Volledig programma Baroeg Open Air 2019 bekend

8226-volledig-programma-baroeg-open-air-2019-bekend


(Van onze redactie)

Op zaterdag 14 september barst het Rotterdamse Zuiderpark weer uit zijn voegen met het festival Baroeg Open Air. Na het succes van voorgaande jaren organiseert Baroeg Open Air voor de derde keer de “Plee Sessies”. Dit is een nieuw minipodium, vlakbij de dixies. Met deze laatste vijf namen is de line-up van Baroeg Open Air 2019 compleet.

Met J.C. Thomaz & The Missing Slippers, Scotch, Rott’n Damned, Downcast Collision en Forbidden Wizards zijn de Plee Sessies ook dit jaar weer de Plees to be!.


Bands die het festival eerder bevestigd heeft zijn onder andere headliner Dark Tranquillity, een melodieuze deathmetalband uit het Zweedse Gothenburg, de IJslandse Songfestival sensatie Hatari, Wild Romance (de legendarische begeleidingsband van Herman Brood), Samael, PRSPCT Assault (Thrasher, DJ Hidden, The Satan, MC Mike Redman), The Prototypes en nog veel meer.

Tickets
In 2018 was een crowdfund nodig om BOA door te kunnen laten gaan, vanaf 2019 wordt een bescheiden entreeprijs in rekening gebracht voor het festival. Deze extra inkomsten zijn nodig om het voortbestaan van Baroeg Open Air in de toekomst veilig te stellen en worden dit jaar geïnvesteerd in het verder verbeteren van het programma, de horeca en het comfort voor de bezoekers.

Tickets: €9,99 (Bezoekers t/m 12 jaar hebben gratis entree)

Ticketlink: https://boa.stager.nl/web/tickets/327711

Meer info: http://www.baroegopenair.nl

Foto Dark Tranquillity: ticketfly.com

Foto Baroeg: Brian van Rensen Plee Sessies 2.jpg

Redactie Vandaag & Morgen :
Aanvullend: Baroeg Open Air 2019 vindt toch plaats in het Zuiderpark. De redactie van RV&M ontving van de organisatie het volgende persbericht.

'Baroeg Open Air vindt op zaterdag 14 september gewoon plaats in het
Rotterdamse Zuiderpark. De doorgang van het festival was onzeker, nadat de Raad van State vorige week een dikke streep zette door het nieuwe
bestemmingsplan voor het Zuiderpark. Vandaag heeft de organisatie te horen gekregen dat Baroeg Open Air definitief doorgaat (…)

Extra:

'Afgelopen vrijdag werd bekendgemaakt dat het Eurovisie Songfestival in 2020 plaatsvindt in Rotterdam. De IJslandse Songfestivalsensatie Hatari is gestrikt door Baroeg Open Air. Het kwam vermoedelijk niet eerder voor dat een Songfestivalfinalist op een hard en alternatief festival stond.'

Francis Pronk / Baroeg Rotterdam

vrijdag 06 sep 2019

Kees Versteeg :
Nieuws: Raad van State verbiedt evenementen in Rotterdams Zuiderpark. Het ziet er dus naar uit dat Baroeg Open Air geen doorgang vindt, of zal moeten uitwijken naar een andere locatie.

https://www.rijnmond.nl/nieuws/185481/Rechter-verbiedt-evenementen-in-Rotterdams-Zuiderpark

woensdag 28 aug 2019

van de uitgever :
UW BIJDRAGE IS NODIG
RV&M -met name de infrastructuur van de website- wordt gefinancierd door bijdragen van lezers, sympathisanten, advertenties en dergelijken. U kunt Rotterdam Vandaag & Morgen steunen met eenmalige bijdrage van €10, €25, €50 of een bedrag naar keuze of met een periodieke overschrijving van €2 of €5 of €10 per maand. Naar bankrekening nummer NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Bijdrage RV&M

maandag 26 aug 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties