De verrassende wereld van de fantasie

6574-de-verrassende-wereld-van-de-fantasie

MARIANNE GROOTENBOER

MARTIN LODEWIJK

PAUL BASART

DE VERRASSENDE WERELD VAN DE FANTASIE

Marianne Grootenboer / Martin Lodewijk / Paul Basart – DE VERRASSENDE WERELD VAN DE FANTASIE

By Ellen


opening → vrijdag 23 juni 17:00 uur

expositie → van 23 juni t/m 12 augustus 2017

De opening zal worden omlijst met een optreden van Martin Lodewijk met zijn band Chickenfeed. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn op vrijdag 23 juni aanstaande. Inloop is vanaf 17.00 uur. (Bron foto Martin Lodewijk: Wikipedia)

Een greep uit het werk van beeldend kunstenaar en schrijver Marianne Grootenboer: Tekeningen, schilderijen en aquarellen, geënsceneerde foto’s, ruimtelijke objecten, performances en optredens beeldende kunst. Uiteindelijk ging Marianne het atelier in. “Zoekend kwam ik tot andere zaken. Decors werden schilderijen en tekeningen kregen tekst. En er ontstond ruimte voor een oude liefde: Het schrijven voor kinderen”. Van haar hand verschenen diverse boeken.

Martin Lodewijk is al bijna zestig jaar striptekenaar en wordt ook wel “De peetvader van de Nederlandse strip” genoemd. Zijn grootste stripheld, agent 327, is inmiddels een Bekende Nederlander geworden. Maar Martin Lodewijk is niet zijn hele leven striptekenaar en scenarist geweest. Een aanzienlijk deel van zijn leven heeft hij gewijd aan tekenen en ontwerpen in de reclame. Ook in de muziekwereld heeft hij naam gemaakt met zijn band Chickenfeed.

De Rotterdamse kunstschilder Paul Basart leeft voor zijn werk. Ruim zestig jaar lang gaat er geen dag voorbij dat hij niet tekent of schildert in de beslotenheid van zijn atelier . Een kinderlijke onbevangenheid gecombineerd met een vakkundige techniek maakt dat de toeschouwer van zijn werk a.h.w. wordt opgetild om vervolgens te worden meegezogen in een poëtische droomwereld. Zijn werken hebben dan ook vaak dichterlijke titels.

Bron foto's: Galerie Wind.

Jeroen Waardenburg. :
Café Hoppe?
Daar zal je niet veel Rotterdammers vinden, wel Amstel bier drinkende Opsnijders met eigen dunk. Als ik die wil zien kijk ik wel naar de publieke omroep.CITAAT.

Een domme reactie van een provinciaal.

maandag 26 jun 2017

Jan Tak :
Café Hoppe?
Daar zal je niet veel Rotterdammers vinden, wel Amstel bier drinkende Opsnijders met eigen dunk. Als ik die wil zien kijk ik wel naar de publieke omroep.

maandag 26 jun 2017

Jeroen Waardenburg. :
LOL..............is het niet te vinden geen probleem op naar Cafe Hoppe met zijn voortreffelijke bitterballen en een lekker biertje er bij.

zaterdag 24 jun 2017

Jim postma :
Is de grote makke tegenwoordig met persberichten. Of ze vergeten de datum te vermelden of het adres. Nieuwsbrief Ned. Ver. Journalisten nota bene bijvoorbeeld: Bijeenkomst in de Rode Hoed. Er vanuit gaande dat elke Rotterdammer of Groningen dit weet. Wellicht Amsterdam nog wel, maar waar, welk adres? Ze verwachten dat je dit verder wel gaat uitzoeken met knop rechts, knop links, ik verdom dat dus. Dan geen persbericht in de krant als straf dat je verder niet nadenkt.
Galerie Wind weet ik toevallig aan de Prins Hendrikkade (maar geen nummer). Voor de deur stopt wel een RET-bus. Welk nummer? Zoek het zelf lekker uit...!@@@

zaterdag 24 jun 2017

Jan Tak :
Mis het adres????

vrijdag 23 jun 2017

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

Uw eigen grafschrift


Verzin uw eigen grafschrift voordat

anderen dit voor u gaan doen

Alsof het uw laatste wens is en in

Kopstoot zo wordt vastgelegd


Enkele voorbeelden, mijn goede oma

sprak lang voor haar dood de wens:


‘Hier ligt Nel, naar genoegen genoten’


Mijn moeder Maria had bij leven en

welzijn al lang de volgende bedacht:


‘O, horizon, o, horizon

en altijd zal ik je tegenkomen’


En aldus geschiedde dus op haar steen


Over de mijne twijfel ik nog tussen:


‘Eindelijk rust in de tent’

Of

‘De laatste ronde!’Jim Postma

  • Nieuw

  • Reacties