Wijsje in de Afrikaanderwijk

6997-wijsje-in-de-afrikaanderwijk

Op 24 februari wordt er een nieuw Wijsje georganiseerd in Rotterdam: Zoë’s Wijsje. Deze ontdekkingstocht door de Afrikaanderwijk laat je de buurt met nieuwe ogen bekijken. Er gebeurt enorm veel in deze levendige wijk, maar helaas is de wijk hiervoor nog niet zo bekend. De gidsen van Wijsje nemen bezoekers mee op pad en verrassen ze met bijzondere locaties en intieme optredens op muzikaal en cultureel gebied. Dit Wijsje laat de pareltjes van deze wijk zien!

Zoë Cochia woont al 12 jaar in Feyenoord waarvan 10 jaar in de Afrikaanderwijk en wordt ook wel de moeder van Zuid genoemd. Zij is eigenaar van NIFFO, een galerie die veel meer is dan alleen wat schilderijen aan de muur. Met NIFFO wil zij door middel van kunst, jongeren inspireren om meer uit henzelf te halen. Want, “ze kunnen altijd meer dan ze denken” volgens Zoë. Haar jongeren werken dan dus ook mee aan dit evenement; samen met de jongeren van NIFFO, twee studenten van de Willem de Kooning Academie én Wijsje wil Zoë dit evenement organiseren om de Afrikaanderwijk in een ander daglicht te zetten; oftewel, laten zien hoe mooi en gezellig deze wijk is.

Ontdekkingstochten van Wijsje
Wijsje is een organisatie die inmiddels bekend staat om de ontdekkingstochten die ze organiseren om bepaalde buurten en wijken opnieuw te ontdekken. Je wordt meegenomen naar onverwachte locaties en getrakteerd op prachtige optredens in een intieme setting. Het kan een akoestisch optreden zijn, een korte film, een cabaretier of misschien wel een dansgroep. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar talent hebben ze allemaal. Het is altijd een avontuur om met Wijsje op pad te gaan, want je weet niet waarmee je verrast gaat worden. Je weet alleen dat je in een groepje van 20-30 mensen een onvergetelijke middag tegemoet gaat.

Er zijn al meer dan 50 Wijsjes geweest in o.a. Den Haag, Delft, Amsterdam, Rotterdam en Rijswijk en het doel is om er dit jaar nog veel meer te organiseren. Zoë’s Wijsje in de Afrikaanderwijk is het tweede Wijsje door deze wijk, maar zeker niet minder bijzonder!

Informatie over Zoe’s Wijsje:
Datum: 24 februari 2018
Verzamellocatie: Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141 Rotterdam
Aanvang: 13:00
Tickets: € 15,-, verkrijgbaar in de ticketshop:
http://www.wijsje.com/wijsje/zoes-wijsje-rotterdam
€ 3,- voor bewoners van de Afrikaanderwijk, te verkrijgen bij NIFFO Galerie/Recycle studio, Pretorialaan 4B
Website: www.wijsje.com

Bron foto's: Nieuwbouw: Wikiwand.nl en andere: Afrikaanderplein.nl.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Kopstoot 1

Foto: Kajan Liu,


‘Ontdekking van de eeuw’

Tijdens mijn bezoek in aangenaam gezelschap afgelopen zondag aan museum Boijmans met een topdrukte hebben wij ‘de ontdekking van de eeuw’ gedaan. Als hele redactie van www.vandaagenmorgen.nl

Bij het doorlopen van de zeer succesvolle expositie ‘Puur Rubens’ troffen wij een olieverfdoek aan met de beeltenis van een jongeman.

Daarnaast stond als opschrift: ‘Rubens, 1632, jongen’. (Zie ook elders op deze pagina).

Wie hier echter heel intensief naar gaat kijken ziet in dit naamloze gezicht ineens zeer goede bekende. Maar van waar ook al weer?

Juist! Van het wereldwijde witte doek en televisie van de overbekende langdurige serie ‘In de ban van de Ring’. Opgenomen in deze 20e eeuw. Met maar een conclusie (check het zelf maar).

Dit is dus de afbeelding van ‘Mister Frodo.’ Van nota bene reeds eeuwen geleden. Hoe is het mogelijk?!

Het is aan deze Peter Paul Rubens (1577-1640), de schilderskoning van de Vlaamse Barok te danken dat hij als allereerste deze ‘Mister Frodo ‘ te voorschijn heeft getoverd. Niet uit de kast of uit het schilderij.

Maar zeker wel ‘Uit de ban van de Ring.’

Jim Postma


Kopstoot 2

DISCUSSIE WILDERS EN RUTTE

Zojuist gehoord op de Radio 2 bij het nieuws heden om 14.00 uur. Een discussie tussen twee kemphanen.

Over de vernielingen tijdens het Nieuwjaar aangericht
door raddraaïers riep Mark Rutte recentelijk:

‘Het liefst zou ik hen persoonlijk in elkaar slaan.’

Daarop antwoordde Wilders:

‘Waarmee Rutte?

Met je handtasje?!’

Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties