De jaarlijkse Marten Toonder herdenking op 2 Mei 2019

7995-de-jaarlijkse-marten-toonder-herdenking-op-2-mei-2019

Ook dit jaar zal de Marten Toonder herdenking plaats vinden op 2 Mei bij het monument ‘Hommage aan Marten Toonder’ op het Marten Toonderplein (tussen de Markthal en Station Blaak) hier in Rotterdam. (Bron bovenste foto: Wikipedia, dit is een foto van Marten Toonder uit 1972)

16:00 uur: Leesmanifestaties bij het Marten Toondermonument. Liefhebbers van het werk van Marten Toonder lezen een stukje uit hun meest geliefde Stripverhaal uit de Bommelsaga voor. Reeds hebben zich gemeld Jana Beranová, Joop van de Hor, Hugo Verbrugh, Hein Meijers, Jolanda Setz, Rob de Moes, Gerard Peet, Hans Verstraate


Maar er kan nog altijd iemand bij. Iedereen is welkom

Komt dat beluisteren!

Op het eind van de Manifestatie trekken wij achter Reinier van Mourik aan, die de Wammes Waggelmars Anijs op zijn harmonica speelt, naar de vlakbij gelegen Gemeentebibliotheek voor de Marten Toonderlezing.

16.30 uur: In de Desideriuszaal van de Gemeentebibliotheek houdt Wim Hazeu, de biograaf van Marten Toonder, de jaarlijkse Marten Toonder lezing, die ditmaal als onderwerp heeft ‘Marten Toonder en Rotterdam’.

Wat zijn de sporen in het werk van Toonder, die met Rotterdam te maken hebben?

Wat betekende Rotterdam in het persoonlijke leven van Marten Toonder?

Op de foto: Wim Hazeu de biograaf van Marten Toonder (Foto: wimhazeu.nl)

Toegang gemeentebibliotheek: Gratis

17.30 uur: Nazit

Onderschrift bij deze foto: Viering van de 100ste verjaardag van Marten Toonder in 2012. Op de voorgrond Jos Valster van het trio De Gehoorgangsters en Manuel Kneepkens met bloemen (Foto Rinus Vuik)


Jeroen Waardenburg :
Marten Toonder herdenking; een goede zaak dat deze grote Rotterdammer in de schijnwerpers wordt gezet.

Het blijft genieten van zijn verhalen enz enz en enz.

dinsdag 30 apr 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties