De onbegrijpelijke dood van Mitchel

8271-de-onbegrijpelijke-dood-van-mitchel

(van de redactie)

Op 30 mei 2016 kwam er een einde aan het leven van Mitchel Winters. Hij was nog maar 21 jaar. Mitchel liet zich doodschieten in het Beatrixpark in Schiedam. Hij belde zelf 112, omschreef zichzelf als een mogelijke overvaller en liep recht op de toegesnelde agent af die hem waarschuwde te zullen schieten als hij niet zijn handen zou laten zien. Zeven kogels vuurde de agent af, een ervan raakte Mitchel in zijn hart. Wat bracht hem hiertoe? Waarom koos hij voor ‘suicide by cop’?


In de documentaire De onbegrijpelijke dood van Mitchel wordt naar antwoorden op deze vragen gezocht. In een krachtige, dynamische en bij vlagen zoekende terugblik op zijn leven en dood proberen familie, vrienden en betrokkenen antwoorden te vinden op deze vragen. Zo wordt een beeld geschept van een jongen voor wie het leven in onze samenleving wellicht een maatje te groot was.

De onbegrijpelijke dood van Mitchel is een coproductie van Witfilm en BNNVARA. Op 17 september is er een speciale vertoning van deze documentaire in Wenneker Cinema in Schiedam met een nagesprek met regisseur Wytzia Soetenhorst. Het is tevens het regiedebuut van Wytzia Soetenhorst, die eerder onder andere research deed voor de serie Van God Los. Op 25 september volgt de tv-vertoning op NPO3 om 21:15.

Na afloop van de televisievertoning van De onbegrijpelijke dood van Mitchel op 25 september, is de mogelijkheid om via NPO3.nl online met deskundigen van 113 verder te praten over zelfdoding.

Voor meer info: Wenneker Cinema: https://www.wennekercinema.nl/programma/specials/

Foto hierboven is van wennekercinema.nl


Jan Tak :
Zover ik het mij herinner was de vader van Mitchel eerder door de politie dood geschoten en werd er toen gezegd dat hij dit heeft willen wreken.
Inderdaad "suicide by cop’
Overigens een agent die 7 kogels nodig heeft om iemand uit te schakelen? Nerveus of slecht getraind? Maar i.i.g.is deze agent slachtoffer, zeker geen moordenaar, maar wel voor het leven getekend.

Tja mensen met een wapen, geladen of niet, behoren niet vrij in de gemeenschap te verkeren.Het is een sneu geval maar absoluut geen reden voor een film.

zaterdag 14 sep 2019

van de uitgever :
WORD DONATEUR VAN RV&M. Maak een vaste bijdrage per maand (vanaf €2,-) of een eenmalige bijdrage naar keuze over naar NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Support V&M

Afzender: RV&M
emailadres: contact@vandaagenmorgen.nl

vrijdag 13 sep 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties