Tropische dansvloer Rotterdam

7400-tropische-dansvloer-rotterdam

Rotterdam Unlimited heeft wederom voor een aantal dagen de straten gevuld met een unlimited hoeveelheid dans, muziek, food, kortom: feest. Op 24 juli trapte Rotterdam Unlimited af met diverse programma’s op binnenlocaties, om te culmineren in een zinderend straatfeest in het weekeinde met de Battle of Drums, de straatparade en diverse podium optredens.

Op vrijdagavond was de sfeer uitgesproken tropisch, vanwege de temperatuur, maar ook vanwege de opzwepende Battle of Drums. DJ D-Rashid wist het feestje nog een extra impuls te geven, waardoor het Weena en het Hofplein veranderde in een kolkende massa dansende mensen.


Op zaterdag trok de straatparade voor het eerst in decennia niet over de Coolsingel, maar moest een alternatieve route nemen vanwege de renovatie van de Coolsingel. Dit deed echter niets af aan het aantal toeschouwers die genoten van de kleurrijke stoet van wel 2,5 km lang. Heel bijzonder was de deelname van leerlingen van dansschool MOVES! Na hard geoefend te hebben begeleidden de kids, waarvan de jongste 4 jaar oud!, als volleerde professionals deze wereldartiest in haar show! Het programma op het Schouwburgplein bracht voor de parade een ode aan Kaapverdië, met optredens van Elaine da Silva en de jonge honden van Tabanka.

Op diverse locaties zoals TENT, Lantaren Venster, Theater Rotterdam Schouwburg waren in de afgelopen dagen programma’s te zien welke exponenten zijn van de programmatische rode draad van 2018, DIVERGE. Rotterdam Unlimited is altijd trots geweest op de diversiteit van programma en publiek en DIVERGE voegt daar wat aan toe: namelijk een uitdrukkelijke interpretatie van individualiteit. Dat kwam onder andere naar voren tijdens programma’s als DIVERGE Exhibition (TENT) Kiki Function : THE PUNK OUT Edition in Theater Rotterdam Schouwburg en de vertoning van Stille Dorst, een queer muslim movie.

Still to come tijdens Rotterdam Unlimited
Na de Zomercarnaval Straatparade zullen de Curaçaoënaars van E.R.A. , de band van het carnaval op Curaçao, het publiek nog even in de carnavalsstemming houden. Queen of Soca Alison Hinds – speciaal voor dit optreden overgevlogen uit Barbados - neemt daarna het stokje over voor een staaltje hot soca.

Derya Yildirim & Grup Simcek is een fris en modern super kwintet dat een zeer dansbare set Turkse muziek brengt onder leiding van hypnotiserende saz en zang. De band onder leiding van Mariana da Cruz, kortweg Da Cruz, voeren later vanavond het (dance) tempo aardig op en brengen een set Brazilectro die in de verte aan Zuco 103 doet denken. De feestelijke band Kog & The Zongobrigade met de voor hun zo kenmerkende mix van afrobeat, soul, funk en reggae maken zij er vanavond een ongekend dansbaar high energy feestje van.

Als afsluiter zullen de mannen van Broederliefde breedvoerig het succes van de laatste release ‘We Moeten Door 2’ vieren in hun thuisstad Rotterdam.

Rotterdam Unlimited vierde in 2018 zijn zesde editie. Rotterdam Unlimited wordt georganiseerd door DUCOS Productions. DUCOS Productions is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van Parkpop Saturday Night, Parkpop en Latin Weekender.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties