‘De Kromme’ op Nacht van de Kaap

7482-de-kromme-op-nacht-van-de-kaap

Willem van Hanegem op Nacht van de Kaap De 10e editie van het theatrale muziekfestival De Nacht van de Kaap was een groot succes. Op het al weken uitverkochte festival genoten bezoekers tot in de kleine uurtjes van optredens van onder meer Joke Bruijs, Lenny Kuhr en Shirma Raus.

Oud-voetballer Willem van Hanegem was eveneens te gast op het festival en liet ten overstaan van duizenden dolenthousiaste bezoekers horen dat hij naast een gouden linkerbeen ook over een goede stem beschikt.


Terwijl op het Deliplein artiesten als Marja van Katendrecht, de Zusjes van Wanrooy en Pierre van Duijl de Katendrechtse nacht bezongen en het publiek op de ene na de andere nostalgische meezinger trakteerden, genoten duizenden bezoekers van bands uit binnen- en buitenland in het Grootste Danspaleis en de Promenadetent ODE AAN DE NACHT

De Ode aan de Nacht, een van de stokpaardjes van het festival, was ook deze editie weer een grote publiekstrekker. Mede doordat het de organisatie was gelukt grote namen als Joke Bruijs en Lenny Kuhr wist vast te leggen, barstte het pittoreske Deliplein bijna uit zijn voegen.

De komst van Willem van Hanegem bleek een groot succes en leidde tot een spontaan ‘You’ll never walk alone’ op het Deliplein. KATENDRECHT Organisator Jasper Scholte was bijzonder tevreden over de tiende editie van het festival. ‘Wij willen met de Nacht van de Kaap de roemruchte geschiedenis van deze prachtige wijk op ludieke wijze weer tot leven brengen. Ik denk dat we daar dit jaar wederom in geslaagd zijn.

Toen wij hier 10 geleden begonnen was de wijk in een zekere zin een no-go area, maar nu is het the place to be. Wij hebben met de Nacht van de Kaap tienduizenden mensen kennis laten maken met dit bijzondere stukje Rotterdam. Ik denk dat we daarmee een klein steentje hebben bijgedragen aan het succesverhaal van Katendrecht.’

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Op de vlucht

Boekenweek 2019 is van 23 t/m 31 maart met als thema: de moeder de vrouw

Het was Rembrandt
of Poincaré,
of Einstein,
of Chatsjatoerian,
zijn moeder
werd doodgeschoten
of onder het puin bedolven
op de vlucht
en ze drukte hem,
twee jaar oud,
tegen haar borst,
toen ze viel,
stikte hij,
verdween, zonder te zijn verschenen.

Als we
witte kiezels
of gele schelpjes vinden,
spelen we ermee,
we schikken ze in
stapeltjes,
lettertjes
en kringetjes.

Het is een
ongewild
rouwritueel
in een tijd zonder
grafheuvels,
crematieplekken,
bronzen grepen,
waarin maar
een paar miljoen
moeders
constant ergens,
ergens naartoe
vluchten.

Miroslav Holub
vert. Jana Beranová

  • Nieuw

  • Reacties