Circustheater in Maaspodium

7603-circustheater-in-maaspodium

Het Maaspodium laat circustheater van internationale artiesten zien tijdens de Circusdriedaagse van vrijdag 16 t/m zondag 18 november. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de circusmakers – van jong talent tot gerenommeerde professionals. Met dit jaar op het programma: de Rotterdamse circuswerkplaats Circunstruction, TENT Circustheater Producties & Veem Huis voor Performance, Panama Pictures en Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter.


Internationale circusartiesten Talenten van ver en tegelijk hartstikke Rotterdams: bij de Rotterdamse circuswerkplaats Circunstruction krijgen jonge, afgestudeerde artiesten de kans hun eigen circustheatervoorstelling te maken. Jonge circusartiesten komen van ver om zich hier in Rotterdam verder te kunnen ontwikkelen. Sommigen van hen zijn hier begonnen bij Codarts Circus arts en vanuit daar doorgestroomd naar Circunstruction, anderen nemen ervaringen van elders mee. Op vrijdag 16 november toont Circunstruction previews van voorstellingen die nog in ontwikkeling zijn, van circusmakers Júlia Campistany Albareda (Spanje), David Eisele (Duitsland), Milan Seegers (Nederland) en Tom-André Hendon (Noorwegen), Jakobe Geens (België) en Charlie Hession (Engeland). Op zaterdag 17 november spelen de Nederlandse Kim en de Noorse Marta samen Engel (8+). Ook in Muur (XL, za 17 nov) en Requiem for Lost Things (XL, zo 18 nov) zijn casts van internationale circusartiesten te bewonderen: hieronder bevinden zich Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse, Belgische, Oostenrijkse en Portugese artiesten.

De Circusdriedaagse De Circusdriedaagse is een jaarlijkse happening in het Maaspodium met circus, dans, acrobatiek en bewegingstheater. Hoog in de lucht en laag bij de grond, met spectaculaire trucs en wonderlijke verhalen. Al sinds de start van het Maaspodium in 2013 is de Circusdriedaagse vaste prik in november. Het Maaspodium presenteert met trots het zesde programma, waarin de kwaliteit en verwondering van het moderne circus voorop staan.

Combitickets Wie zich extra wil laten onderdompelen in de wereld van het circus kan op zaterdag 17 november gebruik maken van combitickets. Combitickets geven toegang tot twee voorstellingen op één dag, met een fijne korting. Combitickets voor de zaterdag zijn al beschikbaar vanaf €15.

DE CIRCUSDRIEDAAGSE Aanvang: vr 16 t/m zo 18 november 2018, diverse tijden Prijs: v.a. €6 per voorstelling, v.a. €15 per combiticket Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam Info & tickets: www.MAAStd.nl


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties