‘Spokenshow’ in Oude Luxor

7686-spokenshow-in-oude-luxor

De SPOKEN Show: Met o.a. Derek Otte en het New Rotterdam Jazz Orchestra

Theater minnend Nederland mag er niet meer omheen: ‘spoken word’ is hot en zou in elk theater tussen het reguliere programma moeten staan! Daarom zet ambassadeur Stichting SPOKEN met de SPOKEN Show het genre in de spotlights. Op dinsdag 11 december laat een greep uit de beste performances van dit moment in het oude Luxor Theater zien hoe divers, vermakelijk en inspirerend deze woordkunstvorm is. Met onder anderen Derek Otte en het New Rotterdam Jazz Orchestra, Babs Gons en winnaars van de laatste SPOKEN Awards.


De SPOKEN Show
In deze editie van de SPOKEN Show betreedt Rotterdamse stadsdichter Derek Otte het podium mét het New Rotterdam Jazz Orchestra en komen SPOKEN Awards winnaars van 2017 Tato Wesselo (comedy), Charlie Dichter (gospel), Ischa den Blanken (storytelling), Hind (poetry) en Insayno (lyrics) met nieuw werk terug naar het oude Luxor Theater. De grande dame van ‘spoken word’ in Nederland, Babs Gons, is er ook bij deze avond die wordt gepresenteerd door MC JR. Tussen de acts door zal ook de korte film SHE worden vertoond waarin maker Sheree Lenting met gebruik van ‘spoken word’ een ode brengt aan de schoonheid en kracht van het vrouwelijk lichaam.

Stichting SPOKEN vindt onderdak in Luxor Theater Rotterdam
Stichting SPOKEN heeft als doel het genre ‘spoken word’ een vaste rol te laten spelen in het landschap van kunst en entertainment en wil daarmee de artistieke positie en carrières van woordkunstenaars naar een hoger plan brengen. De organisatie heeft inmiddels een vaste stek gevonden binnen het pand van het Luxor Theater in Rotterdam.

Afgelopen jaar heeft schrijver Ronald Giphart plaatsgenomen in het bestuur van de stichting, dat verder bestaat uit oprichter Kevin de Randamie en theaterprogrammeur Carlijn Sonneveld. Naast de tweejaarlijkse SPOKEN Awards die volgend jaar weer zullen plaatsvinden en de aankomende SPOKEN Show heeft de stichting ook de netwerkclub Verenigde Taalnaties opgericht om alle organisaties, artiesten en belanghebbenden binnen het woordkunstgenre met elkaar te verbinden.

De SPOKEN Show | di 11 december 2018, 20.00 uur

Oude Luxor Theater, Rotterdam | Tickets € 12,50

Meer informatie: www.spoken.fm | Ticketverkoop: www.luxortheater.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties