Bye Bye Babe, dans in Maaspodium

7802-bye-bye-babe-dans-in-maaspodium

PREMIÈRE BYE BYE BABY: NIEUWE VOORSTELLING VAN ROTTERDAMSE MAKER NASTARAN RAZAWI KHORASANI

Op vrijdag 1 februari (19:30 uur) gaat Bye Bye Baby (10+) van Maas theater en dans in première in het Maaspodium in Rotterdam. Bye Bye Baby is een fysieke, humoristische en humeurige theatervoorstelling over de grote overgang van groep 8 naar de middelbare school en alle andere grote veranderingen in het leven. De Rotterdamse maker Nastaran Razawi Khorasani, die eerder de lovend ontvangen Oerolhit Uniform maakte, brengt nu haar nieuwe voorstelling bij Maas theater en dans onder de Nieuwe Makers regeling.


Bye Bye Baby
Op een dag is alles ineens anders. Gisteren was je nog de oudste en begreep je alles. Vandaag ben je de jongste en snap je er niets meer van. Je wist dat dit moment zou komen, maar je had er toch een heel ander idee bij. Zelfs de normaalste dingen zijn ingewikkeld. Hoe moet dit? En waarom heeft niemand je dit verteld?

In groep 8 was Nastaran de stoerste van de school en wilde iedereen haar vriend zijn. In de brugklas transformeerde ze naar een heel verlegen meisje dat met niemand durfde te praten.

Haar nieuwe voorstelling Bye Bye Baby gaat over de grote overgangen die ieder mens in zijn leven doormaakt. Zoals die grote overgang van de basisschool naar de middelbare.

In Bye Bye Baby proberen twee mensen het hoofd boven water te houden in een decor vol bizarre obstakels en hindernissen. Een fysieke, humoristische en humeurige voorstelling voor de laatste klassen van de basisschool, voor brugklassers en voor iedereen die een grote verandering doormaakt.

Nastaran Razawi Khorasani
Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten en maakt(e) in 2017, 2018 en 2019 Maas drie nieuwe stukken bij Maas: Solo van Nas & Jim (2017), Uniform (2018) en Bye Bye Baby (2019). Samen met Play It Back, dat zij maakte voor de Loslopend wild-serie in 2015 (Oerol), vormt het een vierluik voor jongeren en jong volwassenen. Nastaran heeft samen met Davy Pieters een eigen performancecollectief genaamd KOBE. Met KOBE maakt zij voorstellingen voor Productiehuis Rotterdam. Bij Maas speelde Nastaran in CASH (regie Floris van Delft) Voorjaarsoffer en Liefde (regie Moniek Merkx).

Voor haar rol in CASH ontving ze een Gouden Krekel 2014 in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.

Bye Bye Baby (10+)
- Door: Maas theater en dans
- Data Maaspodium: donderdag 31 januari (try-out), vrijdag 1 februari (première) en zaterdag 6 april (dernière), 19:30u

Datum Theater Rotterdam: zondag 24 maart, 15:00u
Prijs: vanaf €9
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/byebyebaby


BIJLAGE: SPEELLIJST ROTTERDAM

Januari 2019: do 31/01/2019 19:30 Rotterdam Maaspodium try-out

Februari 2019: vr 01/02/2019 19:30 Rotterdam Maaspodium première

Maart 2019: zo 24/03/2019 15:00 Rotterdam Theater Rotterdam

April 2019: za 06/04/2019 19:30 Rotterdam Maaspodium

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties