THE MATTERING OF COLOUR

Donald Schenkel, Yvonne de Jong en MILLTEN presenteren met trots de eerste groepsexpositie in het iconische St. Job gebouw uit 1947, in het Lloydkwartier, Rotterdam.

Op donderdag 17 mei zal de expositie worden geopend om 17.00, met werk van:

Janina Schipper, Rosa Peters, Lisette Schumacher & Donald Schenkel.

De opening vindt plaats van 16.30 tot 19.00 met live muziek van Rotterdams duo tw/ce aan de Sint-Jobsweg 30, in Rotterdam. In The Mattering of Colour staat onze ervaring van kleur en materie centraal. Fijnzinnige werken van materie als olieverf, acryl of pure pigmenten tonen de essentie van kleur. In samenwerking met galeriehoudster Yvonne de Jong en MILLTEN Rotterdam nodigde kunstenaar Donald Schenkel drie kunstenaars uit voor een gezamenlijke tentoonstelling rondom een gedeelde thematiek.

St Job is een creatieve werkomgeving van MILLTEN Rotterdam. Met deze tentoonstelling biedt MILLTEN een nieuw platform om Rotterdamse kunstenaars te tonen. Na de opening is het werk van de vier Rotterdamse kunstenaars nog te zien tot en met 30 augustus 2018.

Bent u van plan de opening te bezoeken? Laat het weten via onderstaande knop. Wij hopen u daar te ontmoeten!

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Van een hele klas keerden vier leerlingen terug

(Door Hans Roodenburg)

De Stichting Loods24 en Joods Kindermonument kunnen nog wel even doorgaan met het plaatsen in Rotterdam van zogenoemde Stolpersteine. Dat gebeurt op verzoek. In de Tweede Wereldoorlog zijn er ruim 100.000 Joden in Nederland door de nazi’s vermoord. Vandaag en morgen worden er weer 35 Stolpersteinen geplaatst in Rotterdam.

Na Amsterdam en Den Haag was Rotterdam met circa 13.000 Joodse inwoners de derde stad met de meeste Joodse inwoners aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van hen zijn er bijna 10.500 Rotterdammers vermoord in de nazikampen. Het merendeel woonde in het oude gebombardeerde centrum.

Vanaf het uitbreken van de oorlog werd de Joodse gemeenschap geconfronteerd met allerlei maatregelen. Volgens de site van de Stichting Loods24 moet men denken aan Joodse kinderen die naar eigen scholen moesten, het dragen van de Davidsster en borden met opschriften als ‘Joden niet gewenscht’ of ‘Voor Joden verboden’, die de Joodse inwoners van de stad steeds verder uitsloten.

De in totaal 35 Stolpersteine worden in deze dagen geplaatst in het trottoir voor huizen waar ooit Joodse Rotterdammers hebben gewoond. Het was hun laatste officiële woonadres. Iedere plaatsing is bijzonder want het gaat over mensen die ergens in Rotterdam hebben geleefd.

Inmiddels liggen er in Rotterdam meer dan 300 Stolpersteine. De kosten ervan zijn bijeengebracht vaak door kleine donaties van bezoekers aan het Museum 40 – 45 NU aan de Coolhaven.

Op de site http://www.yadvashem.org/ zijn namen van Rotterdammers terug te vinden.

Bijschrift foto: Van deze klas keerden vier leerlingen terug........


  • Nieuw

  • Reacties