77e Shantycafé in Rotterdam

6598-77e-shantycaf-in-rotterdam

Zondag 16 juli gaat het weer gebeuren. Om 15.00 uur begint het 77e shantycafé aan boord van het rode lichtschip Vessel 11. Gratis toegankelijk. Het schip ligt afgemeerd in de Wijnhaven t/o nr.101 te Rotterdam. Net om de hoek is het Maritiem Museum.

Wat is er te doen aan boord. Zoals gebruikelijk wordt er gemusiceerd en gezongen in het ruim of bij mooi weer aan het dek.

Dit is de gelegenheid om die ene solo te zingen die je nog niet aan durft bij je eigen shantykoor. Of misschien eens een keer proberen om met je viool mee te gaan spelen.

Kortom met een instrument wat normaal gesproken ook aan boord van de oude zeilschapen aanwezig kon zijn. Een passend verhaal over de oude zeilvaart is ook welkom of misschien wel een mooi gedicht over de scheepvaart van weleer.

Einde zal ongeveer om 18.00 uur zijn. Begeleiding door middel van accordeon is altijd van harte welkom ook omdat dit niet door ons georganiseerd wordt.

Het shantycafé is bedoeld om mensen die geïnteresseerd zijn op een ontspannen manier elkaar te laten ontmoeten. Ook is het de bedoeling om iedereen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen van het komende 15e shantyfestival rotterdam. Voor nadere informatie zie de website www.shantyfestivalrotterdam.nl of op You Tube filmpjes van voorgaande shantyfestivals.

Bron foto: Coen Klunne.

Vaak zijn er vertegenwoordigers aanwezig van het landelijk orgaan voor de shantykoren in Nederland waar informatie kan worden ingewonnen. Zie ook de website www.shantynederland.nl.

Omdat wij een 100% vrijwilligersorganisatie zijn zoeken we vrijwilligers die graag willen helpen met de op- en afbouw werkzaamheden en gedurende het shantyfestival zelf. Ook sponsoren zijn van harte welkom voor dit of volgend jaar. Dit zondag zal ik er niet bij zijn maar augustus weer wel.

Bron foto's: Coen Klunne.

Foto: Vessel 11 in de Wijnhaven (Bron foto: shantyfestivalrotterdam.nl)

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Stem Vee’

(Stemvee: zelfstandig naamwoord. Politiek pejoratief kiezers die in de visie van de waarnemer zich door gewetenloze politici in hun stemgedrag laten beïnvloeden).

Elke stem met rood potlood

binnen een afgebakend hokje

getuigt in hoge mate

van hokjesgeest


Elke stem buiten alle afgebakende

hokjes getuigt van inzicht


Stem geen vee, stemvee

als stemveelemmingen

torenhoog, torendiep

de afgrond in


Stemadvies


Stem allen op Stephen Hawking

(1942 – 2018, wetenschappelijk

en medisch wereldwonder)


Met thans zijn vele aardse

wetenschappelijke volgelingen


Stem op zijn Universele licht

in deze duisternis op aarde

vol van zwarte (oorlogs)gaten


Stem op Stephen HawKING

onze enige wetenschappelijke

hoop in deze bange dagen


Jim Postma


  • Nieuw

  • Reacties