Pandora’s Musicbox gaat open!

6839-pandora-s-musicbox-gaat-open

Expositie met nooit eerder vertoonde foto’s

De doos van Pandora gaat eindelijk open. De doos van Pandora's Music Box, om precies te zijn. Aanstaande zondag is de eerste selectie te zien van duizenden portretfoto's van het legendarische muziekfestival in de Doelen in 1985.

De crowdfunding actie loopt nog door, maar DIG IT UP opent op zondag 19 november al de expositie met unieke foto’s van het muziekfestival Pandora’s Music Box dat in 1985 in de Doelen plaatsvond. Het zal de eerste keer zijn dat deze foto’s het daglicht zien, nadat John Groot ze ooit opborg in een aantal filmblikken.


Iedereen ging in 1985 op de foto in een speciaal geconstrueerde studio in de Doelen. Er was geen ontkomen aan, als je naar binnen wilde. Zo werden 6543 bezoekers vastgelegd, maar ook de artiesten en medewerkers van het festival. Al met al vormt de collectie een uniek tijdsbeeld uit de roerige jaren tachtig, met alle destijds gangbare muziekstromingen.

De foto’s lagen lang opgeslagen bij John Groot en kwamen na zijn dood bij medeorganisator Berry Visser terecht. DIG IT UP herontdekte de foto’s enkele jaren geleden en maakt ze nu toegankelijk. Pandora’s Music Box stopte na 1985, maar was met haar vernieuwende en spectaculaire programmering wel een voorbeeld voor andere grote muziekfeesten in Nederland zoals Lowlands.

De foto’s worden gedigitaliseerd dankzij de opbrengsten van de crowdfunding. Deze actie loopt nog steeds door en bijdragen blijven meer dan welkom om de gehele collectie te kunnen ontsluiten. Donaties zijn mogelijk vanaf 10 euro via voordekunst.nl

DIG IT UP heeft intussen voldoende materiaal beschikbaar voor het openen van een expositie in haar Gallery aan de Schiedamsedijk 62-A. De doos van Pandora’s Music Box gaat op zondag 19 november open. De expositie wordt om 16.00 geopend door onder meer Jantje Steenhuis (Stadsarchief Rotterdam). Herken je jezelf straks in DIG IT UP Gallery?

Geen nood als dat laatste nog niet het geval is. Met de hulp van crowdfunding wordt uiteindelijk de gehele collectie portretten zichtbaar gemaakt op de website www.hetgeluidvanrotterdam.nl/pandora en op www.facebook.com/hetgeluidvanrotterdam

Bron: Stichting DIG IT UP.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties