Tentoonstellingen voor kinderen in Villa Zebra

7927-tentoonstellingen-voor-kinderen-in-villa-zebra


De lente is in aantocht en dus is er weer veel te doen in Villa Zebra. Wacht dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe tentoonstelling De Moestuin (7 tot 12 jaar) of de ZELF!-installatie's PoefProef en De Groentekraam (2 tot 6 jaar)?

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. Kunstenaars ontwikkelden de ZELF!-installaties speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

PoefProef (2 tot 6 jaar)
Laat je inspireren door het ZELF!-Laboratorium van Jeannette Ephraïm, voel, kijk en ruik. Maak een kleverig, vernieuwend, langdradig of zacht experiment. Trek je laboratoriumhandschoenen aan en ga aan de slag! Aansluitend op je bezoek aan ZELF! kun je aanschuiven bij deze workshop. Na 23 maart vind je op de plek van Het Laboratorium de nieuwe installatie De Groentekraam.


De Groentekraam (2 tot 6 jaar)
In De Groentekraam van Villa Zebra ben jij de baas. Haal de groenten uit de grond en bekijk ze eens goed. Zijn ze al klaar met groeien? Welke groenten zou je lekkerder vinden als ze een andere kleur zouden hebben? Zijn insecten handig om rond te laten lopen, of kunnen we ze beter vangen in een potje? Welke groenten zouden stiekem met elkaar praten als je je even omdraait?

Nieuwe tentoonstelling: De Moestuin (7 tot 12 jaar)
Op 23 maart opent De Moestuin in Villa Zebra. In deze nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 7 tot12 jaar is werk van meer dan tien kunstenaars te zien, over groeien, bloeien en allerlei factoren die daarop van invloed zijn. Vijf kunstenaars werken een jaar lang ín de tentoonstelling als Kunstenaar in huis. Kinderen onderzoeken samen met hen het thema ‘groei’.

Kom niet naar Villa Zebra
Tussen 11 en 22 maart is Villa Zebra gesloten. Achter de gesloten deuren wordt in die periode gezwoegd aan de bouw van De Moestuin en De Groentekraam. Vanaf 23 maart ben je weer van harte welkom.

Foto: Sander Dikstra (Natuurstad)

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties