´Ladykiller´ schreeuwt om Reserve Spelers.

6856-ladykiller-schreeuwt-om-reserve-spelers (Door Zettie Leeuwenburgh)


Rotterdam - Een nette VVD-wethouder, een sluwe PvdA-man van ´t volk en een mooie Romeinse Rotterdammer: de Rotterdamse Thrillerschrijver Rob Vente laat er geen gras over groeien, dat de meesterspeurder van het Haagse Veer, Fred Groen het zwaar krijgt om de Ladykiller te ontmaskeren. Vooral als hij van burgemeester Aboutaleb volledige geheimhouding krijgt opgelegd voor zover het de VVD-wethouder betreft.

Groen, die inmiddels een assistent heeft, Mark van Cuilenburg, belooft dat natuurlijk. Ook al betekent het dat hij zijn vriend Bindels op een afstand moet zien te houden zonder mot te krijgen. Ook dat is moeilijk, want de Journalist Bindels heeft Groen in de vorige tien thrillers van Rob Vente vaak heel bruikbare achtergrond informatie en nieuwe tips gegeven over mogelijke daders.


Knarsentandend als altijd, maakt ook de politiechef D.o.c.k, Fred Groen weer het leven zuur door hem om de haverklap te verwijten, dat een echt goeie speurder deze zaak allang zou hebben opgelost. Pas als Groen hem uitlegt, dat deze zaak zo ingewikkeld is, omdat er steeds meer én andere verdachten boven water komen, geeft D.o.c.k toe, dat deze zaak iets moeilijker is dan hij verwachtte, steeds harder tandenknarsend. Een goede tandarts zou hem eens duidelijk moeten maken, wat hij zijn gebit aandoet, denkt Groen bij zichzelf, maar dat is terzijde van deze moordzaak.

Het lijk blijkt van een deftige dame van lichte zeden te zijn, die er veel vreemde vrienden op na nahield, die allemaal maar al te graag een weldadig wipje wilden maken in haar fraaie villa aan de C.N.A. Looslaan. Fred Groen stuurt zijn assistent Mark naar de Putsebocht, waar de hulp van de beste vriendin, Herma, van het slachtoffer woont. Daar aangekomen, belt Mark drie/vier keer aan en bonst op de deur, tot... een gegil vanuit het huis zijn haren recht overeind doen staan. Een vrouwenstem krijst: ´Ik ben Herma niet. Herma is in allerijl vertrokken, doodsbang voor een moordenaar. Ik zou nu het volgende slachtoffer kunnen zijn¨!

Mark heeft nog wel de tegenwoordigheid van geest om Groen te bellen, die na het verslag aangehoord te hebben meteen roept: ¨Blijf waar je bent, ik kom er meteen aan¨.

Zo gezegd, zo gedaan, maar zelfs de toch nuchter denkende Fred Groen schrikt van de aangerichte angst bij de hulp in de huishouding van Herma. Waar die uithangt, mag de vaak ´opgeroepen Joost´ weten. Fred Groen heeft nog voordat hij naar binnen ging Mark van Cuilenborg de opdracht gegeven een buurtonderzoek te beginnen: Wie heeft Herma zien vertrekken? Wie weet waar Herma is?

Met gefronste wenkbrauwen denkt Fred Groen na: ´Hoeveel ongewenste verrassingen krijg ik nog? Wat moet ik in vredesnaam voor uitleg geven aan de ´Knijtenbijter´ op het Haagse Veer, morgen.

Hij besluit om toch zijn vriend Bindels te bellen om wat meer achtergrond informatie te krijgen. Uiteraard onder dezelfde strikte voorwaarden, die hijzelf heeft gekregen. Bindels, die eerder nul op request had gekregen, is Groen terwille en verschaft hem nieuwe én meer informatie over de verdachten. Informatie, die Fred Groen doen rillen van schrik, vooral omdat alles strikt geheim moet blijven.

Op vrijwel hetzelfde moment gaat zijn telefoon over. Fred Groen kijkt op zijn schermpje en vloekt hartgrondig. Hij had gehoopt op een rustig eind van de avond, maar dat lijkt de mist in te gaan. De beller blijkt niemand minder dan de beste vriendin van de vermoorde vrouw te zijn.

Niet veel later zit Fred Groen tegenover haar met een kop vol vragen over het slachtoffer, haar eigen huishoudelijke hulp én de eventuele moordenaar. Hij staart naar een mooi decolleté en denkt: asjemenou, daar mag je wel naar kijken, maar niet in staren. Luisteren naar wat zij weet en wil vertellen en daarna als de gesmeerde bliksem naar je eigen huis.

Daar wil Fred Groen rustig nadenken en alles op een rijtje proberen te zetten. Voordat het zover is, wijst de beste vriendin van het slachtoffer hem op de Health City Club in Rotterdam Kralingen. Zelfs het fraaie eet-café Concordia op de Oostzeedijk wordt genoemd. Ook daar zou de moordenaar wel eens zijn geweest.

Zo komt Fred Groen achter een uiterst geheimzinnig verleden. Zo geheimzinnig, dat het hier ook niet kan worden onthuld.

Eén ding is zeker: Rob Vente heeft met zijn Elfde Thriller, Ladykiller, niet alleen zijn schrijvers-team vastgesteld, maar ook zijn schrijvers-talent! Wij hopen nu op de ´reserve-spelers´ van Rob Vente!

Jim Postma :
Naast dat op het bovenste charmante plaatje haar busteballen haast volmaakt rond zijn, valt toch zeker in de eerste plaats op dat zij een gouden 'F' draagt. Van Feyenoord dus! (Neem ik aan...@@@).

Uitventen dus, Rob Vente!

vrijdag 24 nov 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

De kluts kwijt


Je zou ze de kost moeten geven die gedurende

deze enorme hittegolven de kluts zijn kwijt

geraakt. Waarvan recentelijk weer ondergetekende.


In de bloedhitte ben ik op zoek naar een

Kringloopwinkel in het dorp Oude-Tonge. Daar

buiten, midden in natuurgebied en boerenland,

bivakkeer ik vaak om de hitte in de stad te ontvluchten.


Hoewel, zo ontdek je al snel van stad naar platteland:

‘Vluchten kan niet meer.’


Afijn. Een keer had ik daar jaren geleden in dit vriendelijke

dorpje een matras gekocht voor mijn buitenhuisje.

Maar nu kon ik de tweedehands-winkel niet meer

direct terugvinden.


Geheel de weg kwijt stopte ik mijn oude bestelwagentje

langs de kant van de weg, toevallig in de buurt van

een autogarage. Zo’n vijftig meter daar vandaan.


De goedlachse automonteur wees mij onmiddellijk

de goede richting. Namelijk naar de volgende rotonde.

Ik had mij dus eenvoudig vergist. Omdat de monteur

mijn auto niet zag, vroeg hij: ‘Bent u lopend?! Het is nog

wel zo’n driekwart kilometer hier vandaan?’


Geruststellend antwoord ik hem: ‘Nee, mijn wagen

staat wat verder op. Ik was alleen even de kluts kwijt.’


Op dat moment loopt de monteur naar een van de

auto’s en vraagt met een ‘big smile’: ‘Zo, u was de kluts

kwijt, hè? Nou, dan heeft u geluk. Heb er hier nog eentje

liggen voor een goedkoop prijsje. Hoeft u ook niet meer

naar de Kringloopwinkel.’’


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties