Rondleiding bij Rotterdamse Munt

7426-rondleiding-bij-rotterdamse-munt

Op woensdag 15 augustus is er weer een rondleiding inclusief workshop bij stadskruidentuin Rotterdamse Munt! Duik de tuin in om vervolgens heerlijke kruiden- en bloemensmeersels te maken en eet het gezamenlijk op.

Meld u aan voor de boeiende, praktische en ook informatieve workshop. Maak heerlijke zelfbereide smeersels met kruiden en bloemen van eigen bodem: gegarandeerd een gezellige tijd onder het genot van heerlijke kruidenthee en kruidenwater van eigen bodem.


Rondleiding en workshop
De rondleiding inclusief workshop begint om 14.00 uur en het duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn 14,50 euro inclusief kruidenthee/-water. Het aantal deelnemers is beperkt, dus u moet zich van tevoren aanmelden.

Over de Stadskruidentuin
Bij Stadskruidentuin Rotterdamse Munt draait alles om natuurlijke groei en echte smaak. In deze groene oase groeit een royale rijkdom aan kruiden en eetbare bloemen uit alle windstreken. Bovendien groeit er plezier, inzicht en groen talent.

Meer informatie
Waar: Stadskruidentuin Rotterdamse Munt, Brede Hilledijk 2
Wanneer: woensdag 15 augustus van 14:00 tot ongeveer 15:30 uur
Kosten: 14,50 euro per persoon
Aanmelden: per e-mail (beperkt aantal deelnemers, wees er dus snel bij!) Kijk voor meer informatie op de website Rotterdamse Munt.nl.

Kruiden- en bloemensmeersels. Foto: Rotterdamse Munt


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties