Pandora’s Musicbox gaat open!

6839-pandora-s-musicbox-gaat-open

Expositie met nooit eerder vertoonde foto’s

De doos van Pandora gaat eindelijk open. De doos van Pandora's Music Box, om precies te zijn. Aanstaande zondag is de eerste selectie te zien van duizenden portretfoto's van het legendarische muziekfestival in de Doelen in 1985.

De crowdfunding actie loopt nog door, maar DIG IT UP opent op zondag 19 november al de expositie met unieke foto’s van het muziekfestival Pandora’s Music Box dat in 1985 in de Doelen plaatsvond. Het zal de eerste keer zijn dat deze foto’s het daglicht zien, nadat John Groot ze ooit opborg in een aantal filmblikken.


Iedereen ging in 1985 op de foto in een speciaal geconstrueerde studio in de Doelen. Er was geen ontkomen aan, als je naar binnen wilde. Zo werden 6543 bezoekers vastgelegd, maar ook de artiesten en medewerkers van het festival. Al met al vormt de collectie een uniek tijdsbeeld uit de roerige jaren tachtig, met alle destijds gangbare muziekstromingen.

De foto’s lagen lang opgeslagen bij John Groot en kwamen na zijn dood bij medeorganisator Berry Visser terecht. DIG IT UP herontdekte de foto’s enkele jaren geleden en maakt ze nu toegankelijk. Pandora’s Music Box stopte na 1985, maar was met haar vernieuwende en spectaculaire programmering wel een voorbeeld voor andere grote muziekfeesten in Nederland zoals Lowlands.

De foto’s worden gedigitaliseerd dankzij de opbrengsten van de crowdfunding. Deze actie loopt nog steeds door en bijdragen blijven meer dan welkom om de gehele collectie te kunnen ontsluiten. Donaties zijn mogelijk vanaf 10 euro via voordekunst.nl

DIG IT UP heeft intussen voldoende materiaal beschikbaar voor het openen van een expositie in haar Gallery aan de Schiedamsedijk 62-A. De doos van Pandora’s Music Box gaat op zondag 19 november open. De expositie wordt om 16.00 geopend door onder meer Jantje Steenhuis (Stadsarchief Rotterdam). Herken je jezelf straks in DIG IT UP Gallery?

Geen nood als dat laatste nog niet het geval is. Met de hulp van crowdfunding wordt uiteindelijk de gehele collectie portretten zichtbaar gemaakt op de website www.hetgeluidvanrotterdam.nl/pandora en op www.facebook.com/hetgeluidvanrotterdam

Bron: Stichting DIG IT UP.


Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Strontschuit


Op ons terrasje in de Teilingerstraat (zijstraat Schiekade)

zit een bouwvakarbeider / aannemer

te oreren tegen een ‘takkenwijf’.


‘Alles wat ik in haar huis doe, is in haar ogen fout’,

zo steekt hij van wal.

Zodoende ben ik nu alleen al twee weken

met haar badkamer bezig.

‘Zeg ik’, waar wil je de spiegel hebben?’.

Zegt ze daar!

Zeg ik voor de tweede keer:

‘Weet je het nu zeker?’

Antwoordt zij: ‘Zeker!’

Teken ik het helemaal af, volgens haar wensen

en moet daardoor boren tegen keiharde tegels.

Breken er op de koop toe nog een tiental van mijn boortjes.

Eindelijk hangt nu de spiegel,

komt ze binnenlopen en zegt:

‘Hij moet toch een stukje hoger,

zodat die gelijk zit met het stopcontact.’


En zo gaat dat nu in dat pokkenhuis van dat pokkenwijf

al voor de honderdste keer. Om gek van te worden.


Het heeft mij een ding geleerd:

‘Je zit sneller op een strontschuit, dan in de gouden koets!’


JP


  • Nieuw

  • Reacties