Tropische dansvloer Rotterdam

7400-tropische-dansvloer-rotterdam

Rotterdam Unlimited heeft wederom voor een aantal dagen de straten gevuld met een unlimited hoeveelheid dans, muziek, food, kortom: feest. Op 24 juli trapte Rotterdam Unlimited af met diverse programma’s op binnenlocaties, om te culmineren in een zinderend straatfeest in het weekeinde met de Battle of Drums, de straatparade en diverse podium optredens.

Op vrijdagavond was de sfeer uitgesproken tropisch, vanwege de temperatuur, maar ook vanwege de opzwepende Battle of Drums. DJ D-Rashid wist het feestje nog een extra impuls te geven, waardoor het Weena en het Hofplein veranderde in een kolkende massa dansende mensen.


Op zaterdag trok de straatparade voor het eerst in decennia niet over de Coolsingel, maar moest een alternatieve route nemen vanwege de renovatie van de Coolsingel. Dit deed echter niets af aan het aantal toeschouwers die genoten van de kleurrijke stoet van wel 2,5 km lang. Heel bijzonder was de deelname van leerlingen van dansschool MOVES! Na hard geoefend te hebben begeleidden de kids, waarvan de jongste 4 jaar oud!, als volleerde professionals deze wereldartiest in haar show! Het programma op het Schouwburgplein bracht voor de parade een ode aan Kaapverdië, met optredens van Elaine da Silva en de jonge honden van Tabanka.

Op diverse locaties zoals TENT, Lantaren Venster, Theater Rotterdam Schouwburg waren in de afgelopen dagen programma’s te zien welke exponenten zijn van de programmatische rode draad van 2018, DIVERGE. Rotterdam Unlimited is altijd trots geweest op de diversiteit van programma en publiek en DIVERGE voegt daar wat aan toe: namelijk een uitdrukkelijke interpretatie van individualiteit. Dat kwam onder andere naar voren tijdens programma’s als DIVERGE Exhibition (TENT) Kiki Function : THE PUNK OUT Edition in Theater Rotterdam Schouwburg en de vertoning van Stille Dorst, een queer muslim movie.

Still to come tijdens Rotterdam Unlimited
Na de Zomercarnaval Straatparade zullen de Curaçaoënaars van E.R.A. , de band van het carnaval op Curaçao, het publiek nog even in de carnavalsstemming houden. Queen of Soca Alison Hinds – speciaal voor dit optreden overgevlogen uit Barbados - neemt daarna het stokje over voor een staaltje hot soca.

Derya Yildirim & Grup Simcek is een fris en modern super kwintet dat een zeer dansbare set Turkse muziek brengt onder leiding van hypnotiserende saz en zang. De band onder leiding van Mariana da Cruz, kortweg Da Cruz, voeren later vanavond het (dance) tempo aardig op en brengen een set Brazilectro die in de verte aan Zuco 103 doet denken. De feestelijke band Kog & The Zongobrigade met de voor hun zo kenmerkende mix van afrobeat, soul, funk en reggae maken zij er vanavond een ongekend dansbaar high energy feestje van.

Als afsluiter zullen de mannen van Broederliefde breedvoerig het succes van de laatste release ‘We Moeten Door 2’ vieren in hun thuisstad Rotterdam.

Rotterdam Unlimited vierde in 2018 zijn zesde editie. Rotterdam Unlimited wordt georganiseerd door DUCOS Productions. DUCOS Productions is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van Parkpop Saturday Night, Parkpop en Latin Weekender.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De kluts kwijt


Je zou ze de kost moeten geven die gedurende

deze enorme hittegolven de kluts zijn kwijt

geraakt. Waarvan recentelijk weer ondergetekende.


In de bloedhitte ben ik op zoek naar een

Kringloopwinkel in het dorp Oude-Tonge. Daar

buiten, midden in natuurgebied en boerenland,

bivakkeer ik vaak om de hitte in de stad te ontvluchten.


Hoewel, zo ontdek je al snel van stad naar platteland:

‘Vluchten kan niet meer.’


Afijn. Een keer had ik daar jaren geleden in dit vriendelijke

dorpje een matras gekocht voor mijn buitenhuisje.

Maar nu kon ik de tweedehands-winkel niet meer

direct terugvinden.


Geheel de weg kwijt stopte ik mijn oude bestelwagentje

langs de kant van de weg, toevallig in de buurt van

een autogarage. Zo’n vijftig meter daar vandaan.


De goedlachse automonteur wees mij onmiddellijk

de goede richting. Namelijk naar de volgende rotonde.

Ik had mij dus eenvoudig vergist. Omdat de monteur

mijn auto niet zag, vroeg hij: ‘Bent u lopend?! Het is nog

wel zo’n driekwart kilometer hier vandaan?’


Geruststellend antwoord ik hem: ‘Nee, mijn wagen

staat wat verder op. Ik was alleen even de kluts kwijt.’


Op dat moment loopt de monteur naar een van de

auto’s en vraagt met een ‘big smile’: ‘Zo, u was de kluts

kwijt, hè? Nou, dan heeft u geluk. Heb er hier nog eentje

liggen voor een goedkoop prijsje. Hoeft u ook niet meer

naar de Kringloopwinkel.’’


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties