Artist Talk in de Pauluskerk

7634-artist-talk-in-de-pauluskerk

Rotterdam 5-11-2018 │Woensdagmiddag 14 november praten twee bijzondere kunstenaars, Jeroen Graus en Ainine, over hun werk, tijdens een Artist Talk in de Pauluskerk. Iedereen is welkom, toegang is gratis.

Regelmatig organiseert de Pauluskerk Artist Talks: bijeenkomsten waarin een kunstenaar vertelt over zijn werk, maar ook over wat kunst kan betekenen als je leeft in moeilijke omstandigheden - en over wat bezoekers van de Pauluskerk zien en meemaken in de stad. Kunst bij de Pauluskerk is een stille, beeldende getuige van een leven buiten de ‘normale’ orde.


Met BIC balpen en potlood
Op woensdag 14 november praten we met Jeroen Graus en Ainine, die een dubbelexpositie hebben in de Pauluskerk. Hun levens zijn compleet anders, maar ze vinden elkaar in de uitzonderlijke eenvoud van hun materiaal. Met enkel een BIC balpen (Ainine) of simpel potlood en houtskool (Jeroen) scheppen ze krachtige, eigen werelden van dieren, symbolen, natuur, spiritualiteit en technologie.

Over het werk van Jeroen en Ainine
Jeroen (Keulen, 1969) kiest er als kunstenaar bewust voor zijn werk te laten zien buiten de muren van het museum of de galerie en zoekt zijn publiek op onverwachte plekken. De monumentale potloodtekening ‘Cathedral nr 5’ gaat over de impact van de huidige technologie op het menselijk leven: als een kathedraal, als een geloof.

Kunstenaar Ainine maakt zijn hyperrealistische portretten van dieren met een BIC balpen, het enige instrument dat hij had in zijn jeugd vol armoede. Met honderden fijne lijntjes wekt hij zijn dieren tot leven. Een talent bij je dragen zoals Ainine dat doet, is van grote steun in de omstandigheden waarin hij zich staande houdt: een leven zonder vaste verblijfsplaats en zonder toekomstperspectief. Het bijzondere werk van Ainine is te koop bij de Pauluskerk.

Over de Artist Talk
Ontmoet Jeroen en Ainine tijdens de Artist Talk waarin ze vertellen over de betekenis van hun werk en stijl. Ga in gesprek met de kunstenaars en bezoekers: woensdag 14 november van 14:00 tot 15:30 uur, in de Pauluskerk (Kerkplein), Mauritsweg 20, Rotterdam.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties