Tropische dansvloer Rotterdam

7400-tropische-dansvloer-rotterdam

Rotterdam Unlimited heeft wederom voor een aantal dagen de straten gevuld met een unlimited hoeveelheid dans, muziek, food, kortom: feest. Op 24 juli trapte Rotterdam Unlimited af met diverse programma’s op binnenlocaties, om te culmineren in een zinderend straatfeest in het weekeinde met de Battle of Drums, de straatparade en diverse podium optredens.

Op vrijdagavond was de sfeer uitgesproken tropisch, vanwege de temperatuur, maar ook vanwege de opzwepende Battle of Drums. DJ D-Rashid wist het feestje nog een extra impuls te geven, waardoor het Weena en het Hofplein veranderde in een kolkende massa dansende mensen.


Op zaterdag trok de straatparade voor het eerst in decennia niet over de Coolsingel, maar moest een alternatieve route nemen vanwege de renovatie van de Coolsingel. Dit deed echter niets af aan het aantal toeschouwers die genoten van de kleurrijke stoet van wel 2,5 km lang. Heel bijzonder was de deelname van leerlingen van dansschool MOVES! Na hard geoefend te hebben begeleidden de kids, waarvan de jongste 4 jaar oud!, als volleerde professionals deze wereldartiest in haar show! Het programma op het Schouwburgplein bracht voor de parade een ode aan Kaapverdië, met optredens van Elaine da Silva en de jonge honden van Tabanka.

Op diverse locaties zoals TENT, Lantaren Venster, Theater Rotterdam Schouwburg waren in de afgelopen dagen programma’s te zien welke exponenten zijn van de programmatische rode draad van 2018, DIVERGE. Rotterdam Unlimited is altijd trots geweest op de diversiteit van programma en publiek en DIVERGE voegt daar wat aan toe: namelijk een uitdrukkelijke interpretatie van individualiteit. Dat kwam onder andere naar voren tijdens programma’s als DIVERGE Exhibition (TENT) Kiki Function : THE PUNK OUT Edition in Theater Rotterdam Schouwburg en de vertoning van Stille Dorst, een queer muslim movie.

Still to come tijdens Rotterdam Unlimited
Na de Zomercarnaval Straatparade zullen de Curaçaoënaars van E.R.A. , de band van het carnaval op Curaçao, het publiek nog even in de carnavalsstemming houden. Queen of Soca Alison Hinds – speciaal voor dit optreden overgevlogen uit Barbados - neemt daarna het stokje over voor een staaltje hot soca.

Derya Yildirim & Grup Simcek is een fris en modern super kwintet dat een zeer dansbare set Turkse muziek brengt onder leiding van hypnotiserende saz en zang. De band onder leiding van Mariana da Cruz, kortweg Da Cruz, voeren later vanavond het (dance) tempo aardig op en brengen een set Brazilectro die in de verte aan Zuco 103 doet denken. De feestelijke band Kog & The Zongobrigade met de voor hun zo kenmerkende mix van afrobeat, soul, funk en reggae maken zij er vanavond een ongekend dansbaar high energy feestje van.

Als afsluiter zullen de mannen van Broederliefde breedvoerig het succes van de laatste release ‘We Moeten Door 2’ vieren in hun thuisstad Rotterdam.

Rotterdam Unlimited vierde in 2018 zijn zesde editie. Rotterdam Unlimited wordt georganiseerd door DUCOS Productions. DUCOS Productions is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van Parkpop Saturday Night, Parkpop en Latin Weekender.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De telefoon


de telefoon, Jana
'Jim is dood'

gemis
is een woord
dat we niet willen

ga,
verdwijn
`als je er maar bent'

gemis
is een woord
dat we niet willen

dat je kunt zeggen
`ga met me mee'
of
`help even
die spullen
weg te zetten'

gemis
is een woord
dat we niet willen.


Jan Wagenaar

  • Nieuw

  • Reacties