‘De Kromme’ op Nacht van de Kaap

7482-de-kromme-op-nacht-van-de-kaap

Willem van Hanegem op Nacht van de Kaap De 10e editie van het theatrale muziekfestival De Nacht van de Kaap was een groot succes. Op het al weken uitverkochte festival genoten bezoekers tot in de kleine uurtjes van optredens van onder meer Joke Bruijs, Lenny Kuhr en Shirma Raus.

Oud-voetballer Willem van Hanegem was eveneens te gast op het festival en liet ten overstaan van duizenden dolenthousiaste bezoekers horen dat hij naast een gouden linkerbeen ook over een goede stem beschikt.


Terwijl op het Deliplein artiesten als Marja van Katendrecht, de Zusjes van Wanrooy en Pierre van Duijl de Katendrechtse nacht bezongen en het publiek op de ene na de andere nostalgische meezinger trakteerden, genoten duizenden bezoekers van bands uit binnen- en buitenland in het Grootste Danspaleis en de Promenadetent ODE AAN DE NACHT

De Ode aan de Nacht, een van de stokpaardjes van het festival, was ook deze editie weer een grote publiekstrekker. Mede doordat het de organisatie was gelukt grote namen als Joke Bruijs en Lenny Kuhr wist vast te leggen, barstte het pittoreske Deliplein bijna uit zijn voegen.

De komst van Willem van Hanegem bleek een groot succes en leidde tot een spontaan ‘You’ll never walk alone’ op het Deliplein. KATENDRECHT Organisator Jasper Scholte was bijzonder tevreden over de tiende editie van het festival. ‘Wij willen met de Nacht van de Kaap de roemruchte geschiedenis van deze prachtige wijk op ludieke wijze weer tot leven brengen. Ik denk dat we daar dit jaar wederom in geslaagd zijn.

Toen wij hier 10 geleden begonnen was de wijk in een zekere zin een no-go area, maar nu is het the place to be. Wij hebben met de Nacht van de Kaap tienduizenden mensen kennis laten maken met dit bijzondere stukje Rotterdam. Ik denk dat we daarmee een klein steentje hebben bijgedragen aan het succesverhaal van Katendrecht.’

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties