Luxor, dansen in ‘De Bak’

7551-luxor-dansen-in-de-bak

Haal de microfoon en dansschoenen maar alvast tevoorschijn, want er kan meegezongen en gedanst worden bij het Luxor Theaterorkest ‘De Bak’ en de musicalklassen. Maar ook tijdens R&B Oldskool Hits 80/90 waar presentator John Williams terug gaat naar de tijd van The Running Man en de slow jams. In Een hommage aan Robert Long brengen topartiesten als Karin Bloemen en Gerad Cox een eerbetoon aan de overleden zanger en woordkunstenaar. En glimmende jumpsuits met wijde pijpen en gigantische plateauzolen maken een comeback bij ABBA Gold – The Concert Show.


Luxor Theaterorkest ‘De Bak’
In seizoen 2018-2019 richt Luxor een eigen orkest op: ‘De Bak’. Het amateurtheaterorkest, onder leiding van Keimpe de Jong, gaat een repertoire opbouwen van theatermuziek die gehoord mag worden. Muziek om bij weg te dromen, muziek om van te houden, om bij te lachen, om op te dansen en om bij uit te glijden. Er zijn drie kennismakingsrepetities op dinsdagen 2, 9 en 16 oktober 2018 in het nieuwe Luxor tussen 19.30 en 22.00u. Na de kenningsmakingsrepetities zal het orkest worden samengesteld, en kan er worden ingeschreven voor de orkestrepetities. Deze vinden plaats vanaf dinsdag 30 oktober.

> Di 9 en 16 okt 2018 kennismakingsrepetities en vanaf di 30 okt orkestrepetities | Luxor Theaterorkest ‘De Bak’, 19.30u, nieuwe Luxor

Musicalklassen 2018/2019
Samen met professionele docenten en andere klassen in een aantal maanden toewerken naar de Luxor Showcase in het oude Luxor. Er zijn drie klassen. Musicalklas A (4 t/m 6 jaar) vindt vanaf 3 oktober elke woensdag plaats tussen 13.45u en 14.30u. Er zijn in totaal 10 lessen van 50 minuten voor € 75. Musicalklassen B & C (7 t/m 12 jaar) vinden ook vanaf 3 oktober elke woensdag plaats. De les begint om 15.15u en eindigt om 16.45u. Er zijn in totaal 30 lessen van 90 minuten voor € 360. Maak nieuwe vrienden, krijg meer zelfvertrouwen en vooral: maak veel plezier! Meer informatie is te vinden op www.luxortheater.nl/Luxoracademy.

> Elke woensdag vanaf 3 okt 2018 | Musicalklassen 2018/2019, 20.00u, nieuwe Luxor

All Stars – Door de makers van ‘De Marathon’
Na het overweldigende succes van de musical De Marathon brengt theaterproducent More in samenwerking met Luxor opnieuw een oer-Hollandse film naar het theater: All Stars. All Stars is een verhaal over vriendschap, volwassen worden en vasthouden aan onbezorgde voetbaluutjes op zondagmorgen. Het wekelijks potje voetbal van de vrienden Bram, Mark, Johnny, Peter, Paul, Willem en Hero is echter vooral bedoeld om de groep bij elkaar te houden, want in aanloop naar hun 500ste wedstrijd lijken de verschillen tussen de mannen groter dan ooit… In de selectie zijn onder ander rollen weggelegd voor Jim Bakkum, Kees Boot en Lucas Hamming.

> Vr 12 okt t/m 20 okt 2018 en di 6 t/m vr 9 nov 2018 en wo 2 jan t/m vr 4 jan 2019 | All Stars, 20.00u, nieuwe Luxor

ABBA Gold – The Concert Show
ABBA Gold – The Concert Show is een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Annifrid, Benny en Bjorn. Speciaal geselecteerde musici en zangers laten met toestemming van de originele ABBA-leden alle beroemde songs aan bod komen, aangevuld met authentieke, unplugged uitgevoerde hits. Geniet van alle grote ABBA-hits als ‘Waterloo’, ‘Fernando’, ‘Voulez vous’ en ‘Super Trouper’.

> Di 16 okt 2018 | ABBA Gold, 20.00u, oude Luxor

Start Operacursus 2018/2019
De Operacursus in Rotterdam is een gezamenlijk initiatief van de Doelen, Theater Rotterdam en het Luxor Theater. Men bezoekt drie opera’s (Tosca, AÏDA en Il Diluvio Universale) in verschillende theaters, steeds met daaraan voorafgaand een cursusavond in de Doelen, één of twee weken voordat de voorstelling in het theater staat. Cursusleider Gerard Legeland duikt op zo’n avond in de operageschiedenis, de componist en uiteraard in de bovengenoemde opera’s. Reseveren kan via de kassa van de Doelen, 010 – 217 17 17 (ma t/m za van 14.00u tot 18.00u) of via de website. Meer informatie is te vinden op www.luxortheater.nl/Operacursus.

> Wo 17 okt 2018, do 24 jan 2019 en wo 8 mei 2019 | Start Operacursus 2018/2019, 19.30, diverse locaties

Wubbo’s Last Words
Jörgen Raymann is de spil in een show rond een van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden: Wubbo Ockels. Via een enorm videodecor beleeft het publiek de lancering van de Space Shuttle en worden de beelden getoond die Ockels schoot vanuit de ruimte: daar waar zijn passie om de wereld te redden ontstond. Vervolgens ontspint zich een multimediaspektakel vol humor en indrukwekkende beelden. Een liveband met zanger Bert Heerink speelt nieuwe muziek en liedjes van onder meer Michael Jackson, David Bowie en Pink Floyd.

> Wo 17 okt 2018 | Wubbo’s Last Words, 20.00u, oude Luxor

Tim Fransen – Het kromme hout der mensheid
Zijn debuutprogramma Het failliet van de moderne tijd kreeg vijf sterren in de landelijke pers en werd bekroond met de Neerlands Hoop 2016. Met zijn tweede show Het kromme hout der mensheid heeft Tim dat succes geëvenaard. “Uit het kromme hout der mensheid is nog nooit iets recht getimmerd”, zo citeert Fransen een van zijn helden, de Duitse verlichtingsfilosoof Immanuel Kant. De levens van Kant en zijn tijdgenoten Ludwig von Beethoven en Lodewijk Napoleon lopen als een rode draad door deze voorstelling. Het kromme hout der mensheid is een avondje topcabaret inclusief veel zelfspot.

> Do 18 okt 2018 | Tim Fransen, 20.00u, oude Luxor

Fred van Leer – Leer van Fred Live
Leer van Fred Live is echt een avond voor vrouwen. Voor moeders, dochters, zussen en vriendinnen, het handbalteam of de breiclub. Het wordt een hilarische avond uit voor de nieuwsgierige vrouw die de do’s and don’ts wil weten als het gaat om kleding, tips and trick wil horen of haar eigen verhaal wil vertellen. Want Fred luistert en adviseert.

> Vr 19 okt 2018 | Fred van Leer, 20.00u, oude Luxor – Laatste kaarten

Tommie Christiaan – In een ander licht
Het theater is voor Tommie Christiaan een tweede huis. Maar een eigen theatershow deed hij nog nooit. Na optredens in het tv-programma Beste Zangers besloot hij echt zijn hart te volgen en voor de muziek te gaan. In een ander licht is een show met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes en nummers van artiesten die het heilige vuur in hem aanwakkerden.

> Za 20 okt 2018 | Tommie Christiaan, 20.00u, oude Luxor

Sprookjessprokkelaar de musical (6+)
In deze nieuwe, spannende Efteling-familiemusical heeft de twaalfjarige Sterre haar enige boek letterlijk stukgelezen. Haar opa wijst haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Maar vindt Sterre de deur?

> Zo 21 okt 2018 première (nieuwe Luxor) en wo 2 t/m vr 4 jan 2019 (oude Luxor) | Sprookjessprokkelaar de musical (6+), diverse tijden

R&B Oldskool Hits 80/90
Tv-presentator John Williams neemt je mee naar de jaren tachtig en negentig, de tijd van New Jack Swing, Bobby Brown, Johnny Gill, Mary J. Blige, Keith Sweat en al die andere R&B-helden. Sharon Doorson, Carolina Dijkhuizen, Laise Sanches, Omri Tindal, Jared Grant, Rico Greene en Jared Hiwat brengen onder begeleiding van een liveband de beste swingbeats.

> Zo 21 okt 2018 | R&B Oldskool Hits, 20.00u, oude Luxor – Laatste kaarten 

Een hommage aan Robert Long
Op 22 oktober 2018 zou Robert Long 75 jaar zijn geworden. Een mooi moment om hem te eren voor zijn onvergetelijke bijdrage aan het Nederlandse lied. In Uit liefde en respect brengen twaalf topartiesten, waaronder Karin Bloemen, Gerard Cox, Joke Bruijs en Richard Groenendijk, onder leiding van het Metropole Orkest zijn Nederlandstalige repertoire opnieuw ten gehore.

> Ma 22 en di 23 okt 2018 | Een hommage aan Robert Long, 20.00u, nieuwe Luxor

Percossa – BAM!
Percossa werd door de Slagwerkkrant uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep 2017 van de Benelux. In BAM! laten ze horen waarom. De vier percussionisten halen uit werkelijk alles ritme en klank. Daag Percossa nu zelf uit, en neem tandenborstels, kinderwagens, koffieblikken of wat dan ook mee naar deze ‘muzikale achtbaan vol humor en ontroering’ (de Volkskrant).

> Wo 24 okt 2018 | Percossa – BAM!, 20.00u, oude Luxor

Workshop Slagwerk (vanaf 14 jaar) – Door de leden van Percossa
Kom in je ritme met de heren van slagwerkgroep Percossa die voorafgaand aan hun voorstelling BAM! in het oude Luxor een workshop percussie geven in de foyer.

> Wo 24 okt 2018 | Workshop Slagwerk, 15.00u, oude Luxor

Sophie – Met Tjitske Reidinga
Tjitske Reidinga speelt de hoofdrol in het succesvolle toneelschrijfdebuut uit 2015 van Roos Ouwehand over het bijzondere leven van een gewone vrouw. In Sophie zien we een meisje van acht opgroeien tot jonge vrouw, moeder en uiteindelijk oma. In twaalf scènes, die zich afspelen in Sophies meisjeskamer in haar ouderlijk huis, trekt haar leven aan ons voorbij. Haar conflicten, de keuzes die ze maakt, haar geluk en haar verdriet.

> Do 25 t/m zo 28 okt 2018 | Sophie, 20.00u en zo 28 okt 15.00u, oude Luxor

Kinderen voor Kinderen Live in Concert 2018 – Kom erbij!
Kinderen voor Kinderen komt weer naar Luxor om de nieuwe, 39ste cd te presenteren. ‘Fitlala’, ‘Red de bij’ en de titelsong ‘Kom erbij!’ knallen samen met nog negen splinternieuwe liedjes van het podium. En natuurlijk voor jong en oud ook de bekende sing-a-long met oude vertrouwde hits om lekker bij mee te zingen en te swingen.

> Vr 26 en za 27 okt 2018 | Kinderen voor Kinderen Live in Concert, 15.00u en 19.00u, nieuwe Luxor – UITVERKOCHT

Jimmy Carr – Best Of, Ultimate, Gold, Greatest Hits Worldtour
De populaire Britse comedian Jimmy Carr komt naar Rotterdam! Voor deze speciale tour verzamelde Jimmy Carr de beste grappen uit zijn 15-jarige carrière en schreef hij splinternieuw materiaal. Al met al een hilarische voorstelling vol oneliners, grove grappen en scherpe publieksparticipatie in sneltreinvaart, zoals we die van Jimmy Carr kennen.

> Zo 28 okt 2018 | Jimmy Carr, 19.00u, nieuwe Luxor

Het programma
Di 9 en 16 okt 2018 kennismakingsrepetities en vanaf di 30 okt orkestrepetities | Luxor Theaterorkest ‘De Bak’, 19.30u

Elke woensdag vanaf 3 okt 2018 | Musicalklassen 2018/2019, 20.00u

Vr 12 okt t/m 20 okt 2018 | All Stars, 20.00u

Di 16 okt 2018 | ABBA Gold – The Concert Show, 20.00u

Wo 17 okt 2018 | Start operacursus 2018/2019, 19.30u

Wo 17 okt 2018 | Wubbo’s last words, 20.00u

Do 18 okt 2018 | Tim Fransen – Het kromme hout der mensheid, 20.00u

Vr 19 okt 2018 | Fred van Leer – Leer van Fred Live, 20.00u

Za 20 okt 2018 | Tommie Christiaan – In een ander licht, 20.00u

Zo 21 okt 2018 en wo 2 t/m vr 4 jan 2019 | Sprookjessprokkelaar de musical (6+), diverse tijden

Zo 21 okt 2018 | R&B Oldskool Hits 80/90, 20.00u

Ma 22 en di 23 okt 2018 | Een hommage aan Robert Long, 20.00u

Wo 24 okt 2018 | Percossa – BAM! , 20.00u

Wo 24 okt 2018 | Workshop Slagwerk (vanaf 14 jaar), 15.00u

Do 25 t/m zo 28 okt 2018 | Sophie, 20.00u en zo 28 okt 15.00u

Vr 26 en za 27 okt 2018 | Kinderen voor Kinderen Live in Concert 2018, 15.00u en 19.00u

Zo 28 okt 2018 | Jimmy Carr, 20.00u


> Bekijk het hele programma

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

The funny side of the moon

Neil deGrasse Tyson @neiltyson

Turns out, there never was a Man on the Moon, only a Woman in the Moon. And her name is Wilma.
  • Nieuw

  • Reacties