Jazzfeest aan Oude Binnenweg

7233-jazzfeest-aan-oude-binnenweg

Rotterdam is een echte jazzstad, en dat willen we vieren. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor de onthulling van de veertiende en laatste striptekening in de Rotterdamse jazzportrettenreeks, aan de gevel van café Timmer op vrijdag 18 mei 2018. Na de onthulling volgt een muzikale avond, waarin ook de afronding van de restauratie en reconstructie van de Oude Binnenweg door Woonstad Rotterdam wordt gevierd. Het programma wordt verzorgd door CBK Rotterdam, R’JAM en Woonstad Rotterdam.

Programma 18 mei

Het jazzfeest aan de Oude Binnenweg begint om 17 uur bij café Timmer: daar onthult Dennis Lausberg (directeur Woonstad Rotterdam) het jazzportret van Annie de Reuver op emaille, gemaakt door striptekenaar Erik Kriek. Annie de Reuver was een van de populairste Nederlandse zangeressen in de jaren veertig en vijftig van de twintigste eeuw.


Ella Fitzgerald en Annie de Reuver

Na de onthulling brengt het 8-koppige paradeorkest Streetbeat Empire met Arno ‘Hairy Man’ Bakker u naar het Eendrachtsplein. Daar speelt een speciaal jazzkwintet samengesteld door Salle de Jonge. Het kwintet bestaat uit Kim Hoorweg (vocals), Jasper van Damme (alto saxophone), Alexander van Popta (piano), Thomas Pol (double bass) en Salle de Jonge (drums en MD). Zij spelen nagelaten materiaal van de geportretteerde jazzlegendes. Daarna vertelt Stichting R’JAM meer over de Jazzroute en Jazz in Rotterdam.

De Swingstars

Dus kom en vier het jazzfeestje met ons mee op 18 mei.

Nog even alles op een rijtje:
Op 18 mei 2018 wordt om 17:00 uur de door Erik Kriek getekende afbeelding van de Rotterdamse zangeres ANNIE DE REUVER boven café Timmer (Oude Binnenweg 120) onthuld door Dennis Lausberg, directeur vastgoed en ontwikkeling van Woonstad Rotterdam.

De happening zal muzikaal worden opgeluisterd door de achtkoppige band THE STREETBEAT EMPIRE met in hun midden de spectaculaire sousafonist ARNO BAKKER.

De feestelijke band leidt ons daarna langs de portretgalerij naar het Eendrachtsplein waar Woonstad Rotterdam het woord doet over het herstelde historische karakter van de Oude Binnenweg. De stichting Rotterdam Jazz Artists Memorial vertelt in het kort over jazz in Rotterdam.

Ook op het Eendrachtplein presenteert het kwintet van jazzdrummer SALLE DE JONGE een exclusief concert met speciaal door hem gecomponeerde muziek, geïnspireerd door de het nagelaten materiaal van de overleden Rotterdamse jazzmusici.

Met een wandeling langs de HOTSPOTS op de Oude Binnenweg onder de begeleiding van THE STREETBEAT EMPIRE eindigt deze unieke en bovenal muzikale ceremonie.

Annie de Reuver Fankaart

De manifestatie wordt georganiseerd door Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, de stichting Rotterdam Jazz Artists Memorial en Woonstad Rotterdam. Toegang gratis.

Met vriendelijke groet namens stichting RJAM,

Jan Tak :
Ach ik, op die foto van het Philips label, naar de poppetjes in Annies ogen kijk word ik nog zomaar een beetje verliefd.
Dan zie ik toch heel iets anders dan in de ogen van tante Leen maar die tapte vroeger wel weer een perfect biertje

maandag 07 mei 2018

Jeroen Waardenburg :
Artiesten horen thuis in zijn/ haar tijd;zouden ze optreden nu zou het heel oudbollig zijn.in hun tijd waren het goede artiesten ,maar nu.............gelukkig gaat men vooruit in de tijd en dat is maar goed ook.

maandag 07 mei 2018

Jim Postma :
'Oh, what a wonderfull world/days'. Annie de Reuver. Frank Sinatra, Louis Armstrong....@@@

Waar zijn al die dagen in hemelsnaam gebleven?

zondag 06 mei 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties