Weg met die plastic bubbel’

7556-weg-met-die-plastic-bubbel

Kunstuitleen Rotterdam vervangt per direct het plastic bubbeltjesfolie door gerecyclede dekens. Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Dat was reden voor Kunstuitleen Rotterdam om eens kritisch naar het eigen plasticgebruik te kijken.


Iedere week worden er kunstwerken teruggebracht en uitgeleend. Om een kunstwerk veilig en beschermd te vervoeren wordt het verpakt in plastic folie. Dat moet anders, dacht Ellis van den Berg, directeur van Kunstuitleen Rotterdam. “Er ging bij ons jaarlijks zo’n kilometer aan noppenfolie doorheen. We waren al een tijd op zoek naar een duurzame manier om onze kunst te vervoeren en die hebben we nu gevonden in deze gerecyclede dekens".

Klanten betalen vijf euro statiegeld voor de gecustomizede deken. Als ze de deken inleveren krijgen ze hun statiegeld terug. Of plastic nog wel mogelijk is? “Jawel, tot dat deze voorraad op is kan dat nog, maar dan betaalt de klant vijf euro per werk”.

Het concept van Kunstuitleen Rotterdam is al duurzaam op zich
Het principe van kunst lenen, waarbij één kunstwerk rouleert langs verschillende liefhebbers past helemaal in de circulaire economie. De gerecyclede dekens zijn voor Kunstuitleen Rotterdam een volgende stap in het verduurzamen van de organisatie.

Minitentoonstelling door Foekje Fleur
De hele maand oktober staat bij Kunstuitleen Rotterdam in het teken van duurzaamheid. De Rotterdamse ontwerpster Foekje Fleur richt ter gelegenheid van dit thema als gastcurator een gedeelte van de expo in. Deze minitentoonstelling is vanaf 18 oktober a.s. te zien.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 3: Pim Fortuyn (1948-2002)


(Door Kees Versteeg)

Deze ‘Vriend des Vaderlands’ behoeft geen nadere introductie. Nieuwsfeit: gisteren werd de Pim Fortuyn Prijs 2019 uitgereikt. Die eert de strijders voor het Vrije Woord.

De Rotterdamse AD-columniste, televisiepresentatrice en documentairemaakster Fidan Ekiz was één van de genomineerden. Een pikante nominatie volgens velen, gezien haar Nederturkse achtergrond. Ze reageerde daarop in het AD. ‘Dus: wat ik van mijn nominatie vind? De Pim Fortuyn Prijs is keihard nodig. Het is niet alleen schandalig dat ik dit anno 2019 moet schrijven. Het is dieptreurig.’

Ze won niet. De prijs gaat dit jaar naar de misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Paul Vugts. Voor hun onverschrokken verslaggeving over de georganiseerde misdaad. Ze ontvingen tal van doodsbedreigingen en moesten meerdere malen onderduiken.

Van den Heuvel en Vugts zijn goede en dappere journalisten. Fidan Ekiz is een mooie, dappere en intelligente vrouw. De andere genomineerden zijn ook dapper. Laten we hopen dat we nog lang van ze mogen horen, en geen inspiratie ontlenen aan dit aforisme van Pim Fortuyn: ‘Als je onsterfelijk wilt worden, moet je wel op tijd doodgaan’.

  • Nieuw

  • Reacties