Rotterdam krijgt 'zusje'

6652-rotterdam-krijgt-zusje Wie aan Rotterdam en Antwerpen denkt, denkt vrijwel meteen aan de enorme havens in beide steden. Maar ze hebben nóg meer gemeen. Rotterdam en Antwerpen blinken namelijk ook uit op culinair gebied. Waar eerder het Stadskookboek Rotterdam verscheen, verschijnt er binnenkort ook een Stadskookboek van onze zuiderburen. Stadskookboek Antwerpen is verrassend voor locals én razendboeiend voor elke andere foodie en reiziger met interesse in de stad. Het boek ligt vanaf 12 september 2017 in de winkel voor € 24,95.

Easy als de Rotterdammers zelf
Stadskookboek Antwerpen is het tweede Stadskookboek in de reeks. Twee jaar geleden verscheen Stadskookboek Rotterdam. In dit boek nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Je ontdekt in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen, maakt kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen en leert van echte Rotterdammers koken op z’n Rotterdams. Stadskookboek Rotterdam is stoer, spannend, hartstochtelijk en easy als de Rotterdammers zelf.


De lekkerste stad van Vlaanderen
Antwerpen is een stoere havenstad waar altijd een frisse wind waait. Maar ook: een magneet voor creatief geweld. Een stad van gevestigde waarden en hippe nieuwkomers in bruisende opkomende wijken, een epicentrum met heel veel goede restaurants, bistro’s, gastropubs, drinks en heel veel lekker eten. Maar waar ga je naartoe, wie bepaalt de couleur locale en door wie laat je je verleiden om zélf achter het fornuis te kruipen?

Chefs, recepten, food hotspots & culinaire vernieuwers
Marlies Beckers en Marie Monsieur - twee geboren en getogen Antwerpse, food & travel journalisten interviewden de dertig meest eigenzinnige en bevlogen Antwerpse chefs en ontfutselden hen de recepten van hun meest tot de verbeelding sprekende recepten. Ze verkenden de lokale culinaire ambachten en als kers op de taart testten ze in alle onafhankelijkheid een massa adressen en goten ze in verrassende lijstjes en boeiende buurten.

Neem voor een inkijk- of recensie-exemplaar van Stadskookboek Rotterdam of Stadskookboek Antwerpen, een interview met de auteurs, het gebruik van beeld, inhoud en recepten of een abowerf-/weggeefactie contact op met Stéphanie van de Bosch via stephanie@momedia.nl of 010-3136218.

Stadskookboek Antwerpen & Stadskookboek Rotterdam zijn uitgaven van uitgeverij mo'media.

Jeroen Waardenburg. :
Hartelijk dank Frank van Dijl.

vrijdag 25 aug 2017

Hans Roodenburg :
Hé Frank. Dat ik jou op dit platform moet tegenkomen. Leuk! We zijn samen op dezelfde dag ooit begonnen bij Het Vrije Volk. Dat was héél lang geleden... Ik controleer namelijk of de namen kloppen met het e-mailadres. Bij jou hoef ik niet verder te kijken. Ik lever als vrijwilliger ook veel opinies op Rotterdam Vandaag & Morgen.

donderdag 24 aug 2017

Frank van Dijl :
Beste Jeroen,
Stadskookboek Rotterdam is (vooral in Rotterdam natuurlijk) te koop bij elke behoorlijke boekhandel. Denk Donner, denk Snoek, denk v/h Van Gennep. Verder bij het Kookpunt en anders online bij bol.com.
Groet,
Frank

donderdag 24 aug 2017

Jeroen Waardenburg. :
Dat er een stadskookboek Rotterdams bestond is voor ons nieuw,waar is het te koop.wij zijn het nog nooit in de boekhandel tegen gekomen.Maar mooi dat zo,n boek bestaat en nu Antwerpen.

Voor de meesten te ver weg maar er is nog een stad in Vlaanderen zelfs het bourgondische hart van Vlaanderen /Belgie Leuven.Hoofdstad van Vlaams Brabant.
Voor hen die van lekker eten en drinken houden een reis daar naar toe waard,en er valt veel te zien.

dinsdag 08 aug 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over: