Gordijnen dicht of ramen open

7112-gordijnen-dicht-of-ramen-open

Op vrijdag 6 april (20:15 uur) laat theatergroep Troubamour je met andere ogen naar openbare ruimtes kijken tijdens hun interactieve editie van FRESH in het Maaspodium. Ze presenteren hier een Rotterdamse versie van hun voorstelling Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open, waarmee ze eerder samenwerking met omwonenden op het Café Theater Festival speelden.

Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open

Je kijkt wel maar zie je het ook? Het kan zijn, dat je het echt niet gezien hebt. Het kan zijn, dat je het zag maar deed alsof dat niet ziet zo was. Het kan zijn dat je iets zag en er op reageerde. Je zit binnen en je kijkt naar buiten. De glazenwasser danst de ramen schoon. En er komt een groepje vooroordelen voorbij.


Begint buiten zich nou met binnen te bemoeien? Troubamour schotelt je het resultaat voor van een onderzoek naar theatrale interventies in de openbare ruimte. Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open is een interactieve talkshow over kijken in theater.

FRESH in het Maaspodium

FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Maaspodium XL is voor jongeren die van cultuur houden.

Theater en dans, maar ook video, DJ’s, fotografie, muziek, eten, stand-up comedy, circus, mime, spoken word en feesten. Kortom: een hotspot vol mogelijkheden en verrassingen.

FRESH: TROUBAMOUR

Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open

Aanvang: vrijdag 6 april 2018 om 20:15 uur
Prijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: www.Maastd.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties