Sporten met kunst

7238-sporten-met-kunst

Jong talent brengt kunst en sport samen. Van mei tot en met augustus worden sport en kunst samengebracht bij Galerie Lecq in de expositie Sportdrank van Pip Passchier. Beeldend kunstenaar Pip Passchier (1995) organiseert tijdens de tentoonstelling vier productlanceringen en sportactiviteiten. De eerste vindt plaats op 12 mei van 15:00 tot 18:00 uur bij de Parksluizen in Delfshaven (Sportkleding gewenst!).

Bij iedere productlancering wordt een nieuw kunstwerk onthuld. Deze onthullingen gaan gepaard met sportactiviteiten onder leiding van de kunstenaar, die zelf een fanatiek sportster is. Bezoekers kunnen tijdens de productlanceringen op bij Galerie Lecq terecht voor een sportdrank uit een automaat of een van de kunstobjecten. Naast de start op 12 mei vinden activiteiten plaats op 16 juni, 21 juli en 25 augustus (telkens tussen 15:00 en 18:00 uur).

Pip Passchier studeerde afgelopen jaar met hoge cijfers af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, met een werk waarbij sport het onderwerp was. De werelden van sport en kunst liggen soms ver uit elkaar, maar omdat Pip, sportend kunstenaar, zich in beide werelden bevindt, ziet zij zowel de overeenkomsten als de verschillen. Hierbij onderzoekt ze de regels van het spel. Sportdrank is haar eerste soloproject.

Met de expositie maakt Galerie Lecq onderdeel uit van de Art Gallery Tour van Poetry International Rotterdam van 30 mei tot en met 2 juni. Tijdens de tour is zowel de kunstenaar, als de dichter Zeyar Lynn uit Myanmar aanwezig op de locatie van de voormalige kiosk bij de Parksluizen in Rotterdam – Delfshaven.

Galerie Lecq is gevestigd in een van de sluisgebouwen van architect Bastiaan van der Lecq.

Na een periode van leegstand heeft het gebouwtje sinds juli 2012 een nieuwe functie als non-profit-galerie en projectruimte voor exposities en installaties. De ruimte is niet groot, slechts 8 m2, en biedt een podium voor kunst en experiment. Beeldend kunstenaar Marijke Appelman is sinds 2018 werkzaam als gastcurator bij Lecq.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Strontschuit


Op ons terrasje in de Teilingerstraat (zijstraat Schiekade)

zit een bouwvakarbeider / aannemer

te oreren tegen een ‘takkenwijf’.


‘Alles wat ik in haar huis doe, is in haar ogen fout’,

zo steekt hij van wal.

Zodoende ben ik nu alleen al twee weken

met haar badkamer bezig.

‘Zeg ik’, waar wil je de spiegel hebben?’.

Zegt ze daar!

Zeg ik voor de tweede keer:

‘Weet je het nu zeker?’

Antwoordt zij: ‘Zeker!’

Teken ik het helemaal af, volgens haar wensen

en moet daardoor boren tegen keiharde tegels.

Breken er op de koop toe nog een tiental van mijn boortjes.

Eindelijk hangt nu de spiegel,

komt ze binnenlopen en zegt:

‘Hij moet toch een stukje hoger,

zodat die gelijk zit met het stopcontact.’


En zo gaat dat nu in dat pokkenhuis van dat pokkenwijf

al voor de honderdste keer. Om gek van te worden.


Het heeft mij een ding geleerd:

‘Je zit sneller op een strontschuit, dan in de gouden koets!’


JP


  • Nieuw

  • Reacties