Corrie van Gorp in oude Luxor

7298-corrie-van-gorp-in-oude-luxor

Eerbetoon Corrie van Gorp in oude Luxor onthuld door Burgemeester Aboutaleb

Op woensdag 13 juni 2018 zal Corrie van Gorp het glunderende middelpunt zijn van een feestelijke onthulling. Op initiatief van cabaretier Richard Groenendijk is in het oude Luxor een speciaal eerbetoon gemaakt voor dit Rotterdamse icoon, dat Burgemeester Aboutaleb op woensdag onthult.


Afgelopen jaar maakte Paul de Leeuw voor het 100-jarig bestaan van Luxor de jubileumvoorstelling Defileeuw, waarin hij Corrie van Gorp ontving als een van zijn special guests. Tijdens een goed gesprek met Richard Groenendijk (die ook optrad in de show) werd duidelijk hoe belangrijk Luxor voor haar is geweest en Corrie voor Luxor. Zo werd besloten dat dit Rotterdamse icoon een permanent eerbetoon verdient in het oude Luxor Theater.

Onthulling eerbetoon: woensdag 13 juni 2018 – 16.00 uur

Op woensdag 13 juni om 16:00 zal het eerbetoon worden onthuld door Burgemeester Aboutaleb. Dirk Pieter Terpstra, onder andere verantwoordelijk voor de inrichting van diverse tentoonstellingen op Paleis het Loo, is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het eerbetoon krijgt een permanente plaats in de foyer van het oude Luxor Theater.

Over Corrie van Gorp
De Rotterdamse Cornelia Elizabeth (Corrie) van Gorp werd begin jaren ‘70 landelijk bekend toen zij samen met Willem Nijholt optrad in diverse theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij (van Freek de Jonge en Bram Vermeulen) was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap, dat honderden malen in het (oude) Luxor Theater te zien was. Een van de bekendste typetjes die zij samen met Van Duin vertolkte was mevrouw De Bok, waarmee ze in 2009 zelfs een televisie-comeback maakte in de wekelijkse Dik Voormekaar Show.

Bron foto: Wikipedia / TROS.

Arie C. Torcque Zaanen :
Goh Jan wat weet jij een boel, ik weet het omdat Corrie een colega bij het NB van m'n ex was, nu even gegoogld en ja had ik ook even eerder moeten doen.

donderdag 07 jun 2018

Jan Tak :
"en dat zij de dochter is van 1 van de Three Jacksons"
Het zal toch wel Piet van Gorp zijn geweest, Arie? Jij maakt er "Wie van de Drie" van :-)

Haar moeder was Riek Koopmans en dat was weer de tante van de Rotterdamse zanger Wim Koopmans en de bokser Rudi Koopmans.

donderdag 07 jun 2018

Arie C. Torcque Zaanen :
Wat de meeste mensen niet weten is dat Corrie van Gorp haar eerste stappen in het theater heeft gezet via "Het Nationale Ballet" als Corrife toen nog onder leiding van Sonia Gaskel (?)en dat zij de dochter is van 1 van de Three Jacksons

woensdag 06 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties