Jazz aan de Rotte

7913-jazz-aan-de-rotte

Vrijdag 1 maart, 20:00 uur: JAZZ aan de ROTTE met Ruzana Tsymbalova (viool)
Locatie: NIVON, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam
Bereikbaarheid: tram 7,8 Noorderbrug, parkeren gratis na 18u
Toegang gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld
JAZZ door Ruzana Tsymbalova (viool) met Cruise Control: Bart Egeter (piano), Ruud Bergamin (saxen), Dan Simon (bas), Julius Schulz (drums)
PLUS Willem schildert Rotterdam door Willem Bijl
Georganiseerd door Stichting Jazzplus

Ruzana Tsymbalova (viool), geboren in Rusland, komt uit een artistieke familie; haar vader is een professionele violist, haar moeder danseres en zangeres. Ruzana is opgegroeid op het podium. Vanaf haar tweede jaar trad ze op als danseres in de voorstellingen van haar ouders. Op zesjarige leeftijd leerde ze viool spelen. Zij voltooide haar klassieke opleiding in Rusland in 1994 cum laude. In 2003 kwam zij naar Nederland en studeerde aan Codarts, met Tango-muziek als specialisatie.


Ruzana gelooft dat muziek mensen verbindt. Zij ziet het als haar roeping om de internationale taal van de muziek te gebruiken om mensen over de hele wereld samen te brengen. Zij vindt het leuk om daarbij verschillende muziekstijlen te verkennen – deze keer duikt zij met Cruise Control in wereld van de jazz. Zie ook http://www.ruzanatsymbalova.com

Frans Jonker geeft na de pauze een presentatie over zijn schilderkunst, met de krachtige titel "Willem-schildert-Rotterdam": de stad, de haven, architectuur in verleden, heden en toekomst. Meer op zijn facebookpagina.

23 en 30 maart: JAZZ workshop door de leden van Cruise Control

Deze kortlopende, intensieve jazzworkshop bestaat uit vier interactieve sessies, elk geleid door één van de vier bandleden van Cruise Control. Elk bandlid zal een specifiek muzikaal aspect behandelen, aan de hand van eenvoudige arrangementen, waarover uiteraard ook geïmproviseerd wordt. Als afsluiting worden de behandelde stukken uitgevoerd tijdens het concert van CRUISE CONTROL vrijdagavond 5 april, in de grote zaal van het NIVON.

Data workshopmeetings: zaterdagen 23 en 30 maart 2019; 10.00 -12.30 en 13.30 - 16.00.
Datum concert: vrijdagavond 5 april 2019, vanaf 20 uur
Plaats: NIVON, Dirk Smitsstraat 76, 3031 XE Rotterdam
Kosten deelname: € 60,= p.p.
Wil je je nog aanmelden? Stuur dan een mail naar: cruisecontroljazz@gmail.com. Dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

CRUISE CONTROL: Bart Egeter - piano, Ruud Bergamin - saxen, Julius Schulz - drums, Dan Simon - bas. http://www.cruisecontroljazz.nl

Vooraankondigingen
vrijdag 5 april, 20:00 uur, NIVON (Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam)
Presentatie Jazzworkshop door en met Cruise Control

zondag 7 april, 15:00 uur, Pompgebouw De Esch (Rijnwaterstraat 7-23, Rotterdam) Diana van der Bent (zang) met Cruise Control .

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties