Orgelconcert in Laurenskerk

7756-orgelconcert-in-laurenskerk

Op donderdag 27 december geeft Martin Mans een orgelconcert in de Laurenskerk in Rotterdam. Het programma ‘Van Kerst naar Nieuwjaar’ is opgedeeld in drie delen met twee pauzes. In deel één brengt de organist improvisaties over psalmen en gezangen ten gehore. In deel twee Literatuur van Bach tot Boëllmann en Ashord tot Alain en tenslotte na de tweede pauze Muziek met een knipoog met orkestarrangementen. In de pauzes is tijd voor meet en greet en een drankje. Het orgel van de Laurenskerk is een geliefd instrument vanwege de vele registers en de horizontale trompetten (chamades). Het in 1973 door Marcussen gebouwde instrument is de pracht van Rotterdam.


Elke bezoeker krijg een gratis cd
Eerder dit jaar bracht Martin Mans, ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist, een cd uit met de titel: ‘Concert d’Orgue à Paris’. Opgenomen in de St Eustache in Parijs waar een orgel staat met twee speeltafels van Nederlandse makelij. Ook in de Laurenskerk staat de jubileum-cd weer in de spotlights.

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Laurenskerk, Grotekerkplein 27, Rotterdam.

Parkeertip: Sint Jacobsplaats.

Toegang: € 15,= Online en bij reservering € 13,50.

Leden PCOB, KBO en ANBO: € 11,

Rotterdampas: € 10,=

Kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903

Ook kaartverkoop aan de kerk.

Achtergrond Martin Mans (1965):
Als jonge jongen van 12 jaar kreeg Martin Mans zijn eerste vaste aanstelling in Melissant op Goeree Overflakkee. Sinds 1995 is hij als organist verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam. Martin treedt vaak op in het buitenland en is een graag geziene organist in onder andere Zuid-Afrika, Canada en Amerika. Hij heeft veel inspiratie opgedaan en muziek uitgewisseld tussen de continenten. Martin is van jongs af aan bezig geweest zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft met zijn composities velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière. De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties