7.500 bezoekers Museumnacht

7065-7-500-bezoekers-museumnacht

Museumnacht010 in Rotterdam werd weer druk bezocht deze zaterdag. 7.500 bezoekers genoten van het rijke en diverse nachtprogramma dat de Rotterdamse instellingen gezamenlijk neerzetten. Op 44 locaties verspreid over de hele stad viel er voor bezoekers van alles te ontdekken en was het ondanks de bittere kou gezellig druk.

Simcha:
“Ik woon al heel mijn leven in Rotterdam, maar tijdens de Museumnacht ontdek ik toch weer plekken die ik nog niet kende. Doordat het ’s avonds is, ga je heel anders een museum in. De sfeer van de Museumnacht is magie!”


Amna & Kenji:
“Leuk om in een hele andere setting, ’s avonds naar het museum te gaan. Op allerlei plekken wordt je verrast door dingen die je niet verwacht.”

Myrthe:
“Musea’s hoppen, mensen ontmoeten, praten over kunst, dat verbindt! Gegarandeerd een leuke avond!”

De avond ging direct goed van start met een optreden van de legendarische Amerikaanse avant-gardepopband The Residents bij Witte de With. In de Kunsthal keken mensen hun ogen uit met spectaculaire circusacts rondom de tentoonstelling Circus Europa en de befaamde spreeuwenkaraoke van Het Natuurhistorisch zorgde zoals verwacht voor hilarische taferelen. In het Nederlands Fotomuseum kwam men even tot rust met dansperformances en yoga in de tentoonstelling ‘Unwired’, terwijl de flipperkasten in het Dutch Pinball Museum overuren draaiden tot diep in de nacht.

Een nacht vol beleving
Van 20.00 tot 01.00 uur genoten bezoekers van bijzondere Rotterdamse collecties en ontdekten ze de nieuwste tentoonstellingen. Aangevuld met het speciale Museumnacht programma bestaande uit bijna 100 activiteiten - waaronder flitsrondleidingen, performances en workshops - was er van het Museumpark tot aan het Hoogkwartier en van het Oude Westen tot aan Zuid van alles te beleven.

Ontdekkingstocht
Met een enorm divers palet aan instellingen, bood de Museumnacht voor ieder wat wils. Van oude meesters in Museum Boijmans Van Beuningen en hedendaagse kunst bij de Rotterdamse galeries, tot een duik in de geschiedenis in het Mariniersmuseum en een reis naar de toekomst bij het Maritiem Museum Rotterdam; Museumnacht010 is een perfect moment om kennis te maken met het rijke kunst- en cultuuraanbod dat de stad te bieden heeft.

De Rotterdamse Museumnacht010 is een initiatief van en wordt georganiseerd door de instellingen zelf.

De organisatie is zeer tevreden:
“Het is fantastisch om te zien hoe de instellingen - ondanks de kou - gezamenlijk een enorm enthousiast, breed en divers publiek op de been weten te krijgen. Ieder weet vanuit zijn eigen identiteit een unieke programmering neer te zetten. Zo maken zij Museumnacht010 samen tot een feestje, dat smaakt naar meer’, aldus Germa Roos, projectleider van Museumnacht010.

De volgende Museumnacht010 vindt plaats op zaterdag 2 maart 2019.

Museumnacht010 is een initiatief van:
Aboriginal Art Gallery Rotterdam, BARPLUS, Belasting & Douane Museum, Chabot Museum Rotterdam, Christian Ouwens Galerie, Deelen Art, De Kracht van Rotterdam, Dutch Pinball Museum, Feyenoord Museum, Foundation Mesh, Galerie Atelier Herenplaats, Galerie Frank Taal, Galerie Rianne Groen, Garage Rotterdam, Goethe-Institut, Het Nieuwe Instituut, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Schielandshuis, Huis Sonneveld, JOEY RAMONE, Koninklijke Visio, Kunsthal Rotterdam, Kunstuitleen Rotterdam, MAMA, Mariniersmuseum, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Rotterdam, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, PHOEBUS Rotterdam, PrintRoom, RAAF// Dit is Zuid, Schaakstukkenmuseum, Studio Seine, TENT Rotterdam, The Performance Bar / Slash Gallery, Vendu Notarishuis Rotterdam, Verhalenhuis Belvédère, Villa Zebra, V2_,Lab for the Unstable Media, Wereldmuseum Rotterdam, Witte de With Center for Contemporary Art, WORM.

Bron afbeeldingen: Museumnacht010

Jeroen Waardenburg :
Nog geen 8000 mensen behoorlijk aan de magere kant.
Een beetje behoorlijk organisatie kan daar nooit tevreden mee zijn; Of het moet een museumnacht zijn in Moddergat ....tja.

maandag 05 maart 2018

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Ziel

“Op het einde van zijn leven, kon mijn vader niet meer communiceren, maar hij kende wel hele stukken poëzie uit het hoofd die hij opzegde terwijl we ze hem voorlazen. Je zag hem dan even weer oplichten. Anderen hebben dat met muziek of schilderkunst. Ik heb het talloze keren zien gebeuren en iedere keer was het diep ontroerend.”

Nicci Gerrard in een interview met Marnix Verplancke.

https://bazarow.com/

(van de redactie)


  • Nieuw

  • Reacties