Nieuwe filmbeleving in Imax zaal Pathé Rotterdam

6798-nieuwe-filmbeleving-in-imax-zaal-path-rotterdam (Door Marcella Deen)

Op uitnodiging van The Publicity Compagny mocht ik de opening van het nieuwe Imax theater bijwonen. Met alle egards op ditmaal een blauwe loper, werd ik verwelkomd met een geweldige gastvrijheid maar vooral met een filmervaring. Lees vooral verder als Netflix gaat vervelen.

Met de heropening van de geheel verbouwde en vernieuwde IMAX-zaal in Pathé Schouwburgplein beschikt Rotterdam over een zaal volgens de nieuwste IMAX-standaard en state-of-the-artcomfort, beeld en IMAX Immersive Sound. Alleen in IMAX zie je 26 procent meer beeld bij geselecteerde scènes van een film.


IMAX Immersive Sound
Het nieuwe, eersteklas IMAX-doek in de IMAX-zaal van Pathé Schouwburgplein is 18,135 bij 9 meter groot. De nieuwe, zwarte Jantje de Luxe-stoelen hebben een vaste opstelling, zijn 61 cm breed en beschikken met 130 cm rijafstand over 20 cm meer tussenruimte. Het plafond, de wandpanelen en de zwarte wandbespanning zijn geheel vernieuwd voor optimale akoestiek. Daarnaast beschikt de zaal over een verbeterde klimaatbeheersing en een compleet vernieuwd verlichtingsplan bij de treden, aan de wand en aan het plafond. De allerbelangrijkste vernieuwing is dat de zaal nu is uitgerust met IMAX Immersive Sound. Dit systeem heeft het dubbele aantal en krachtiger speakers dan de vorige set up. De extra speakers aan de wanden en in het plafond creëren een volledig driedimensionale geluidsomgeving. Het is een 12.1 geluidssysteem, dat overal in de wereld identiek zal zijn voor alle IMAX-zalen. Een regisseur kan hierdoor een mix maken van topkwaliteit die in alle IMAX-zalen hetzelfde klinkt.

Marvel’s Thor: Ragnarok IMAX 3D was de openingsfilm, een belevenis op zich maar de beenruimte, het geluid en de belevenis dat jij bijna deelneemt in de film an sich; is weer eens anders dan de gewone filmzaal. Met een bijgeleverde bril lijkt het net of jij deel uitmaakt van de film en helaas sta jij niet op de aftiteling. Maar leuk is het wel.

Foto´s: Rinus Vuik.

Jan .Tak :
De bios is weer helemaal in en mooi dat Rotterdam weer helemaal meedoet in het groot-groter-grootst, maar natuurlijk moest Pathe wel sinds in Schiedam vorige week de Euroscoop werd geopend.
Maar eerlijk gezegd van mij mag die foeilelijke bios van dit plein verdwijnen.

maandag 30 okt 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Who wants to live forever?


(Op vrijdag 1 februari 2019 publiceerden we deze kopstoot van Jim voor het eerst....)


Hier op ons aller planeet Moeder Aarde

heeft de hele en complete mensheid

op aarde maar één keus:

Or : We learn to live all together,

Or: We will all die together


Take your pick.

There will be absolutely no other way.


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties