World Press Photo in WTC

7788-world-press-photo-in-wtc

Van 19 januari tot en met 10 februari 2019 toont de World Press Photo Exhibition 2018 de meest spraakmakende en indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar in het World Trade Center Rotterdam. Naast de tentoonstelling zijn er ook interessante lezingen van onder meer ANP-directeur Bas van Beek, de Rotterdamse sportfotograaf Pim Ras en het Taiwanese multitalent Sheng-Wen Lo. Op het programma staan ook special events in samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Rotterdam Photo. Kaarten a 8 euro (inclusief toegang tot de tentoonstelling) zijn online verkrijgbaar via www.worldpressphotoexporotterdam.com.


Opening 19 januari
Op 19 januari om 14:00 uur vindt de feestelijke opening plaats met een lezing van ANP-directeur Bas van Beek en bijdragen van WTC Rotterdam, Fotovakschool en World Press Photo Foundation. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Rotterdamse singer/songwriter WARD, winnares van de Grote Prijs van Rotterdam 2018. Publiek is van harte welkom met een kaartje de opening bij te wonen, vanaf 15:00 uur is de tentoonstelling ook open voor reguliere bezoekers.

Samenwerking met IFFR en Rotterdam Photo
Op zaterdag 26 januari vindt in samenwerking met International Film Festival Rotterdam een talk plaats met fotograaf, cameraman, cinematograaf en regisseur Khalik Allah. Tijdens zijn lezing laat hij fragmenten van zijn film Black Mother zien – te zien op IFFR 2019 - en vertelt Khalik over zijn werk en inspiratie. Rotterdam Photo organiseert op zaterdag 9 februari Rotterdam Photo Talks, een avond vol presentaties en Q&A’s voor fotografie liefhebbers. Sprekers en publiek gaan samen op zoek naar perspectieven die een nieuw licht werpen op onze hedendaagse beeldmaatschappij.

Programma lezingen en events World Press Photo Rotterdam

Zaterdag 19 januari | 14:00 | opening met o.a. Bas van Beek

Zondag20 januari | 12:30 | Pim Ras

Zaterdag 26 januari | 16:00 | IFFR x WPPR: Khalik Allah

Zondag27 januari | 12:30 | Stacii Samidin

Zaterdag 2 februari | 10:30 | Eline Benjaminsen

Zondag3 februari | 12:30 | Sheng-Wen Lo

Zaterdag 9 februari | 20:00 | Rotterdam Photo Talks (15 euro regulier/10 euro student)

Over World Press Photo Rotterdam

Open van maandag t/m zaterdag: 10u – 18u (vrijdag tot 21u), zondag: 12u – 18u. Tickets regulier 5,50 euro en met CJP 4,50 euro. Tickets opening en lezingen 8 euro (incl toegang tot de expo). Kinderen tot 12 jaar gratis. De tentoonstelling maakt deel uit van het Art Rotterdam Week 2019 programma en wordt mede mogelijk gemaakt door World Press Photo Foundation, Rotterdam Photo, World Trade Center Rotterdam, Postillion Convention Centre WTC Rotterdam, Koopgoot Rotterdam en Rotterdam Festivals.

Jan Tak :
Mijn God waarom zijn dit soort foto's überhaupt bezienswaardig? En wat moet je als persfotograaf door het hoofd gaan als deze ellende jouw boterham is?
Ik worstel al met dit idee sinds dat, vele malen vertoonde beeld van een huilend Vietnamees meisje Kim Puck Phan verbrand door napalm en ik dacht "gooi gvd die camera weg klootzak en help dit kind.Wat denk zo'n fotograaf dan? Zo weer één voor de Pulitzer?
Wat zal de fotograaf financieel aan zo'n wereldberoemde foto overhouden?

Het beeld laat mij nooit meer los en ook nu komt het dus weer boven.
Overigens woont deze Kim nu in Canada en schreef een boek "Het napalm meisje" een aanklacht tegen oorlog.

maandag 07 jan 2019

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties