Beest uit de natuur aan de muur

7557-beest-uit-de-natuur-aan-de-muur (Door Annette Splinter)

Van Beest in de natuur … naar Beest aan de muur

Ik doe al decennialang onderzoek naar het mysterie achter de ogen van het dier. Ik observeer het dier in zijn eigen natuurlijke habitat, en maak kleurmonsters en tekeningen in het veld, film en foto’s. Door het lezen van boeken, artikelen over de specifieke geschiedenis van het dier verzamel ik zoveel mogelijk informatie. Het schilderij wordt daarna in het atelier gemaakt. Het op ware grootte en profil geeft mij de optimale kans om het geheim te ontfutselen waardoor het dier tot leven komt.


Opening: zondag 7 oktober om 16.00 uur.

Opening door actrice, dichter, regisseur en voormalig stadsdichter van Dordrecht Marieke van Leeuwen.

Marieke schreef speciaal voor deze expositie het gedicht ‘Het Dier’

Daarna feest met Klezmermuziek!

De expositie duurt t/m 4 november 2018

De expositie kan ook op aanvraag bij Annette Splinter ( 06 227 138 70 ) worden bezocht

www.splinterbeest.nl (voor verdere informatie) Centrum Quadraat, Toussaintkade 53, 2513 CL Den Haag


Jim Postma :
Met een échte Splinter aan je muur, komt weer elk Beest door de winter!

dinsdag 09 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Nou ja Jan om deze kunst te bewonderen is het goed een mooie muzikale begeleiding te hebben, en ik denk dat men hier heel goed in geslaagd is, dat door jou gepresenteerde "Tumbala" heeft me weemoedig terug geworpen naar de feestdagen bij m'n Opoe thuis waar deze klezmer muziek ten gehoren werden gebracht zowel binnen als buitenshuis door m'n vader en z'n broers. (trouwens de platen van Leo Fuld werden er dan grijs gedraaid.)

dinsdag 09 okt 2018

Jan Tak :
Als je citeert Arie moet je natuurlijk de gehele zin citeren, het ging dus.om de relatie tussen twee onvergelijkbare kunstuitingen .
Als het overigens om deze mannen gaat ben ik verkocht, wat een stemmen:

https://www.youtube.com/watch?v=687gUEoB2TI&start_radio=1&list=RD687gUEoB2TI.dinsdag 09 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Ik mis even de relatie tussen de Joodse Klezmer

Wat is er mis met de Joodse Klezmer muziek. Had jij dan liever de Psalmen of gezangen van het Gereformeerd geiten wolle-sokken koor gehad.

dinsdag 09 okt 2018

Jana Beranová :
Annette Splinter, de beeldend kunstenaar in kwestie, was 65 geworden. Vandaar de expositie met een feest na de opening. Was mij ook niet bekend. En, geloof me, de expositie is een aanrader.

dinsdag 09 okt 2018

Jan Tak :
Ik mis even de relatie tussen de Joodse Klezmer en dieren aan de muur?

https://www.youtube.com/watch?v=q1oG32IrNP4

Je met er maar van houden , nee dan onze "eigen" Rotterdamse Leo Fuld:

https://www.youtube.com/watch?v=pZj2G4fbJE8

Jaren geleden vonden wij op onze Veluwe een dode jachtvogel, aangeschoten bleek bij nader onderzoek. een kennis heeft hem toen voor ons geprepareerd. Jaren lang hing het dier in de gang tot we ons afvroegen of dat nog wel kon, we vonden toen van niet en hebben het dier weggegeven aan iemand met minder scrupules.
Eigenlijk heb ik nog steeds niet het idee toen verkeerd te hebben gehandeld mijn vrouw nog steeds wel. Het is niet altijd pais en vree in ons huisje :-)

dinsdag 09 okt 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Op een feestje bij vrienden werd ik voorgesteld aan zo'n volgevrete VVD'er die er prat op ging dat hij met z'n vrienden ging jagen, op m'n vraag wat het plezier is om arme beestjes dood te schieten met een dubbelloops, omdat ik dat echt geen plezierig tijdverdrijf kon noemen. De man in z'n wiek geschoten keek me van over z'n bril laagdunkend aan en zei, man,.. het is zo mooi om ze als trofee aan de muur te zien hangen, waarop ik hem antwoordde, ja dat zou ik ook wel mooi vinden maar dan inplaats van die arme beesten aan de muur de kop van een volgevrete jager...... ik weet niet wat ik verkeerd heb gezegd, maar hij draaide zich om en heeft me de hele avond met een dodende blik aangekeken.

dinsdag 09 okt 2018

Jim Postma :
: "Back to nature!'

Maar dan helemaal. Absoluut compleet.

De Natuur zit in ons allemaal, maar zeer weinigen van ons volgen ONZE natuur.

Natuurlijk!

maandag 08 okt 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties