Tentoonstellingen voor kinderen in Villa Zebra

7927-tentoonstellingen-voor-kinderen-in-villa-zebra


De lente is in aantocht en dus is er weer veel te doen in Villa Zebra. Wacht dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe tentoonstelling De Moestuin (7 tot 12 jaar) of de ZELF!-installatie's PoefProef en De Groentekraam (2 tot 6 jaar)?

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. Kunstenaars ontwikkelden de ZELF!-installaties speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

PoefProef (2 tot 6 jaar)
Laat je inspireren door het ZELF!-Laboratorium van Jeannette Ephraïm, voel, kijk en ruik. Maak een kleverig, vernieuwend, langdradig of zacht experiment. Trek je laboratoriumhandschoenen aan en ga aan de slag! Aansluitend op je bezoek aan ZELF! kun je aanschuiven bij deze workshop. Na 23 maart vind je op de plek van Het Laboratorium de nieuwe installatie De Groentekraam.


De Groentekraam (2 tot 6 jaar)
In De Groentekraam van Villa Zebra ben jij de baas. Haal de groenten uit de grond en bekijk ze eens goed. Zijn ze al klaar met groeien? Welke groenten zou je lekkerder vinden als ze een andere kleur zouden hebben? Zijn insecten handig om rond te laten lopen, of kunnen we ze beter vangen in een potje? Welke groenten zouden stiekem met elkaar praten als je je even omdraait?

Nieuwe tentoonstelling: De Moestuin (7 tot 12 jaar)
Op 23 maart opent De Moestuin in Villa Zebra. In deze nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 7 tot12 jaar is werk van meer dan tien kunstenaars te zien, over groeien, bloeien en allerlei factoren die daarop van invloed zijn. Vijf kunstenaars werken een jaar lang ín de tentoonstelling als Kunstenaar in huis. Kinderen onderzoeken samen met hen het thema ‘groei’.

Kom niet naar Villa Zebra
Tussen 11 en 22 maart is Villa Zebra gesloten. Achter de gesloten deuren wordt in die periode gezwoegd aan de bouw van De Moestuin en De Groentekraam. Vanaf 23 maart ben je weer van harte welkom.

Foto: Sander Dikstra (Natuurstad)

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Op de vlucht

Boekenweek 2019 is van 23 t/m 31 maart met als thema: de moeder de vrouw

Het was Rembrandt
of Poincaré,
of Einstein,
of Chatsjatoerian,
zijn moeder
werd doodgeschoten
of onder het puin bedolven
op de vlucht
en ze drukte hem,
twee jaar oud,
tegen haar borst,
toen ze viel,
stikte hij,
verdween, zonder te zijn verschenen.

Als we
witte kiezels
of gele schelpjes vinden,
spelen we ermee,
we schikken ze in
stapeltjes,
lettertjes
en kringetjes.

Het is een
ongewild
rouwritueel
in een tijd zonder
grafheuvels,
crematieplekken,
bronzen grepen,
waarin maar
een paar miljoen
moeders
constant ergens,
ergens naartoe
vluchten.

Miroslav Holub
vert. Jana Beranová

  • Nieuw

  • Reacties