Finale NK Poetryslam

7801-finale-nk-poetryslam

Op dinsdag 15 januari vindt de halve finale van het NK Poetryslam plaats. Veertien slammers afkomstig uit Nederland en Vlaanderen strijden op twee locaties in Utrecht om een plek in de grote finale op 2 februari. Alle deelnemers aan de halve finale waren succesvol in een regionale poetryslam. Ze zijn afkomstig uit onder andere Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Hilversum, Antwerpen, Tilburg en Rotterdam.

Alle deelnemers bekend

De veertien deelnemers aan de halve finale zijn geworden: Noureddine El Jalti, Jolies Heij, Tom Driesen, Bowie Barbiers, Richard Nobbe, Martje Wijers, Glenn Markesteijn, Emily Wieland, Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Timo Hensen, Anne van Winkelhof en Hind Eljadid.


De laatste deelnemer die aan de lijst kon worden toegevoegd is de 11-jarige Dagmer Dimer Koolwijk. Zij wordt meteen de jongste deelnemer ooit aan het NK. Dagmer Dimer kwam tijdens de grande finale van de Festina Lente Poëzieslag in de finaleronde, won de publieksprijs en veroverde daarmee een plek in de halve finale van het NK.

Halve finale op twee locaties in Utrecht
Via een loting is bepaald wie het op welke locatie tegen elkaar gaan opnemen. In Theatercafé De Bastaard staan op het podium Timo Hensen, Richard Nobbe, Jolies Heij, Glenn Markesteijn, Anne van Winkelhof, Noureddine El Jalti en Dagmer Dimer Koolwijk. De jury bestaat uit de dichters Josse Kok en Radna Fabias en de Belgische slamdichter Lisette Ma Neza. De avond wordt gepresenteerd door Max Greyson die in het verleden zelf als tweede eindigde bij het NK.

In Hofman Café gaan de strijd aan: Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Tom Driesen, Bowie Barbiers, Emily Wieland, Martje Wijers en Hind Eljadid. De jury op deze locatie bestaat uit de Belgische dichter Carmien Michels (oud-winnaar van zowel het NK als EK), dichter/schrijver Roelof ten Napel en spoken word artiest Luan Buleshkaj. De presentatie in Hofman is in handen van dichter Joost Oomen die geregeld te zien is op grote festivals als Crossing Border en Lowlands.

Op weg naar de finale
De halvefinalisten proberen om een plek te bemachtigen in de finale die op zaterdag 2 februari plaatsvindt in TivoliVredenburg. De acht beste slammers uit de halve finale gaan door naar de strijd om de nationale titel. Door de jury en het publiek wordt bepaald wie de opvolger wordt van Ozan Aydogan, de Slampion van 2018. De winnaar krijgt de Gouden Vink Wisseltrofee uitgereikt, vernoemd naar Simon Vinkenoog. Aan de titel is eveneens een geldprijs van € 1000,- verbonden. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Alle informatie hierover is te vinden op www.poetryslam.nl

Halve finale NK Poetry Slam
- Dinsdag 15 januari
- Locatie: Theatercafé De Bastaard & Hofman Café in Utrecht

Toegang gratis
Aanvang: 20.00 uur

Het NK Poetryslam is een productie van Het Literatuurhuis en onderdeel van de Poëzieweek.

Foto © Robert Oosterbroek

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nolet Distillery als bezoekersattractie

(door Kees Versteeg)

Nolet is een familiebedrijf met een rijke historie. Het bedrijf bestaat al sinds 1691 en ondertussen is de elfde generatie aan zet.

Nolet is meer dan de beroemde kolengestookte distilleerketel nummer 1. Fraai aan het bedrijf is niet alleen het bewaren van het ambachtelijk erfgoed, maar ook de ultramoderne logistiek. Vanuit de bottelhal loopt onder de Buitenhaven een tunnel naar o.a. een volledig geautomatiseerd magazijn. Nolet oogt zoals heel Schiedam zou moeten ogen: historische enerzijds, hypermodern anderzijds.

In bijgaande video leidt Bob Nolet, zoon van Carel Nolet, ons rond in de Schiedamse distilleerderij.

PS: onthoud ook het prachtige woord ‘engelendeel’: het deel jenever dat verdampt in het eikenhouten fust. Dat deel moet vastgesteld worden teneinde er geen accijns over te hoeven betalen.

https://www.youtube.com/watch?v=bpAMenG0cUA


Nolet is elke werkdag op afspraak te bezoeken voor een rondleiding.

Zie https://www.noletdistillery.com/nl/welkom

Foto 1: noletdistillery.com

Foto 2: tunnel onder de haven - boele.nl

  • Nieuw

  • Reacties