RTV Rijnmond mediapartner Filmapalooza

8225-rtv-rijnmond-mediapartner-filmapalooza

(Van onze redactie)

RTV Rijnmond verbindt zich als belangrijkste mediapartner aan Filmapalooza, de Wereldfinale van het 48 Hour Film Project. Dit wereldwijde evenement vindt van 3 t/m 7 maart 2020 eenmalig plaats in Rotterdam. De tv-zender stelt ook de hoofdprijs beschikbaar ter waarde van 2.500,- euro.

Filmapalooza vond in de voorgaande jaren plaats in Los Angeles, Seattle, Parijs en Orlando. Nu het filmevenement eenmalig Rotterdam aandoet, gaat de regionale zender hier via televisie en de online kanalen uitgebreid verslag van doen.


In-Soo Radstake, Hoofd Externe Producties van RTV Rijnmond: ,,Dat dit evenement in Rotterdam wordt gehouden, is te danken aan de jarenlange inzet van de organisatoren. Daar houden we van bij RTV Rijnmond: mensen die dingen doen. Tegelijkertijd laat het de veerkracht zien van Rotterdam als filmstad na het wegvallen van het Rotterdam Media Fonds. Daarom vinden we het belangrijk om ons te verbinden aan dit unieke evenement."

Jaarlijks doen wereldwijd tienduizenden mensen mee aan het 48 Hour Film Project, een wedstrijd waarbij filmmakers de uitdaging aangaan om binnen 48 uur een korte film te produceren. Tijdens de jaarlijkse Wereldfinale komen de internationale makers van de 130 beste films uit meer dan vijftig landen samen om te horen wie de beste 48 Hour-film van het jaar heeft gemaakt. Er vinden ook screenings, workshops en evenementen plaats tijdens het vijfdaagse festival.

Organisator Hans Groenendijk is erg blij met de samenwerking met RTV Rijnmond. ,,Al jaren wordt er op de zender veel aandacht besteed aan het 48 Hour Film Project Rotterdam, het is mooi dat we dit rondom Filmapalooza kunnen intensiveren. Ook met het geldbedrag voor de winnende film ben ik erg blij, dat zijn dingen waar je getalenteerde makers echt mee op weg kunt helpen."

RTV Rijnmond richt het vizier rondom Filmapalooza ook op de lokale filmsector met het programma Rijnmond Filmblik. Hierin vertellen bekende en onbekende regionale filmmakers over hun nieuwste productie, waarvan in

de uitzending ook fragmenten te zien zijn. Online worden de films in zijn geheel aangeboden, waarmee filmmakers een breed publiek bereiken. Het kan hierbij gaan om documentaires, animaties, shorts en feature films.

van de uitgever :
UW BIJDRAGE IS NODIG
RV&M -met name de infrastructuur van de website- wordt gefinancierd door bijdragen van lezers, sympathisanten, advertenties en dergelijken. U kunt Rotterdam Vandaag & Morgen steunen met eenmalige bijdrage van €10, €25, €50 of een bedrag naar keuze of met een periodieke overschrijving van €2 of €5 of €10 per maand. Naar bankrekening nummer NL55INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road o.v.v. Bijdrage RV&M

maandag 26 aug 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Joost Swarte in de Kunsthal & Meijer Wery op de Oude Binnenweg


Fotograaf Wim de Boek stuurde ons ter gelegenheid van de expositie van tekenaar Joost Swarte in de Kunsthal - zie elders in deze krant - een foto toe van de muurschildering van jazzsaxofonist Meijer Wery, die aan de Oude Binnenweg hangt. De muurschildering werd onthuld in 2017 en is gemaakt door Joost Swarte. Sinds 2013 verschijnen op en rond de Oude Binnenweg regelmatig portretten van overleden Rotterdamse jazzmuzikanten. Samen vormen ze een ‘jazzy’ route over de meest Rotterdamse straat van Rotterdam.

In de jaren dertig was Meijer Wery was saxofoondocent aan de Muziekscholen Maatschappij ter Bevordering der Toonkunst (directeur Willem Feltzer). Het muzieklyceum van Willem Feltzer startte in april 1929 als eerste in Nederland een jazzopleiding met o.m. Meijer Wery en trompettist Eddy Meenk als jazzdocenten.

In het begin van de jaren dertig maakte Meijer Wery deel uit van The Famous Band van de slagwerker en accordeonist Philip Willebrandts. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde Meijer Wery basklarinet in het Joods Symfonieorkest en wist hij te ontsnappen uit de Hollandsche Schouwburg waar de joden werden bijeengebracht om op transport gesteld te worden naar de vernietigingskampen. Nadat het hem gelukt was zich als ‘half jood’ te laten registreren, kon hij gaan werken bij het Goois Symfonieorkest. Meijer Wery overleed 14 oktober 1978 op 86-jarige leeftijd in Rotterdam.

Zie ook: http://www.r-jam.nl/portfolio/meijer-wery-door-joost-swarte/ en www.kunsthal.nl

Foto van de muurschildering is van Wim de Boek.

(van de redactie)

  • Nieuw

  • Reacties