Festival in Huis Der Zotheid

7340-festival-in-huis-der-zotheid

Hallo vrienden van het leven,

Op 4th Of July / Independence Day organiseren wij weer het 4th Of July Festival in Huis Der Zotheid. Net als vorig jaar hebben wij weer een heerlijke BBQ voor slechts € 12,50 pp (leden Spoku Culver krijgen € 2,50 korting) en na de BBQ treedt Blind Vertrouwen op. Op de dag zelf draaien wij de hele dag Amerikaanse Protest Songs. Ga naar www.4thofjulyfestival.nl/rotterdam voor meer informatie.

Hoop jullie woensdag allemaal te zien.

Erik Van Loon


11:00-20:00 AMERICAN PROTEST SONGS gratis

17:00-20:00 BBQ € 12,50: met heerlijk rundvlees (picanha), kip, diverse groenten, salades, pasta rucola, 1 free drink (cola, fanta, seven up) onbeperkt popcorn.

20:00-22:00 CONCERT € 5,-

Het Nederlandstalig trio Blind Vertrouwen speelt woensdag 4 juli in House Of Craziness. Twee ex-leden van de Rotterdamse band Noodweer en een Ierse bodhranspeler vormen samen dit nieuw akoestisch trio.Twee jaar geleden hebben gitarist/componist Theo van Duijl en zanger/tekstschrijver Jos Bloemkolk opnieuw samengespannen. Ditmaal aangejaagd door de Ierse bodhranspeler Barry Plunkett. De bodhran – spreek uit ‘barán’ – is een Ierse lijsttrommel die in Blind Vertrouwen met de hand wordt bespeeld.

Inmiddels hebben ze een uitgebreid repertoire van eigen nummers opgebouwd. Muzikaal zeer divers, denk aan blues, reggae, pop en Keltische ballades. De Ierse inbreng laat zich duidelijk horen. Drie klassieke Ierse songs zijn naar Nederland gehaald om hier een nieuw leven te beginnen als doorvoelde Nederlandstalige liederen. Hun repertoire omschrijven ze als ‘bedoeld voor mensen met een luisterend oor en een kloppend hart’.

De verscheidenheid aan teksten is groot. De Nederlandse dichter Lucebert sprak ooit van ‘de ruimte van het volledig leven’. Blind Vertrouwen sluit zich daarbij aan. Een greep uit hun onderwerpen, die grappig kunnen zijn en bloedserieus en soms allebei: het genot van hard fietsen door het Groene Hart, een dag uit het leven van de hard boiled detective Philip Marlowe, de slechtheid van de mens en de zanger in het bijzonder, het wonder dat je leeft (in het licht van alle denkbare ziektes, een moord in het het Kralingse bos, drankzucht en de spijt daarover, het verlanger zigeuner te zijn, de onuitgesproken liefde, een blues over de ouderdom, herinneringen aan Crooswijk, een loflied op de Wadden.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Soldatenrondje op het terras’


Het gesprek tussen de

gepensioneerden op

het zonovergoten terras

gaat over hun lang

verleden als militair.


De ene anekdote volgt

na de andere en na

het zoveelste biertje is

het dus lachen, gieren

en brullen, zoals in

de vroegere diensttijd.


De jongste van het stel

ene Daan begint nu over

zijn vroegere meerdere

aan wie zijn compagnie

inmiddels een pesthekel

had gekregen.


Daan: ‘En toen zongen wij

uit volle borst, waar hij

bij ouderwets schreeuwend

en vloekend aanwezig was:


‘Beter je zus als hoer dan je

sergeant-majoor als broer.’


JP


(Andere dienstervaringen zijn

hier van harte welkom).


  • Nieuw

  • Reacties