Kunst uit de automaat

7294-kunst-uit-de-automaat

'Uit een peukenautomaat geen peuken maar kunst.' Lancering Pakje Kunst in Kunstuitleen Rotterdam op donderdag 7 juni a.s.

Na wekenlang mini-kunstwerkjes verzamelen is het dan eindelijk zover: op 7 juni wordt de Pakje Kunst automaat officieel geopend. Dan kan iedereen in Kunstuitleen Rotterdam een mini kunstwerkje aanschaffen voor de prijs van 4 euro. Inmiddels staat het de teller van deelnemende kunstenaars al op 55!

Over Pakje Kunst
Het idee van de Pakje Kunst-automaat komt van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen, die vindt dat kunst net zo toegankelijk moet zijn als een pakje peuken. Met het concept van Pakje Kunst trek je een pakje uit een ouderwetse sigarettenautomaat, met daarin een kunstwerk van een (jonge) kunstenaar, in dit geval uit de regio Rotterdam. Denk daarbij aan een klein schilderijtje, een mini beeldhouwwerk of een gedicht. Wat er precies in zit, weet je eigenlijk pas nadat je het pakje hebt opengemaakt. Ook in andere delen van het land worden de kunstwerkjes verkocht. De automaten staan op allerlei plekken, van boekwinkels tot bioscopen tot koffiezaakjes.


Programma
Christopher Blok (Woordkunstenaar) doet een performance over stoppen met roken en trekt symbolisch het eerste Pakje Kunst. Daarnaast hebben ruim 30 deelnemende kunstenaars aan Pakje Kunst speciaal voor de opening een groot eigen werk ingeleverd voor de groepsexpositie. Deze zijn vanaf 7 juni een week lang te zien en zijn ook te koop of te huur.

Liesbeth van Ginneken
Een van de deelnemende kunstenaars aan Pakje Kunst is Liesbeth van Ginneken die dit jaar haar 30 jarig jubileum als zelfstandig beeldend kunstenaar viert. Zij leverde 4 mini series van 5 kunstwerkjes in voor dit unieke project. Daarnaast schreef Van Ginneken een 'poll' op Facebook uit, welk schilderij uit haar oeuvre aan de tentoonstelling zou moeten deelnemen: Sunny Side Up kreeg 78% van de voorkeursstemmen... Of je een kunstwerkje van haar uit de automaat trekt is maar zeer de vraag; alle kunstwerkjes van 55 kunstenaars zijn 'at random' in de automaat geplaatst. Dus laat je verrassen en Pakje Kunst!

---

Lancering Pakje Kunst! donderdag 7 juni 2018 16u-18u

Kunstuitleen Rotterdam

Goudsesingel 268 Rotterdam

Openingstijden

donderdag: 12:00-18:00 u

vrijdag: 12:00-21:00 u

zaterdag: 11:00-18:00 u

Arie C. Torcque Zaanen :
Zo'n pakje kunst uit de muur geeft je wel een kultureel volgevreten gevoel waar je toch niet dik van gaat worden, dusssss voor herhaling vatbaar, succes gewenst.

dinsdag 05 jun 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties