Bye Bye Babe, dans in Maaspodium

7802-bye-bye-babe-dans-in-maaspodium

PREMIÈRE BYE BYE BABY: NIEUWE VOORSTELLING VAN ROTTERDAMSE MAKER NASTARAN RAZAWI KHORASANI

Op vrijdag 1 februari (19:30 uur) gaat Bye Bye Baby (10+) van Maas theater en dans in première in het Maaspodium in Rotterdam. Bye Bye Baby is een fysieke, humoristische en humeurige theatervoorstelling over de grote overgang van groep 8 naar de middelbare school en alle andere grote veranderingen in het leven. De Rotterdamse maker Nastaran Razawi Khorasani, die eerder de lovend ontvangen Oerolhit Uniform maakte, brengt nu haar nieuwe voorstelling bij Maas theater en dans onder de Nieuwe Makers regeling.


Bye Bye Baby
Op een dag is alles ineens anders. Gisteren was je nog de oudste en begreep je alles. Vandaag ben je de jongste en snap je er niets meer van. Je wist dat dit moment zou komen, maar je had er toch een heel ander idee bij. Zelfs de normaalste dingen zijn ingewikkeld. Hoe moet dit? En waarom heeft niemand je dit verteld?

In groep 8 was Nastaran de stoerste van de school en wilde iedereen haar vriend zijn. In de brugklas transformeerde ze naar een heel verlegen meisje dat met niemand durfde te praten.

Haar nieuwe voorstelling Bye Bye Baby gaat over de grote overgangen die ieder mens in zijn leven doormaakt. Zoals die grote overgang van de basisschool naar de middelbare.

In Bye Bye Baby proberen twee mensen het hoofd boven water te houden in een decor vol bizarre obstakels en hindernissen. Een fysieke, humoristische en humeurige voorstelling voor de laatste klassen van de basisschool, voor brugklassers en voor iedereen die een grote verandering doormaakt.

Nastaran Razawi Khorasani
Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten en maakt(e) in 2017, 2018 en 2019 Maas drie nieuwe stukken bij Maas: Solo van Nas & Jim (2017), Uniform (2018) en Bye Bye Baby (2019). Samen met Play It Back, dat zij maakte voor de Loslopend wild-serie in 2015 (Oerol), vormt het een vierluik voor jongeren en jong volwassenen. Nastaran heeft samen met Davy Pieters een eigen performancecollectief genaamd KOBE. Met KOBE maakt zij voorstellingen voor Productiehuis Rotterdam. Bij Maas speelde Nastaran in CASH (regie Floris van Delft) Voorjaarsoffer en Liefde (regie Moniek Merkx).

Voor haar rol in CASH ontving ze een Gouden Krekel 2014 in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.

Bye Bye Baby (10+)
- Door: Maas theater en dans
- Data Maaspodium: donderdag 31 januari (try-out), vrijdag 1 februari (première) en zaterdag 6 april (dernière), 19:30u

Datum Theater Rotterdam: zondag 24 maart, 15:00u
Prijs: vanaf €9
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/byebyebaby


BIJLAGE: SPEELLIJST ROTTERDAM

Januari 2019: do 31/01/2019 19:30 Rotterdam Maaspodium try-out

Februari 2019: vr 01/02/2019 19:30 Rotterdam Maaspodium première

Maart 2019: zo 24/03/2019 15:00 Rotterdam Theater Rotterdam

April 2019: za 06/04/2019 19:30 Rotterdam Maaspodium

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties