Finale NK Poetryslam

7801-finale-nk-poetryslam

Op dinsdag 15 januari vindt de halve finale van het NK Poetryslam plaats. Veertien slammers afkomstig uit Nederland en Vlaanderen strijden op twee locaties in Utrecht om een plek in de grote finale op 2 februari. Alle deelnemers aan de halve finale waren succesvol in een regionale poetryslam. Ze zijn afkomstig uit onder andere Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Hilversum, Antwerpen, Tilburg en Rotterdam.

Alle deelnemers bekend

De veertien deelnemers aan de halve finale zijn geworden: Noureddine El Jalti, Jolies Heij, Tom Driesen, Bowie Barbiers, Richard Nobbe, Martje Wijers, Glenn Markesteijn, Emily Wieland, Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Timo Hensen, Anne van Winkelhof en Hind Eljadid.


De laatste deelnemer die aan de lijst kon worden toegevoegd is de 11-jarige Dagmer Dimer Koolwijk. Zij wordt meteen de jongste deelnemer ooit aan het NK. Dagmer Dimer kwam tijdens de grande finale van de Festina Lente Poëzieslag in de finaleronde, won de publieksprijs en veroverde daarmee een plek in de halve finale van het NK.

Halve finale op twee locaties in Utrecht
Via een loting is bepaald wie het op welke locatie tegen elkaar gaan opnemen. In Theatercafé De Bastaard staan op het podium Timo Hensen, Richard Nobbe, Jolies Heij, Glenn Markesteijn, Anne van Winkelhof, Noureddine El Jalti en Dagmer Dimer Koolwijk. De jury bestaat uit de dichters Josse Kok en Radna Fabias en de Belgische slamdichter Lisette Ma Neza. De avond wordt gepresenteerd door Max Greyson die in het verleden zelf als tweede eindigde bij het NK.

In Hofman Café gaan de strijd aan: Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Tom Driesen, Bowie Barbiers, Emily Wieland, Martje Wijers en Hind Eljadid. De jury op deze locatie bestaat uit de Belgische dichter Carmien Michels (oud-winnaar van zowel het NK als EK), dichter/schrijver Roelof ten Napel en spoken word artiest Luan Buleshkaj. De presentatie in Hofman is in handen van dichter Joost Oomen die geregeld te zien is op grote festivals als Crossing Border en Lowlands.

Op weg naar de finale
De halvefinalisten proberen om een plek te bemachtigen in de finale die op zaterdag 2 februari plaatsvindt in TivoliVredenburg. De acht beste slammers uit de halve finale gaan door naar de strijd om de nationale titel. Door de jury en het publiek wordt bepaald wie de opvolger wordt van Ozan Aydogan, de Slampion van 2018. De winnaar krijgt de Gouden Vink Wisseltrofee uitgereikt, vernoemd naar Simon Vinkenoog. Aan de titel is eveneens een geldprijs van € 1000,- verbonden. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Alle informatie hierover is te vinden op www.poetryslam.nl

Halve finale NK Poetry Slam
- Dinsdag 15 januari
- Locatie: Theatercafé De Bastaard & Hofman Café in Utrecht

Toegang gratis
Aanvang: 20.00 uur

Het NK Poetryslam is een productie van Het Literatuurhuis en onderdeel van de Poëzieweek.

Foto © Robert Oosterbroek

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties