Zomerprogramma Luxor

7309-zomerprogramma-luxor

Het theaterseizoen is bijna ten einde, maar Luxor heeft nog een mooi programma tot aan de zomer. Met circus in de showcase van Codarts Circus Arts én de jubileumshow van Circus Rotjeknor. De legendarische singer-songwriter van Supertramp, Roger Hodgson, betreedt het podium en de Marinierskapel geeft voor de tweede maal een oer-Rotterdams concert. Voetbalfanaten kunnen hun hart ophalen bij Heimwee naar 88 en de theatershow Feyenoord 110 jaar. Arjan Ederveen, Plien & Bianca komen nog één keer terug in de succesvolle komische musical Selma Ann Louis.


Take Off #9
Maak kennis met het aanstormend talent van morgen! In een wervelende voorstelling presenteert Codarts Circus Arts twaalf internationale circusstudenten met hun individuele afstudeeracts. Als afsluitend onderdeel van het eindexamen laten ze eigen werk zien en geven hiermee hun visitekaartje af. Het eindresultaat laat u versteld achter!

> Vr 22 en za 23 jun 2018 | Take Off #9, 20.00u, oude Luxor

De Marinierskapel – Met een oer-Rotterdams concert
Vorig seizoen stond de Marinierskapel ook in het Luxor, dus hopen we dat dit een terugkomend fenomeen wordt! Ook dit jaar geeft de kapel een exclusief concert, samen met vele Rotterdamse gastartiesten, waaronder Richard Groenendijk, Mylène d'Anjou en Shirma Rouse, die een gevarieerde selectie Rotterdamse muziek brengen.

> Za 23 jun 2018 | De Marinierskapel, 20.00u, nieuwe Luxor

Heimwee naar 88 – Herbeleef het historische EK ‘88
Op 25 juni 1988 won het Nederlands elftal de enige internationale hoofdprijs. Deze EK-titel bracht ongekende Oranjegekte en verloste Nederland van de in 1974 opgelopen frustratie. Heimwee naar 88 is een terugblik met unieke beelden, anekdotes, muziek en mystery guests.

> Ma 25 jun 2018 | Heimwee naar 88 – Herbeleef het historische EK ’88 | 20.00u, oude Luxor

Roger Hodgson
Hodgson is de medeoprichter van het legendarische Supertramp en de componist/ tekstschrijver/zanger van wereldhits als: 'Give a Little Bit', 'The Logical Song', 'Dreamer', 'Take the Long Way Home', 'Breakfast in America', 'School', 'Fool’s Overture', en 'It’s Raining Again'. Op 26 juni geeft deze legendarische singer-songwriter weer een concert in het nieuwe Luxor!

> Di 26 jun 2018 | Rodger Hodgson, 20.00u, nieuwe Luxor

Selma Ann Louis
Als drie jeugdvrienden elkaar na lange tijd weer terugzien, besluiten ze de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel zijn vertrokken, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten.

> Wo 27 jun t/m zo 1 jul 2018 | Selma Ann Louis, 20:00u en 15.00u, oude Luxor

Circus Rotjeknor 25 jaar
Wat begonnen is met een klein groepje kinderen is in vijfentwintig jaar uitgegroeid tot een jeugdcircus van formaat. Vele duizenden kinderen hebben ooit wel eens meegedaan aan de circusactiviteiten. Wie kent nu niet dat circus uit Rotterdam? De muziek zal live worden gespeeld door het Groot Niet te Vermijden en ook het kinderkoor ‘Prettig Weekend’ doet mee.

> Za 30 jun 2018 | Circus Rotjeknor 25 jaar, 19:00u, nieuwe Luxor

Feyenoord 110 jaar
Op 19 juli 2018 bestaat Feyenoord precies 110 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. In deze rijke, twee uur durende theatervoorstelling kan je een duikje nemen in de rijke historie van Feyenoord. Iedere Feyenoord-supporter die een avond vol rood-witte nostalgie wil beleven, kan vier kaarten per persoon aanschaffen. Een deel van de opbrengsten van de theatershows gaat naar de Feyenoord Foundation.

> Do 19 jul 2018 | Feyenoord 110 jaar, 20:00u, oude Luxor

Het programma

Vr 22 en za 23 jun 2018 | Take Off #9, 20.00u

Za 23 jun 2018 | De Marinierskapel, 20.00u

Ma 25 jun 2018 | Heimwee naar ‘88, 20.00u

Di 26 jun 2018 | Roger Hodgson, 20.00u

Wo 27 jun t/m zo 1 jul 2018 | Selma Ann Louis, 20.00u en 15.00u

Za 30 jun 2018 | Circus Rotjeknor 25 jaar, 19.00u

Do 19 jul 2018 | Feyenoord 110 jaar, 20.00u

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties