Park: ‘Dag van de Romantische Muziek’

7339-park-dag-van-de-romantische-muziek

Al meer dan dertig jaar wordt in het Park bij de Euromast in Rotterdam één keer per jaar de romantiek gevierd. De 32ste editie van de Dag van de Romantische Muziek vindt dit jaar plaats op zondag 19 augustus 2018. Op verschillende podia wordt er muziek ten horen gebracht, elk met een eigen sfeer en stijl. Naast klassieke muziek is er een ‘Wereld van de Romantische Muziek Podium’, waar romantische muziek uit verschillende windstreken te horen is, van Balkan tot Braziliaanse invloeden.

Dit jaar voert de organisatie ook een aantal veranderingen door, zoals een andere indeling van het festivalterrein waardoor bezoekers optimaal van het mooie park kunnen genieten. Tevens is er een vernieuwd horeca-aanbod; verschillende mobiele keukens, verspreid over het hele park, zorgen voor diverse heerlijkheden.


Een andere belangrijke verandering is dat bezoekers geen eigen eten en drinken meer kunnen meenemen op het officiële festivalterrein. De organisatie faciliteert daarom een speciale picknickplek bij de ingang van het terrein, zodat deze geliefde traditie wel blijft voortleven.

Programma
Het muziekprogramma is breed, gevarieerd en voor ieder wat wils. Programmeur Celia García-García stelt graag een ‘buffet’ samen van verschillende stijlen, uitgevoerd door gevestigde namen en nieuw muzikaal talent. Op het hoofdpodium spelen onder anderen Dominic Seldis, musici van het Batavierhuis en Club Classique. Dominic Seldis wordt genoemd als één van de beste contrabassisten ter wereld. Hij is bekend van het tv-programma ‘Maestro’ en zal optreden met zijn ‘Stand up bass’-voorstelling, waarin hij prachtige muziek afwisselt met hilarische anekdotes over de contrabas.

Verschillende musici van het binnenkort in Rotterdam te openen Batavierhuis zullen een voorproefje komen geven. Dit nieuwe bruisende muziekgebouw wordt een club voor musici en hun publiek waar zij in alle vrijheid kunnen repeteren, uitproberen, creëren en concerten kunnen geven. Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie ‘Roadtrip La Bohème’, over operacomponist Giacomo Puccini, gecombineerd worden met livemuziek.

Over de Dag van de Romantische Muziek
De Dag van de Romantische Muziek is een klassiek muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Het Park bij de Euromast in Rotterdam: een adembenemend decor voor klassieke muziek, heerlijk eten en drinken en verrassende randprogrammering. Stichting Cultuurbrigade vindt dat klassieke muziek voor iedereen is, of je het nu elke dag luistert of slechts één keer per jaar op de Dag van de Romantische Muziek. Voor veel mensen is het traditie om veel aandacht te besteden aan hun (zelfgemaakte) romantische outfit, waardoor je je echt in het romantische tijdperk waant.

De organisatie van de Dag van de Romantische Muziek heeft de aflopen jaren met veel moeite het festival gratis toegankelijk gehouden. Om het festival te behouden worden bezoekers bij de ingang om een donatie gevraagd. Een bedrag vanaf twee euro per persoon helpt de organisatie om uit de kosten te komen.

Overige informatie over de Dag van de Romantische Muziek

Datum: 19-8-2018

Locatie: Het Park bij de Euromast

Toegang: donatie vanaf € 2,- gewenst

Website: www.dagvanderomantischemuziek.nl

Facebook: www.facebook.com/dagvdromantischemuziek


Jan Tak :
@Jeroen "met veel mensen die wat aan getrokken hebben uit de verkleedkist"

Jij mazzel :-)

dinsdag 03 jul 2018

Hennie van der Zouw :
Vandaag bij Rijnmond te lezen: 'Voor het eerst sinds ruim dertig jaar, mogen bezoekers van de Dag van de Romantische Muziek tijdens het festival op 19 augustus geen eigen eten en drinken meer meenemen. Het festival in het Park bij de Euromast, dat draait om klassieke muziek, biedt daartegenover meer en nieuwe horeca op het terrein.'

Lees hier het hele bericht: https://www.rijnmond.nl/nieuws/170323/Geen-eigen-eten-en-drinken-meer-bij-Dag-van-de-Romantische-Muziek

dinsdag 03 jul 2018

Jeroen Waardenburg :
De eerste twee keer maar een paar honderd mensen echt muziekliefhebbers ..........en nu tja gezien en gezien worden met veel mensen die wat aan getrokken hebben uit de verkleedkist.Voorts hulde aan de mensen die muziek maken in deze mierenhoop.De meeste luisteren nog geen eens.

Maar goed dit festival moet wel blijven.

maandag 02 jul 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties