Loesje lanceert haar doewijzer voor meer daadkracht

6431-loesje-lanceert-haar-doewijzer-voor-meer-daadkracht

Op 15 maart gaan we naar de stembus. Loesje gelooft dat het tijd is voor frisse, nieuwe ideeën en plannen waar iedereen van profiteert. Die bepaal je niet van bovenaf, door een strikt en lang plan op te stellen. Die plannen bepaal je samen, met iedereen die jou kan helpen je idee te verwezenlijken. Een week voor de Tweede Kamerverkiezingen lanceert Loesje de DoeWijzer op http://doewijzer.org. Omdat zij gelooft dat de beste plannen voor een betere en mooiere wereld niet van politici komen, maar van mensen zelf. Af en toe heeft de wereld en zetje nodig en Loesje wil je met de DoeWijzer helpen om dat zetje te geven.


De DoeWijzer bestaat uit twaalf stellingen. Per stelling worden er zes Loesje-posters als antwoord gegeven. Kies die poster die het beste bij jouw mening past. Na het invullen van de wijzer krijg je geen stemadvies, maar een doe-advies op maat. Loesje geeft je tips om aan de slag te gaan met je plannen. Want het leukste is het natuurlijk als je na het invullen van de DoeWijzer ook echt de schouders eronder zet. Verstop bijvoorbeeld kleine cadeautjes in het gemeenteplantsoen, leg een luchtballonhalte aan in de straat, leer salsadansen aan 70-plussers of leg mooi ingelijste foto’s neer op kantoor zodat iedereen zijn werkplek kan versieren. Een goed idee klopt voor het in je hoofd opkomt, kost weinig tijd en geld maar heeft een grote impact. Iedereen kan goede ideeën uitvoeren. Laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan. Deel je ideeën via http://doewijzer.org of onder #doewijzer op Twitter, Facebook of Instagram.

EEN WIJZER MET IMPACT De komende weken hoopt Loesje zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot actie. Via http://doewijzer.org roept ze mensen op hun eigen ideeën te delen, elkaar te inspireren en aan te zetten tot verandering. Door de acties via social media te delen, hoopt ze dat #doewijzer een positieve beweging wordt die ook na de verkiezingen nog impact heeft.

LOESJE

Veel mensen kennen Loesje al van haar zwart-wit posters die je op straat maar ook online tegen kunt komen. Die maakt ze om de wereld mooier te maken, mensen te laten nadenken, te laten reflecteren en tot actie aan te zetten. Want; iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je die? Posters maken is Loesjes antwoord; eenvoudig, direct, op straat, op sociale media en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks. Daar voegt ze het recht op meningsvorming en meningsverandering aan toe. En daarmee is Loesje sinds 1983 niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Schrijf uw reactie
Type de code over:


Social media

KOPSTOOT

‘Turkendam’

Het is me weer een weekje wel geweest, met als ‘toppunt’ ons Heilige Paasweekeinde. Eerst gooit vorige week Donald Trump met keiharde spierballentaal ‘de moeder van alle bommen’ op een terroristenkamp in Afghanistan. Nu sterft het in dat land van dergelijke kampen En dan moet je dus wel donders goed geïnformeerd zijn of je de goede of de kwade te pakken hebt!

In Afghanistan heeft nog nooit iemand gewonnen. De Engelsen niet, de Russen niet en de Amerikanen niet. En dat moet je rustig zo blijven houden, in plaats voor de zoveelste keer de vlam in de pan te laten slaan. Nederlandse en andere Europese militairen hebben er helemaal niets te zoeken. De Afghanen vechten al eeuwenlang hun onderlinge stammenstrijden uit. En nogmaals dat moet je zo blijven houden.

Dan daarvoor nog gooit Donald Trump nog eens zo’n vijftig cruisemissiles op het vliegveld van Assad in Syrië. Maar daarvoor was Trump wel zo netjes om zijn nieuwe Russische ‘vrienden’ te bellen met de mededeling ‘wij gaan bombarderen!’. De Russen vertelden dit vanzelfsprekend door aan Assad en zijn kameraden. En dus…

Ooit de beelden gezien van dat vliegveld na de manhaftige aanval van Trump? Er zijn hooguit een aantal vliegtuigjes geraakt, maar die waren allemaal van karton!

En als klap op de vuurpijl zoekt Trump ook nog eens welbewust ruzie met de grootste gek in Azië, namelijk de ‘Grote Leider’ Kim Il-sun van Noord-Korea. ‘Als deze Kim niet onmiddellijk ophoudt met zijn speeltjes van het lanceren van ballistische raketten met of zonder dummy-kenrkoppen… Dan gaan wij bombarderen zo meteen met echte atoombommen.’

De hele wereld zodoende in grote spanning achterlatend in dit afgelopen Paasweekeinde. Maar er gebeurde dus totaal niets! Behalve dan die ene zogenaamde mislukte raket die Noord-Korea lanceerde net voor de Pasen. Jawel, volledig mislukt, op instigatie van ‘grote broer China.’ Dank zij hun grote wijsheid is de ‘koude’ weer even uit de lucht gehaald.

Maar vanwaar opeens deze buitensporige spierballentaal van ‘bullebak’ Trump? Het is de eeuwenoude truc om buiten je grenzen oorlogsvoerende taal te ‘trompetten’, als je in je eigen binnenland onder vuur ligt. Zoals met de CIA en FBI, afluisterschandalen, beweerde illegale gesprekken met de Russen, Obamacare en ga zo maar door.

Niets in deze is nieuw onder de zon. Tegelijkertijd kunnen deze laatste volkomen agressieve stappen van Trump ook levensgevaarlijk zijn. Niet alleen voor de USA zelf, maar zeker ook voor de rest van onze toeschouwers op onze planeet. Voor je het weet zitten wij met zijn allen in een grote nachtmerrie van een nog slechts beginnende atoomoorlog.

En, o ja, dan hadden wij in dit weekeinde nog de grote triomf van de absolute verliezer Erdogan in Turkije. Dat hij zijn referendum verloren heeft, weet hij als geen ander. Maar hij doet dus net of hij gewonnen heeft. Zoals de honderden Turken hier in Rotterdam die nog geen idee hebben wat hun allemaal te wachten staat. Die in massa toeterend door onze stad rijden met honderden Turkse vlaggen of zij wereldkampioen voetbal zijn geworden…

Erdogan in zijn toespraken: ‘Wij gaan door. Ook met een nieuw referendum over de doodstraf. En wij zijn een volk, een staat met een vlag!’ (Waar hebben wij deze retoriek eerder gehoord?!).

Laat Erdogan nu precies het omgekeerde hebben bereikt. Zijn land volkomen in tweeën gesplitst! En dat moet je dan uitvoerig hier in Rotterdam gaan vieren.

Of zoals die ene Rotterdamse terrasgast het verwoordde in de Zwartjanstraat.

‘Het lijkt hier op eens wel ‘Turkendam!’

Jim Postma.


  • Nieuw

  • Reacties