Festival Werelds Delfshaven

7264-festival-werelds-delfshaven

Dompel onder in de culturele schatkamers van Rotterdam-West. Begin juni start de 10e editie van het festival Werelds Delfshaven op de Coolhavenkade. Een festival vol culturele, artistieke en culinaire hoogtepunten.

Naast de vaste programmaonderdelen kunt u genieten van een uitgebreide wereldkeuken, uiteenlopende workshops en verfrissend straattheater voor jong en oud. Het programma is samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater, Podium Grounds en vertegenwoordigers van de vele culturen en groepen die Delfshaven rijk is.


FullMoon Babylon
Vrijdagavond wordt afgetrapt met FullMoon Babylon Fest. Inmiddels al voor de vierde keer hét startschot van Werelds Delfshaven. Dans op Balkan beat, afro-groove en reggaemuziek en geniet van suprise acts. FullMoon Babylon staat garant voor een spetterend openingsfeest.

Jong talent en nieuwe sterren
Zaterdag is gereserveerd voor familie, jong talent en doorgebroken sterren. Denk aan spetterende brassband battles, singer songwriters, onnavolgbare illusies, spoken word, tollende breakdance, feestelijke Kaapverdiaanse fananá, afro jazz, vlammende hiphop, groovy beats, eigentijds circustheater, en andere zaken.

Dag van traditie
Op de laatste dag duikt Werelds Delfshaven in de talloze culturele roots van de wijk: Javaanse dans, Kaapverdiaanse dans, spetterende salsa, klassieke muziek, hemelse gospel, ontregelend straattheater, hartverscheurende flamenco, oer Hollandse fanfare, een Arabisch Andalusische avond met een verbroederende iftar-maaltijd tot slot.

Meer informatie:

Wanneer: 1 t/m 3 juni

Waar: Coolhavenkade

Kosten: gratis

Jan Tak :
Absoluut Rinus, maar geheel passend.
Voorop gesteld dat ik ieder zijn/haar pretje gun heeft het voor mij toch iets van uitgenodigd worden op een feestje in je eigen achtertuin.

Ik heb daar heel wat voetstappen liggen ben zelfs in de Pelgrimvaderskerk gedoopt, had er later een korte verkering (maar dat had ik wel meer :-) Heb zelfs nog in een ver verleden klusjes gedaan bij de Henkes.
Na het filmpje pakken in Prinses, was een biertje bij "de Ouwe Sluis" en bij Koos Trotsenburg mijn vaste afsluiting van het weekend.
En nu wordt ik daar uitgenodigd, aardig bedoeld wellicht maar ik ben al bekeerd, mag ik even overslaan?

vrijdag 25 mei 2018

Rinus Vuik :
"ons" Delfshaven,inderdaad Jan, en hier pal tegenaan een wijk waar je 's-avonds laat maar beter niet op straat kan zijn!Overdag voel je je daar gast in eigen stad, net als op de markt in de Afrikaanderwijk.Nog even en het "ons" gevoel heeft plaats gemaakt voor een hun gevoel.Prachtig initiatief dit festival, maar m.i. een slappe poging om de werkelijkheid te verdoezelen, want die ligt op straat en in de ghetto's waaruit de echte Rotterdammers massaal zijn gevlucht.Of is mijn stelling buitensporig negatief? Zeg het maar!

vrijdag 25 mei 2018

Jan Tak :
"Zelfs voor "klompendragers" is er “hun muziek” in het programma"

Bedankt hiervoor, voel ik mij toch een beetje thuis in "ons" Delfshaven :-)
vrijdag 25 mei 2018

Juan Heinsohn Huala :
Festival Werelds Delfshaven is een presentatie van "mensen uit Delfshaven", mensen die uit overal zijn gekomen en in Delfshaven wonen en leven. Zelfs voor klompendragers is er “hun muziek” in het programma. De stem van de stad zoals deze in mijn Delfshaven te horen is. Prima.

donderdag 24 mei 2018

Jan Tak :
Toch mazzel dat je er woont, altijd feest daar, maar "mazzel en broge" zal je in Delfshaven niet meer horen.
Moest ineens weer denken aan het winkeltje van Salomon Cohen op die locatie :-( de moffen overleefd en nu dit voor je deur.

maandag 21 mei 2018

Jeroen Waardenburg :
Heel leuk maar het is altijd halen en brengen en de mensen uit Delfshaven zie je er niet en logisch als je het programma bekijkt tja........
Gelukkig laat men zich niet opdringen .

zondag 20 mei 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties