Bruggedicht van Daniël Dee onthuld

8008-bruggedicht-van-dani-l-dee-onthuld

Afgelopen vrijdag 3 mei vond de officiële onthulling plaats van een gedicht van Daniël Dee aan de onderzijde van de Mathenesserbrug. De opmaak van het gedicht is van grafisch ontwerper Bart Oppenheimer.

Er worden deze zomer nog negen bruggen over de Delfshavense Schie versierd met gedichten van verschillende dichters. De Parkhavenbrug is de volgende brug die aan de beurt is.


Het project open/dicht bruggedichten is een project van Stichting De zoek naar Schittering die in 2017 is opgericht om poëzie en proza in de openbare ruimte te bevorderen. De stichting krijgt financiële steun van o.a. CityLab010.

De stichting is vernoemd naar de titel een gedicht van de Poolse dichter Adam Zagajewski uit 2003. Het fraaie ‘Poëzie is de zoek naar schittering’ is hier te lezen:

https://www.poetryinternational.org/pi/site/poem/item/19212/poem_dutch


Jan Tak :
Nog negen bruggen (dus totaal 10 bruggen?)over de Delfshavense Schie ? Ik ken er maar zeven.
Maarja als je ook de Coolhavenbrug en de twee Parkhavenbruggen mee gaat rekenen ben je niet echt een Rotterdammer.
Ik zit toch nog wel op Rotterdam Vandaag en Morgen?

maandag 06 mei 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties