Club Gem: Kunst, entertainment & bar

7020-club-gem-kunst-entertainment-bar

Leegstaand kantoorpand aan de Glashaven Rotterdam nieuw leven in geblazen door Club Gem met galerie, cultureel podium, bar en pop-up pizzeria

In de zomer 2016 werd Rotterdam een uniek concept rijker: Club Gem. Het leegstaande pand van de voormalige Kunstuitleen op de Nieuwe Binnenweg 75 was één maand lang hét podium voor hedendaagse kunstenaars, artiesten en filmmakers en voor het publiek een ‘s zomerse hang-out met een pop-up restaurant en bar in samenwerking met Rotown Rotterdam. Op vrijdag 2 februari aanstaande opent Club Gem haar deuren in een nieuwe bestemming op Glashaven 42.


Placemaking in opkomend Wijnhaveneiland
Inmiddels is het pand op de Nieuwe Binnenweg omgebouwd tot supermarkt en hebben de ondernemers achter Club Gem een nieuwe tijdelijk leegstaande ruimte gevonden voor hun activiteiten. Sophie Bargmann en Maylita Meijer van Gem creative agency ontdekten het opkomende Glashaven op het Wijnhaveneiland en vonden hier de ideale plek voor Club Gem. Eigenaar en projectontwikkelaar Amvest Gem creative agencygunde het creatieve duo de ruimte tot de bouwwerkzaamheden van start gaan voor de te ontwikkelen Glashaventoren.

“Het is uniek om op zo’n centrale plek te zitten, tussen Blaak en de Witte de Withstraat temidden van talloze bedrijven, bewoners, de Hogeschool Rotterdam en Willem de Kooning Academie. We willen kunst en cultuur toegankelijk maken voor het grote publiek en dat is een mooie kans in dit opkomende gebied,” vertelt Sophie Bargmann.

Galerie, disco en entertainment
De ruimte van 350m2 is opgedeeld in een tentoonstellingsruimte, muziekpodium en bar. Elke vrijdag tussen 17:00-23:00 uur opent Club Gem gratis voor het publiek met een bar, pizzeria, wisselende programmering en exposities. Na werk kan je hier onthaasten met live muziek en culturele shows en entertainment zoals karaoke, ping-pong en Jenga XL. Op andere dagen organiseren bedrijven evenementen, vergaderingen en workshops in Club Gem.

“In Club Gem kom je op een speelse manier in contact met kunst en cultuur en ontmoeten diverse makers en publieken elkaar. Zo zullen bedrijven zich laten inspireren door de creatieve omgeving en kunnen kunstenaars direct in contact komen met de markt,” aldus Maylita Meijer.

Bar, restaurant en terras
De bar is opgezet in samenwerking met horeca ondernemer Fela Donker, die vorig jaar de succesvolle Amehoela bar heeft geopend aan de Mauritsweg in Rotterdam. Ook zal Wood Pizza en Grill elke vrijdag pizza’s en kleine bites serveren. Bovendien opent Club Gem in het voorjaar een groot terras aan de Glashaven. “De combinatie van kunst, cultuur en horeca maken het concept voor ons experimenteel en Gem creative agencyvormbaar. Elk evenement is anders. We hebben in Club Gem creatieve vrijheid, zodat we onze zakelijke diensten blijven vernieuwen”, stelt Sophie Bargmann.

Opening vrijdag 2 februari
Op vrijdag 2 februari van 17:00 - 23:00 uur vond de opening plaats van de bar van Club Gem voor het publiek, met live performances door Elisha Gray en Slaghek en een tentoonstelling met werk van kunstenaars Onno Poiesz, Rosa Peters en Attak. De kick off van een feestelijke vrijdagmiddagborrel op wekelijkse basis!

Locatie:
Club Gem
Glashaven 42
3011 XJ Rotterdam
info@gemcreativeagency.com
Wisselende openingstijden & programmering
www.facebook.com/ClubGem010


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Trouwringen bij caféruzie

(Door Jim Postma)

Tijdens mijn inmiddels duizenden cafébezoeken in deze stad maakte ik heel wat caféruzies mee. Koning Alcohol was en is daarin meestal de boosdoener. Zo was ik ooit getuige dat in ons bekend café ‘De Schouw’ aan de Witte de Withstraat een barbaarse ruzie ontstond over een gokautomaat. Een toen nog jonge collega van mij, Piet Koster van Het Vrije Volk, werd in het conflict door een brute dronkenman neergeslagen. Met een bloedend gezicht lag hij op de grond.

Pas later bleek dat die lafhartige klap (onze Piet kon zich amper of niet verdedigen) zijn grootste geluk ter wereld werd. Op de gokkast zelf won hij namelijk - zoals zo velen - amper wat of niets. Toen hij op dat moment uitgestrekt lag, ontfermde zich een onbekende schone jonge dame over hem. Zij hielp hem overeind en verzorgde zijn wonden. Het werd liefde op het eerste gezicht. Piet en Vera trouwden later met elkaar, kregen kinderen en het werd tot in de lengte van dagen één groot stralend huwelijk…

Na die gemene rot klap heeft Piet overigens nooit meer op een gokkast gespeeld. Zo wijs was hij wel. Liefde en geluk zijn namelijk nooit te winnen op zo’n duivelse, vaak verslavende, kast. Inmiddels is mijn goede collega van destijds, dus Piet Koster, al weer enkele jaren geleden overleden.

Kemphanen
Recent was ik weer getuige, nu in café Centraal aan de Zwartjanstraat, van zo’n onbenullige caféruzie. Toevallig zat ik met mijn barkruk tussen de twee kemphanen in. Het ging om een gepensioneerde zwaarlijvige slager en een gesjeesde filosoof met een grote grijze bromsnor. De aanleiding van de barruzie was de leesbril van de overigens homofiele slager. Vervolgens gingen zij elkaar uitmaken voor ‘rotte vis’, zoals je ziet in de strips van Astrix en Obelix.

In hun scheldkanonnade werd zelfs God meerdere malen vervloekt. Totdat barkeepster Yvonne de boel probeerde te sussen door te zeggen: ‘God bestaat helemaal niet!’

De beide kemphanen werd hierdoor even de mond gesnoerd. Toen zei Yvonne: ‘God zit in jezelf..’ De filosoof dacht even na en zei toen aarzelend: ‘O, Die zit dus in je hersenen.’

Waarop de slager opnieuw begon met: ‘Dan zit Die zeker niet in jou. Want jij hebt helemaal geen hersenen!’

Nu ontplofte de filosoof tegen de slager, met: ‘Weet je wat jij bent hè. Een vuile vieze ruige varkenspoot.’

Op dat moment stond ‘Ruud de glazenwasser’ op. Een krachtpatser met het figuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

Onderweg naar de café-uitgang sprak hij vredelievend met zijn bekende gulle lach:

‘Heren, heren toch! Ben zo weer terug. Ik ga even twee trouwringen voor jullie halen!’


  • Nieuw

  • Reacties