Gordijnen dicht of ramen open

7112-gordijnen-dicht-of-ramen-open

Op vrijdag 6 april (20:15 uur) laat theatergroep Troubamour je met andere ogen naar openbare ruimtes kijken tijdens hun interactieve editie van FRESH in het Maaspodium. Ze presenteren hier een Rotterdamse versie van hun voorstelling Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open, waarmee ze eerder samenwerking met omwonenden op het Café Theater Festival speelden.

Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open

Je kijkt wel maar zie je het ook? Het kan zijn, dat je het echt niet gezien hebt. Het kan zijn, dat je het zag maar deed alsof dat niet ziet zo was. Het kan zijn dat je iets zag en er op reageerde. Je zit binnen en je kijkt naar buiten. De glazenwasser danst de ramen schoon. En er komt een groepje vooroordelen voorbij.


Begint buiten zich nou met binnen te bemoeien? Troubamour schotelt je het resultaat voor van een onderzoek naar theatrale interventies in de openbare ruimte. Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open is een interactieve talkshow over kijken in theater.

FRESH in het Maaspodium

FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Maaspodium XL is voor jongeren die van cultuur houden.

Theater en dans, maar ook video, DJ’s, fotografie, muziek, eten, stand-up comedy, circus, mime, spoken word en feesten. Kortom: een hotspot vol mogelijkheden en verrassingen.

FRESH: TROUBAMOUR

Doen we de gordijnen dicht of zetten we de ramen open

Aanvang: vrijdag 6 april 2018 om 20:15 uur
Prijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: www.Maastd.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Stad en platteland

Het verhaal is van Annie Proulx. Het staat in 'Heart Stories'. Het gaat over Lime, een jongeman met rood haar en een soort innerlijk vuur dat erop lijkt 'of hij snel van binnen op aan het branden is'.

Een vuur dat sommige vrouwen aantrekkelijk vinden. Lime is met zijn vriendin Charlotte buiten de stad gaan wonen. Ze droomden dat ze daar een handeltje in Peruviaanse poncho's op konden zetten. Dat plan mislukt, maar dankzij het geld van de ouders van Charlotte overleven ze. Lime heeft in de heuvels een groep verlopen eenzelvige landbouwers gevonden die op woensdagavond fantastische zelf geschreven muziek maken. Hillbillymuziek, origineel en ontroerend goed gespeeld. De muzikanten zijn stug en weinig spraakzaam, maar ze staan hem toe dat hij meespeelt. Hij ontdekt dat de zangeres, een goed in het vet zittende, maar mooie jongedame, de schrijfster van de songs is. Haar vader speelt ook mee. De enige keer dat hij overdag langs komt, is zij alleen. Hij verleidt haar. Als haar huisgenoten waaronder haar vader, thuiskomen van het werk op het land en hen ontdekken, roept hij dat hij van haar houdt. Op dat moment ontdekt hij dat de man waarvan hij dacht dat het haar vader was, haar echtgenoot is. Hij rent voor zijn leven en keert er nooit meer terug.

  • Nieuw

  • Reacties