Rondleiding bij Rotterdamse Munt

7426-rondleiding-bij-rotterdamse-munt

Op woensdag 15 augustus is er weer een rondleiding inclusief workshop bij stadskruidentuin Rotterdamse Munt! Duik de tuin in om vervolgens heerlijke kruiden- en bloemensmeersels te maken en eet het gezamenlijk op.

Meld u aan voor de boeiende, praktische en ook informatieve workshop. Maak heerlijke zelfbereide smeersels met kruiden en bloemen van eigen bodem: gegarandeerd een gezellige tijd onder het genot van heerlijke kruidenthee en kruidenwater van eigen bodem.


Rondleiding en workshop
De rondleiding inclusief workshop begint om 14.00 uur en het duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn 14,50 euro inclusief kruidenthee/-water. Het aantal deelnemers is beperkt, dus u moet zich van tevoren aanmelden.

Over de Stadskruidentuin
Bij Stadskruidentuin Rotterdamse Munt draait alles om natuurlijke groei en echte smaak. In deze groene oase groeit een royale rijkdom aan kruiden en eetbare bloemen uit alle windstreken. Bovendien groeit er plezier, inzicht en groen talent.

Meer informatie
Waar: Stadskruidentuin Rotterdamse Munt, Brede Hilledijk 2
Wanneer: woensdag 15 augustus van 14:00 tot ongeveer 15:30 uur
Kosten: 14,50 euro per persoon
Aanmelden: per e-mail (beperkt aantal deelnemers, wees er dus snel bij!) Kijk voor meer informatie op de website Rotterdamse Munt.nl.

Kruiden- en bloemensmeersels. Foto: Rotterdamse Munt


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De sloopkogels van de Internationale

(door Kees Versteeg)


De brand in de Notre-Dame deed me ineens terugdenken aan de Koninginnekerk. Gesloopt in 1971. Hij stond aan de Boezemsingel in Crooswijk. In de verkiezing Mooiste Gesloopte Kerk kwam de Koninginnekerk als winnaar uit de bus.


D
e brand in de Notre-Dame is een ongeluk. Binnen een dag is 700 miljoen euro verzameld voor de wederopbouw. De sloop van de Koninginnekerk was daarentegen een geplande politieke misdaad.

De toenmalige PvdA-burgemeester Thomassen was een warm voorstander van de sloop. Er moest op die plek een niet-confessioneel bejaardenhuis komen. De sloop van de kerk riep in 1971 veel verzet op. Tegenstanders zeiden: ‘Wat de nazi’s lieten staan, dat gaat er nu wel aan.’

De linkse raad won. De sloop werd doorgezet. Er hangt een portret van Thomassen en zijn vrouw An in het Rijksmuseum. Misschien is de tijd nu rijp om er een bordje bij te zetten.

Met de tekst: ‘In de tijd dat Thomassen burgemeester was van Rotterdam, ontwikkelde de stad zich tot wereldhaven nummer één. Daarnaast was Thomassen ook een kopstuk in de politieke misdaad. Op de plaats waar ooit de Koninginnekerk stond, verhief hij Judas tot bouwmeester en noemde dat verheffing van het volk.’
  • Nieuw

  • Reacties