Het Terracottaleger van Keizer Qin te zien in Rotterdam

8095-het-terracottaleger-van-keizer-qin-te-zien-in-rotterdam

(van de redactie)

Rotterdam is het toneel van een tentoonstelling over het Chinese terracottaleger, de adembenemende erfenis van de eerste keizer van China. Levensgrote terracotta-figuren zoals krijgers, cavalerie-paarden en keizerlijke strijdwagens zijn te zien in Alexandrium Shopping Center als deel van de tentoonstelling: Het Terracottaleger van Keizer Qin.


Deze indrukwekkende tentoonstelling wordt georganiseerd door de Nederlands Chinese Handelskamer om Chinese cultuur en historie onder de aandacht te brengen in Nederland. De geschiedenis van het terracottaleger, per ongeluk ontdekt in Xi'an in 1974, dateert van de oprichting van het eerste verenigde Chinese rijk. Het leger werd gebouwd tijdens het bewind van Keizer Qin Shi Huangdi, die regeerde in de jaren 221-207 voor Christus en bekend stond als de stichter van het eerste verenigde Chinese rijk. De vondst wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vondsten in de geschiedenis van de mensheid. Het terracottaleger staat ook wel bekend als het achtste wereldwonder. De vondst werd in 1987 ingeschreven op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Deze tentoonstelling is een uitgelezen kans voor het Nederlandse publiek om een indruk te krijgen van het alledaagse leven van de Qin bevolking; het geeft een goed beeld van de Chinese cultuur van meer dan 2.000 jaar geleden. Miljoenen mensen bezochten deze rondreizende tentoonstelling die tijdens een pilot in het Oosten van Nederland vol lof werd ontvangen. De Nederlands Chinese Handelskamer promoot met deze tentoonstelling culturele uitwisseling tussen China en Nederland.

Het Terracottaleger van Keizer Qin is te zien in Alexandrium Shopping Center op straatniveau bij Kleine Beer 8, 3067 ZW Rotterdam en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en auto.

Bezoek voor meer informatie over openingstijden en tickets de officiële website:

www.terracottaleger.nl">http://www.terracottaleger.nl">www.terracottaleger.nl<http://www.terracottaleger.nl>

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties