Orfeo en Majnun

8038-orfeo-en-majnun

(Door Jana Beranová en fotograaf Rinus Vuik)

In het kader van de Operadagen was het afgelopen zaterdag Stadsfeest in Rotterdam. Het centrum stond in het teken van liefde, verlies en verlangen. Vanaf twee uur ‘s middags barste het feest los op en rond het Stationsplein, Kruisplein en Schouwburgplein.

Bezoekers konden een route afleggen om naar het verhaal van Orfeo en Majnun te luisteren en te kijken. Opera in een nieuw jasje. De Griekse tragedie van Orpheus en Euridice en het liefdesverhaal van Lajla en Majnun uit het Midden-Oosten, die elkaar raken en aanvullen.

Onze fotograaf Rinus Vuik was erbij en maakte een serie foto’s.


Foto's van het Kruisplein - Tropische sferen:

Foto's van het Schouwburgplein - Veel zang en knutselwerk, alsmede rapper uit Rotterdam-Zuid:

Foto's uit de Foyer Stadsschouwburg - Rock and Roll, alsmede voordracht:

Foto's van het Stationsplein - Dansen uit India en Turkije met deelname van enthousiast publiek:

Foto's: Rinus Vuik.


Arie Torcque :
Dank Jan, ik was meestal aan het poppetjes tekenen als er iets taalkundig uitgelegen ging worden, rekenen ging me beter af, tenslotte zijn m'n meeste tekeningen zonder woorden (Kartoons) maarja daarna moest er wel afgerekend worden.

woensdag 22 mei 2019

Jan Tak :
watte en datte :-)
We hebben hier een echte onderwijzer aan boord Arie "effe"wachten dus :-)

Zomaar:
Wat is vragend
Dat is aanwijzend

woensdag 22 mei 2019

Arie Torcque :
Ik denk dat de Opera "de ingebeelde ziekte" hier hoge ogen zou scoren, want ik denk, om zoiets te organiseren met de aaanwezigheid van Rinus als "Hof fotograaf" (niet rot bedoeld, want Rinus is een voortreffelijke fotograaf) maar met "wat en halfwat" op de tribune, lijkt het mij een overboord kiepen van geld, geld wat (dat) (te verbeteren door Jana) beter gebruikt kan worden om de Stad watmeer optefleuren.

woensdag 22 mei 2019

Jan Tak :
Sterker Arie, dit festival had niets met onze klassieke opera van doen.
Let wel voor vernieuwing sta ik open, maar wat moet ik denken van "hedendaagse opera's" zoals "ode aan de androgyne mens" of "leven bezien vanonder een nikab".
Kortom een programmering als van een protest-manifestatie en een belediging aan de autochtone Rotterdammer.

woensdag 22 mei 2019

Arie Torcque :
Rinus heeft zichzelf overtroffen met deze foto's, jammer dat er zo weinig publiek was, volgens een bekende van mij was er geen bal aan te Multicultureel, naar men zegt, nou ja dat zal dan wel.

dinsdag 21 mei 2019

Rinus Vuik :
Dankjewel voor dit mooie compliment.Het was voor mij een(Rotterdams) feest om dit prachtig evenement voor een klein gedeelte te mogen vastleggen.Crooswijk heeft de eer om op 26 mei a.s te mogen afsluiten op de Koeweide met het programma 'Van Smartlap tot Opera".Zal zeker van de partij zijn!

dinsdag 21 mei 2019

Jana Beranová :
Schitterende foto's, Rinus. Dank.
Namens de redactie.

dinsdag 21 mei 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Rotterdam, USAOns Rotterdam is niet het enige Rotterdam. Ook Amerika heeft zijn Rotterdam: een stadje in Schenectady County in de staat New York. Amerikanen kennen het verschil tussen ‘cities’ en de kleinere ‘towns’. Rotterdam is een town van zo’n 30.000 inwoners, op zo’n drie uur rijden van de stad New York.

The Daily Gazette is het lokale medium. Een onafhankelijk dagblad, in eigen beheer uitgegeven sinds 1884. Respect dus.

Wat gebeurde er afgelopen maand zoal in Rotterdam, USA? Niet veel, om eerlijk te zijn. Er woedde een brand waarbij twee brandweerlieden gewond raakten. Een wandelaar raakte met zijn hond te water in de Mohawk River. Een energieneutraal appartementencomplex werd geopend. Een man die zijn computer liet repareren werd ontmaskerd als verzamelaar van kinderporno. Nee, Rotterdam (USA) zou zo maar een rustige buitenwijk van Rotterdam (The Netherlands) kunnen zijn.

Maar je weet: het is Amerika, dus er moet iets zijn. Something bigger.

De achtertuinen dus. Die noemen ze daar de ‘rear yard’. Het incidentele bericht in onze lokale media dat er een vos is gesignaleerd in een Hillegersbergse tuin, heeft een Amerikaanse tegenhanger. De Daily Gazette meldt dat er een zwarte beer werd gesignaleerd in een boom in de rear yard van 1325 Lawn Avenue. De ‘fire brigade’ en de ‘state police’ gingen er meteen op af. De beer werd verdoofd en toen hij na enkele minuten stoned de boom uitgleed werd hij gevangen. Het bleek een vrouwtje van ruim 20 jaar oud en ze woog 175 pounds - 80 kilo. Ze raakte niet gewond en werd weer uitgezet in het wild. Zoals het hoort dus, heel beschaafd. De conclusie is duidelijk: Rotterdam, USA is een soort Hillegersberg. Maar dan bigger. Ofte wel: Hillegersberg, USA.

(door Kees Versteeg)

Met dank aan:
https://dailygazette.com/

Foto: ©wikipedia.org


  • Nieuw

  • Reacties