Oscar-genomineerde auteur in De Doelen

7739-oscar-genomineerde-auteur-in-de-doelen

Oscar-genomineerde auteur Guillermo Arriaga tijdens IFFR te gast bij Boek & Meester. Op vrijdag 1 februari ontvangt Boek & Meester auteur, scenarioschrijver, regisseur en producer Guillermo Arriaga. In een speciaal programma, dat in samenwerking met International Film Festival Rotterdam (IFFR) tot stand is gekomen, vertelt hij in De Doelen over zijn films (o.a. Amores Perros, 21 Grams, Babel) en vooral over zijn nieuwe roman De ontembare.


De Mexicaanse Guillermo Arriaga is voornamelijk bekend vanwege zijn samenwerking met regisseur Alejandro González Iñárritu, met wie hij in 2000 de veelgeprezen film Amores Perros maakte. In 2005 won Arriaga in Cannes een Best Screenplay-award voor zijn scenario voor de door Tommy Lee Jones geregisseerde film The Three Burials of Melquiades Estrada. Een jaar later ontving zijn scenario voor de internationale succesfilm Babel een nominatie voor zowel een Golden Globe als een Oscar.

Arriaga schreef naast scenario’s ook diverse romans, waaronder Night Buffalo, dat werd verfilmd door Jorge Hernandez Aldana. In januari 2019 verschijnt zijn roman De ontembare in Nederlandse vertaling.

Organisator en interviewer Ernest van der Kwast is ‘muy contento’ met de komst van Guillermo Arriaga en gaat met hem in gesprek over het schrijven van scenario’s en romans, maar ook over straatgevechten en geweld, wraak en schuld, en de kracht van een persoonlijk verhaal. De kern van Boek & Meester wordt gevormd door een geestdriftig interview, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Uiteraard signeert de auteur na afloop zijn boek.

Boek & Meester #23

datum: vrijdag 1 februari 2019

locatie: De Doelen – Juriaanse Zaal, Kruisplein 30, Rotterdam

aanvang: 20:00 uur / deuren open: 19:30 uur

toegang: € 9,- (€ 6,- voor studenten en boekenclubs)

meer info / kaarten: www.boekenmeester.nl

Kaartverkoop start spoedig

Dit programma is een samenwerking tussen International Film Festival Rotterdam en Boek & Meester.

Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en het Nederlands Letterenfonds.

De 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt plaats van woensdag 23 januari – zondag 3 februari 2019. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, installaties, exposities, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Meer informatie via IFFR.com.

Foto: Guillermo Arriaga door Bernardo Flores

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties