Museum Rotterdam met nieuwe impuls

7509-museum-rotterdam-met-nieuwe-impuls

Fonds voor Cultuurparticipatie geeft Echt Rotterdams Erfgoed enorme impuls

Museum Rotterdam ontvangt 90.000,- euro van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de uitvoering van het project De MeeMaakCollectie, onderdeel van het programma Echt Rotterdams Erfgoed (ERE). Het Fonds ondersteunt projecten die van belang zijn voor de ontwikkeling van actieve cultuurparticipatie in Nederland. ERE doet dit door erfgoed en cultuur in te zetten als instrument voor sociale verandering.


"Museum Rotterdam geeft met het project De MeeMaakCollectie: Echt Rotterdams Erfgoed hedendaagse stadsbewoners de kans om samen een collectie op te bouwen. Het museum, het verhaal van de stad en de collectie wordt zo ook eigendom van de Rotterdammers. Dat is een beweging die wij graag ondersteunen. We zien dat steeds meer culturele instellingen zoeken naar nieuwe verbindingen met de bewoners in hun omgeving. Actieve invloed en inbreng van de community zijn hierbij van groot belang. Met de subsidieregeling MeeMaakPodia wil het Fonds podia, musea en bibliotheken ruimte geven om het eigenaarschap te delen met hun omgeving", aldus Jan Jaap Knol, directeur-bestuurder Fonds voor Cultuurparticipatie.

Museum Rotterdam maakt enorme stappen met het programma Echt Rotterdams Erfgoed (ERE). Het programma krijgt steeds meer zichtbaarheid en wordt in Nederland, maar ook ver daarbuiten geroemd om zijn innovatieve karakter. Dankzij de genereuze financiële impuls die het Fonds voor Cultuurparticipatie geeft, kan Museum Rotterdam het programma verder verdiepen en uitbouwen.

Over Museum Rotterdam
Museum Rotterdam is een stadsmuseum met lef. Cultuurhistorische collectiestukken en nieuw cultureel erfgoed vertellen samen het verhaal van de stad en haar bewoners – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Een unieke combinatie die gedurfde exposities en impact oplevert, in het museum en in de stad. Museum Rotterdam, het meest Rotterdamse museum ter wereld.

Over Echt Rotterdams Erfgoed
Museum Rotterdam vertelt, naast de verhalen van toen, ook de verhalen van nu. Dit gebeurt o.a. aan de hand van portretten van 'echte' Rotterdammers die het actuele verhaal van de stad vertellen. Deze hedendaagse collectie noemen we: Echt Rotterdams Erfgoed. Van Rotterdam Noord tot ver in Zuid; overal kom je personen, bedrijven en objecten tegen die op hun manier een belangrijke bijdrage leveren aan de stad.

Over het Fonds voor Cultuurparticipatie
Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert de actieve cultuur deelname in Nederland. Het draagt bij aan een open samenleving waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Dit doet het Fonds door programma’s mensen, organisaties en overheden te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Kijk voor meer informatie op www.cultuurparticipatie.nl of lees meer over de gesubsidieerde projecten op www.cultuurparticipatie.nl/magazine/


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Aforismen 2: Oscar Wilde (1854 – 1900)


(Door Kees Versteeg)

Oscar Wilde was een schrijver van Ierse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw de leider werd van een esthetische cultus; zijn credo luidde l'art pour l'art – kunst om de kunst. In zijn werk wemelt het van de aforismen. Voordat hij als toneelschrijver doorbrak strooide hij al met geestige aforismen op bijeenkomsten van de Londense society. Na een succesvolle reis naar Amerika in 1882 werd hij volgens sommigen de eerste popster uit de wereldgeschiedenis. Maar de geaffecteerde dandy riep ook veel weerstand op. Na een beroemd geworden proces in 1895 werd hij gevangen gezet voor het in de praktijk brengen van zijn homoseksualiteit. In 1900 stierf hij totaal verarmd in Parijs. Hij ligt naast tal van andere beroemdheden begraven op het Cimetière du Père-Lachaise, de grootste begraafplaats van Parijs.

Men moet altijd een tikje onwaarschijnlijk zijn.

De prettigste mensen zijn mannen met een toekomst en vrouwen met een verleden.

Het is monsterachtig hoe mensen tegenwoordig allerlei dingen achter iemands rug zeggen die volkomen waar zijn.

Een cynicus is iemand die overal de prijs, en nergens de waarde van kent.

  • Nieuw

  • Reacties