Groot meezingspektakel op de Koeweide

8049-groot-meezingspektakel-op-de-koeweide (Door Rinus Vuik)


Op de slotdag van Operadagen Rotterdam vond op zondag 26 mei voor de twaalfde keer een geliefde traditie plaats: het openlucht- meezingconcert Van Smartlap tot Opera. Rotterdamse (amateur)koren en zangers kwamen bij elkaar op de Koeweide, op de grens van de wijken Kralingen en Crooswijk. Van Smartlap tot Opera is een feest van herkenning. Via de Triomfmars uit Aïda naar een Queen Medley, van Bloed, zweet en tranen tot Het Slavenkoor uit Nabucco. Ook andere opera- en smartlapkrakers kwamen voorbij.


Het programma werd geopend door wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) en met veel humor door Dave van der Wal gepresenteerd.

Zie onderstaande foto impressie van onze fotograaf Rinus Vuik.Inleiding van de blokken foto's

Opening:

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs,Cultuur en Toerisme) opent - Dave van der Wal presenteert-optreden JaJa operamusici van Orkestvereniging Wilton o.l.v. Jean Grüter

Veel opera en dito smartlappen:

Veel publieke belangstellig-samenzang van bariton Ago Verdonschot- sopraan Florien Hilgenkamp en Dave van der Wal- Ago Verdonschot- liggend publiek- aria zingende Florien Hilgenkamp

De muskusos van kunstenaar Tom Waakop-Reijers:

Paula van Wanrooy nodigt uit tot zingen – aria 'úit volle borst' – aandachtig publiek(ook voor de fotograaf?) – overzichtje met vlag

Het feest in volle gang:

Publiek geniet van gelegenheidstrio Ago Verdonschot, Florien Hilgenkamp en Dave van der Wal – Ago Verdonschot solo – zusjes van Wanrooy – publiek: van ingetogen tot swingend op Queen medley.

Het Rotterdams Operakoor:

Publiek in extremo:

Van heel oud tot...zeer jong

Jan Tak :
Ik had er ook nog nooit van gehoord en ik vind het eigenlijk ook een lugubere naamgeving voor de plek waar ooit vele duizenden koeien zijn geslacht. Dat gebouw midden was het administratiekantoor met links en rechts poorten -rechts koeien er in links het vlees er uit- met portiers-ruimten. Daar heeft nog een tijdje cafe het Tappunt in gezeten
Links zat de darmen "spoelerij" met een niet te harden stank en ook zag je daar dagelijks Tinus Bosselaar slachtafval ophalen.

Maar nu was het een mooi feest bedankt wederom Rinus. Het staat voor volgend jaar in mijn agenda.

woensdag 29 mei 2019

Jeroen Waardenburg :
Wij hebben nog nooit van de Koeweide gehoord en waar dat is,maar daar van afgezien........ dit is de Operadagen Rotterdam waardig.

Een aan de foto,s af te lezen de mensen hadden het goed en veel plezier.Heerlijk.

woensdag 29 mei 2019

Arie Torcque :
zo zie je maar weer, het kan dus wel, veel publiek, goeie songs, en mooie foto's

woensdag 29 mei 2019

Rinus Vuik :
Dankjewel Kees, het was een heel leuk evenement om te fotograferen.
Deze keer wel opera- en operette aria's(en smartlappen)en dekte dit programma
wel degelijk de lading van Operadagen Rotterdam!

woensdag 29 mei 2019

Kees Versteeg :
Mooie sfeerimpressie. Bedankt Rinus!

woensdag 29 mei 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties