Street Art Awards in Theater Rotterdam

16 september 2018: Awardshow met internationale street art artiesten in Theater Rotterdam

Na twee eerdere succesvolle edities in Amsterdam vinden de Street Art Awards Benelux dit jaar plaats in Rotterdam. Op zondag 16 september komen in Theater Rotterdam kunstenaars én street art fans van over de hele wereld samen. De presentatie van deze editie is in handen van Birgit Schuurman.


Graag nodigen wij jou uit om bij De Street Art Awards Benelux 2018 aanwezig te zijn! Tijdens een avondvullend programma worden de awards uitgereikt in tien categorieën aan onder meer Young Talent en Most Inventive. Tussen de genomineerden zitten een aantal getalenteerde Rotterdammers. Ook leent de avond zich bij uitstek voor het schieten van mooi beeldmateriaal.

Street Art Awards Benelux 2018:
Datum: zondag 16 september 2018
Adres: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
Aanvang: 16:00 uur
Start Award show: 19:30 uur
Einde: 00:00 uur

Wil je aanwezig zijn bij de Street Art Awards Benelux? RSVP dan zo snel mogelijk naar suzanne@artpublicity.nl. Na accreditatie kunnen wij een plaats op de perslijst voor je reserveren.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties