Drents Museum verwerft topstuk van Jozef Israëls

Het Drents Museum heeft een topstuk van de Nederlandse kunstschilder Jozef Israëls verworven. Het schilderij kon dankzij de Stichting Vrienden van het Drents Museum worden aangekocht. Het meesterwerk wordt toegevoegd aan de Drentse Meestercollectie en is vanaf donderdag 29 maart 2018 in het museum te zien.

Speurtocht en restauratie
Lange tijd was onduidelijk wat er met het schilderij was gebeurd. Na een diepgravende speurtocht door conservator Annemiek Rens is het werk opgespoord en aangekocht. Het schilderij is door restauratie in zijn oorspronkelijke glorie hersteld en komt als pronkstuk van de collectie in het museum te hangen. Het Drents Museum heeft van de speurtocht en de restauratie een korte film gemaakt, die bij het schilderij wordt vertoond.


Jeroen Waardenburg :
Altijd goed als kunst die er toe doet in eigen land blijft dat soort kunstenaars heb je niet meer tegenwoordig,nu heb je ze wereldberoemd in eigen straat. Tja het is wat dat betreft ook wachten op betere tijden.

donderdag 29 maart 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties