Fiddler on the Roof komt eraan

7056-fiddler-on-the-roof-komt-eraan

Het Luxor Theater is een van de trotse producenten van Fiddler on the Roof. De wereldwijd gebruikte hit die we in Nederland kennen als Anatevka. De musical die door de Nederlandse pers lovend ontvangen is komt eindelijk naar Rotterdam. Thomas Acda vervult de rol van Tevye, waarvoor hij de Musical Award voor ‘beste mannelijke hoofdrol’ in ontvangst mocht nemen.

Vanaf dinsdag 6 maart tot en met zondag 1 april is de musical te zien in Luxor.

Fiddler on the Roof
Thomas Acda neemt je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the Roof, met o.a. ‘If I Were A Rich Man’, gaat over een wereld op de vlucht waarin uiteindelijk de liefde overwint. Een dynamische voorstelling met veel dans en muziek, die entertaint in grootsheid en ontroert in intimiteit. Deze musical toont de betekenis van familie in een veranderende wereld waarin wij overeind proberen te blijven met onze tradities.

Rotterdamse première
Om te vieren dat deze prachtige voorstelling een maand lang in Luxor staat, wordt de serie afgetrapt met een Rotterdamse première op woensdagavond 7 maart. Fiddler on the Roof is een musical over familie, liefde en samenzijn. Daarom heeft Luxor deze avond een aantal bijzondere gasten uitgenodigd. Voorafgaand aan de voorstelling staat er mooi gedekte tafel klaar in de foyer, waar 100 ouderen van stichting Vier het Leven plaats zullen nemen. De cast zal deze hooggeëerde gasten een maaltijd serveren voordat zij de voorstelling gaan bekijken.

VOORSTELLING: Fiddler on the Roof

LOCATIE: nieuwe Luxor Theater

DATUM: 6 maart t/m 1 april 2018

MEER INFO: luxortheater.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties