Eerste editie ZomerFEEST in het Hofpleintheater

6674-eerste-editie-zomerfeest-in-het-hofpleintheater Na de vakantie loopt de zomer in het Hofpleintheater nog even door tijdens de eerste editie van het ZomerFEEST op zondag 27 augustus a.s.. Hofplein is klaar voor het nieuwe theaterseizoen en kan niet wachten om je weer te ontvangen.
Doe mee aan een theaterproefles, kijk naar een voorproefje op het nieuwe seizoen, win kaarten tijdens de vrijkaartenspeurtocht, laat je schminken, verkleed je als theaterheld of doe mee aan een van de andere toffe activiteiten die zowel in het theater als buiten op het Waterplein plaatsvinden.

Zo staat er een heuse Foto-Verkleed-Wand waar je jezelf in stijl laat fotograferen, kun je op het Doe-het-zelfplein je eigen toverhoed maken voor bij Verhalen uit de hoge hoed die later in het seizoen terugkomen in het theater of volg je een gratis proefles theater omdat je nu eindelijk toch wel eens wil weten wat dat precies is, toneelspelen.

Proeflessen zijn er voor verschillende leeftijdscategorieën; 2 & 3 jaar, 4 & 5 jaar, 6 t/m 8 jaar en 9 t/m 11 jaar. Voor de 12-plussers is er een heuse theaterchallenge waarin je in korte tijd met elkaar een voorstelling maakt.
Voor alle activiteiten geldt, ze zijn gratis en je kan gewoon langskomen, vooraf aanmelden is niet nodig.

Moe van al dat zelf doen? Kijk dan rustig naar de voorproefjes op de verschillende voorstellingen en bedenk vast wat jij komend seizoen echt niet wilt missen. Volg je speurneus dwars door het theater, want misschien vind jij wel de verstopte vrijkaarten voor jouw favoriete voorstelling tijdens de vrijkaartenspeurtocht. Is jouw neus niet zo’n speurder, geen nood, ook de kaartverkoop voor seizoen 2017-2018 start officieel tijdens het ZomerFEEST, dus je kan bij de kassa ook kaarten kopen.

Het ZomerFEEST is voor alle leeftijden en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.
Locatie: Hofpleintheater, Benthemplein 13 te Rotterdam-Centrum.
Voor meer informatie, precieze tijden en het volledige programma zie www.hofpleintheater.nl

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Nagekomen Pinksterverhaal

(door Torcque Zaanen)

Er waren eens twee broers. De oudste, een harde werker, fanatieke kerkganger, geen slecht woord over te zeggen. Zijn broer daarentegen zoop als een ketter, hoerde en snoerde, werkschuw, en deed alles wat God (of de priesters) verboden hadden. De oudste broer waarschuwde de jongste dat als hij zo door zou gaan, hij nog eens in de “Hel” zou komen. De jongste lachte hem dan alleen maar uit.

Op een dag was het zover. Na het drinken van z’n laatste borreltje werd de koets geprepareerd om hem naar zijn laatste rustplaats te begeleiden die, gezien zijn levensstijl, niet meer en niet minder dan de “Hel” betekende. Na enkele jaren in de “Hel” doorgebracht te hebben besloot hij op een dag wat verkoeling te zoeken en de benen te strekken. Na een kleine wandeling kwam hij bij een stenen muur die volgens zijn gevoelens weleens de scheiding tussen “Hemel” en “Hel” zou kunnen zijn.

Bij nader onderzoek ontdekte hij zowaar een stoffig raampje. Hij maakte het schoon en toen hij er doorheen kon kijken, kreeg hij bijna een hartstilstand. Het leek het er even op dat hij voor de tweede keer de kraaienmars zou blazen. Want wat zag hij daar, door dat smoezelige raampje... ja, z’n oudste broer, de broer die altijd zo netjes was geweest, hard gewerkt had, altijd trouw naar de kerk ging, die broer stond daar met een bezem in z’n handen, bezweet als een otter de grond te boenen.


Om de aandacht te trekken van z’n broer klopte hij met een rond slingerende bierfles zo hard hij kon op het raampje. Als bij toeval keek zijn broer op om te zien waar dat geklop vandaan kwam en zo keek hij zijn jongere broer in de ogen. Wat een verrassing, ja, hij was er wel blij mee, het was alleen jammer dat de afscheiding ertussen zat.

Ook al ging het moeilijk, ze konden toch nog wat ervaringen uitwisselen. De oudste broer maakte zich ook nu nog zorgen over z’n broertje, maar deze wuifde alle zorgen weg door te zeggen dat hij het enorm getroffen had: ‘al mijn vrienden en vriendinnen zijn hier, de hoertjes, de kroegbaas, ja eigenlijk iedereen en we vermaken ons best, alle drank is gratis, lekker eten en noem maar op, nee ik heb het best naar mijn zin.’

‘Maar tussen twee haakjes, wat doe jij daar in hemelsnaam met een bezem in je handen?’ ‘Nou, ja,...eh, kijk…’ begon z’n oudste broer verlegen, ‘het is hier erg groot en de boel moet schoon gehouden worden. Iemand moet het toch doen.’ ‘Hoe bedoel je, doen die anderen dan helemaal niks?’ De oudste broer keek hem vragend aan: ‘Hoe bedoel je: die anderen, welke anderen?’ ‘Nou gewoon,.. de anderen.’ ‘Nou nee,.... er zijn geen anderen, ik ben hier helemaal alleen.’ En hij nam zijn bezem weer op en veegde rustig door alsof hij zijn hele leven niets anders had gedaan.


  • Nieuw

  • Reacties