THE MATTERING OF COLOUR

Donald Schenkel, Yvonne de Jong en MILLTEN presenteren met trots de eerste groepsexpositie in het iconische St. Job gebouw uit 1947, in het Lloydkwartier, Rotterdam.

Op donderdag 17 mei zal de expositie worden geopend om 17.00, met werk van:

Janina Schipper, Rosa Peters, Lisette Schumacher & Donald Schenkel.

De opening vindt plaats van 16.30 tot 19.00 met live muziek van Rotterdams duo tw/ce aan de Sint-Jobsweg 30, in Rotterdam. In The Mattering of Colour staat onze ervaring van kleur en materie centraal. Fijnzinnige werken van materie als olieverf, acryl of pure pigmenten tonen de essentie van kleur. In samenwerking met galeriehoudster Yvonne de Jong en MILLTEN Rotterdam nodigde kunstenaar Donald Schenkel drie kunstenaars uit voor een gezamenlijke tentoonstelling rondom een gedeelde thematiek.

St Job is een creatieve werkomgeving van MILLTEN Rotterdam. Met deze tentoonstelling biedt MILLTEN een nieuw platform om Rotterdamse kunstenaars te tonen. Na de opening is het werk van de vier Rotterdamse kunstenaars nog te zien tot en met 30 augustus 2018.

Bent u van plan de opening te bezoeken? Laat het weten via onderstaande knop. Wij hopen u daar te ontmoeten!

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties