Jazz aan de Rotte

7913-jazz-aan-de-rotte

Vrijdag 1 maart, 20:00 uur: JAZZ aan de ROTTE met Ruzana Tsymbalova (viool)
Locatie: NIVON, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam
Bereikbaarheid: tram 7,8 Noorderbrug, parkeren gratis na 18u
Toegang gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
JAZZ door Ruzana Tsymbalova (viool) met Cruise Control: Bart Egeter (piano), Ruud Bergamin (saxen), Dan Simon (bas), Julius Schulz (drums)
PLUS Willem schildert Rotterdam door Willem Bijl
Georganiseerd door Stichting Jazzplus

Ruzana Tsymbalova (viool), geboren in Rusland, komt uit een artistieke familie; haar vader is een professionele violist, haar moeder danseres en zangeres. Ruzana is opgegroeid op het podium. Vanaf haar tweede jaar trad ze op als danseres in de voorstellingen van haar ouders. Op zesjarige leeftijd leerde ze viool spelen. Zij voltooide haar klassieke opleiding in Rusland in 1994 cum laude. In 2003 kwam zij naar Nederland en studeerde aan Codarts, met Tango-muziek als specialisatie.


Ruzana gelooft dat muziek mensen verbindt. Zij ziet het als haar roeping om de internationale taal van de muziek te gebruiken om mensen over de hele wereld samen te brengen. Zij vindt het leuk om daarbij verschillende muziekstijlen te verkennen – deze keer duikt zij met Cruise Control in wereld van de jazz. Zie ook http://www.ruzanatsymbalova.com

Frans Jonker geeft na de pauze een presentatie over zijn schilderkunst, met de krachtige titel "Willem-schildert-Rotterdam": de stad, de haven, architectuur in verleden, heden en toekomst. Meer op zijn facebookpagina.

23 en 30 maart: JAZZ workshop door de leden van Cruise Control

Deze kortlopende, intensieve jazzworkshop bestaat uit vier interactieve sessies, elk geleid door één van de vier bandleden van Cruise Control. Elk bandlid zal een specifiek muzikaal aspect behandelen, aan de hand van eenvoudige arrangementen, waarover uiteraard ook geïmproviseerd wordt. Als afsluiting worden de behandelde stukken uitgevoerd tijdens het concert van CRUISE CONTROL vrijdagavond 5 april, in de grote zaal van het NIVON.

Data workshopmeetings: zaterdagen 23 en 30 maart 2019; 10.00 -12.30 en 13.30 - 16.00.
Datum concert: vrijdagavond 5 april 2019, vanaf 20 uur
Plaats: NIVON, Dirk Smitsstraat 76, 3031 XE Rotterdam
Kosten deelname: € 60,= p.p.
Wil je je nog aanmelden? Stuur dan een mail naar: cruisecontroljazz@gmail.com. Dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

CRUISE CONTROL: Bart Egeter - piano, Ruud Bergamin - saxen, Julius Schulz - drums, Dan Simon - bas. http://www.cruisecontroljazz.nl

Vooraankondigingen
vrijdag 5 april, 20:00 uur, NIVON (Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam)
Presentatie Jazzworkshop door en met Cruise Control

zondag 7 april, 15:00 uur, Pompgebouw De Esch (Rijnwaterstraat 7-23, Rotterdam) Diana van der Bent (zang) met Cruise Control .

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 4 (en slot): Desiderius Erasmus (circa 1466-1536)


(Door Kees Versteeg)

Frans Timmermans en Mark Rutte zijn de winnaars van de Europese verkiezingen. Je zou hun triomf een lichte comeback van de ‘floor managers’ kunnen noemen. Floor managers zijn bestuurders die macht hebben in de vorm van bevoegdheden en budgetten, en die in een gezond politiek systeem in hoofdlijnen aangestuurd worden door ‘cloud managers’, schrijvers en filosofen, die verantwoording dragen voor het uitdenken van De Ideeën – het geestelijk geraamte van een samenleving. Een volwaardig systeem kent denkers en doeners. Denkers en doeners horen bij elkaar als scheten en bruine bonen.

Maar ons politiek systeem is niet gezond. Sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989 en de verschijning van het essay ‘Het einde van de geschiedenis’ van Francis Fukuyama, stuiten de denkers op de hoon van de uitvoerende macht. Ze zouden niet meer nodig zijn. Een Amerikaans type burgerlijk liberalisme zou de wereldgeschiedenis hebben gewonnen. ‘Wie een visie heeft, moet op zoek naar een oogarts’, smaalde Mark Rutte herhaaldelijk. Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel.

Ook Thierry Baudet, een beginnende cloud manager, beginnend want nog zonder serieuze oplossingen maar wel met begrip van de diepe crisis waarin Europa zich bevindt, leed een nederlaag, zij het een lichte. Terecht. We moeten de Europese Unie hervormen, niet verwerpen.

We zijn nog steeds in het voorspel. De roep om cloud managers zal steeds luider gaan klinken. Want dit Europa lijkt nog het meest op de Herald of Free Enterprise, de veerboot die wegvoer van de kade met de boegdeuren nog wijd open. De Britse premier Theresa May, die vandaag haar aftreden bekend maakte, kan erover meepraten. Ook de Tories lijken een zinkend schip, net als Labour trouwens.

Een andere cloud manager die ooit werd afgetroefd door de gevestigde macht, was Erasmus. De katholieke kerk – Het Kartel van de Middeleeuwen – stond hem in de weg. Maar hij deed een lovenswaardige poging om de kerk humaner te maken, en dat in schitterende taal.

De Heilige Geest is neergedaald in de gedaante van een duif, niet als een adelaar of havik.

Niets is goedkoper dan om zich van de ernstigste levensvragen met een dooddoener af te maken.

Men moet het huwelijk eerbiedigen, zolang het nog maar een vagevuur is, maar het ontbinden als het een hel wordt.

Wat een plompe geest! Ik vermoed dat het een Hollander was.

  • Nieuw

  • Reacties